Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Uspokojte mlsné jazýčky: Tvarohové knedlíky s jahodami

Jahod se letos urodilo, že po Liberci najdete stánek s čerstvými jahodami na každém rohu. Proč si z nich tedy neudělat dobrý sladký oběd. Já už své mlsné chutě uspokojila a ráda se s vámi podělím o recept.

Co budete potřebovat:

250 g tvarohu
320 g polohrubé mouky
50 g másla
50 g cukru
1 vejce

Postup:

V míse si utřeme cukr s máslem. Dále přidáme tvaroh, mouku, vajíčko a špetku soli. Vše dobře zapracujeme, až nám vznikne hezky spojené nelepící těsto.

Dále těsto vyválejte a rozdělte na menší dílky, které naplňte jahodami a dobře zabalte. Mezi tím si dejte vařit vodu, do které následně hotové knedlíky vložte a nechte 10 minut vařit.

Jahodové knedlíky můžete na závěr pro dochucení polít máslem, posypat skořicí či kakaem a nazdobit ještě trochou tvarohu.

Ovoce si můžete v podstatě zvolit dle své chuti jakékoli. Já zvolila jahody z Farmářských trhů u OC Fórum, které byly čerstvě natrhané ve čtyři hodiny ráno, jak mě informovala trhovkyně. A opravdu neměly chybu. Byly jako med a velice chutné. Knedlíků dodaly vynikající chuť.

Příprava vám zabere zhruba 30 minut a z nachystaných surovin budete mít oběd pro dva hladové krky.

Napsala Drbna

Štítky jahoda, knedlík, máslo, tvaroh, cukr, mouka, těsto, sůl, skořice, med, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Uspokojte mlsné jazýčky: Tvarohové knedlíky s jahodami  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.