Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Hledáme páníčka #2: Podívejte se na nejnovější přírůstky v libereckém útulku Archa

Zatímco v minulém díle seriálu Hledáme páníčka jsme vám představili pejsky, kteří čekají na nové majitele v libereckém útulku Archa, dnes se podíváme na opuštěné kočky. V současnosti hledá nový domov čtveřice koček. Najde některá z nich teplý pelíšek u vás doma?

ARCHA
Centrum pro zvířata v nouzi při ZOO Liberec

Ostašovská 570
460 11 Liberec 11


tel.: 485 106 412
e-mail: utulek@zooliberec.cz

Všechna zvířata v útulku najde na www.zooliberec.cz/archa

Richard

Kocourek je kříženec dlouhosrstého plemene. Byl odchycen v rámci kastračního programu na učilišti v Kateřinkách, ale není to úplně divoké zvíře. Je vidět, že žrádla neměl úplně dostatek, je hubený, po těle má spoustu strupů, ať už od rvaček s jinými kocoury, nebo i od parazitů. Dlouhou srst měl zdredovatělou, takže z těch největších dredů ho v rámci narkózy při kastraci veterináři ostříhali. Nevypadá tedy úplně vzhledně, ale to mu všechno doroste.

Delia

Kočička má zlomeninu pánve, pět dnů sama nemočila, ale už se blýská na lepší časy. Dokonce už se i sama poprvé postavila. Je to bojovnice.

Kyklop

Kocourek Kyklop je zvyklý na lidskou ruku, ale také mazlení vyloženě nevyžaduje. Byl zvyklý žít celoročně venku. V útulku, kde kolem slyší psy se mu vyloženě nelíbí, ale po chvíli hlazení začne příst a užívá si to. Do útulku se dostal se zraněním oka, nyní má oko již zahojené a je i vykastrovaný. Hledáme pro něj domov, kde se o kocourka postarají se vším všudy a ne jen přikrmováním, ale i s případnou veterinární péčí. Ideální by pro něj byl domeček se zahradou v klidné části města, případně stodola či statek, kde by mohl chytat myši.

Stáďa

Stáďa zkrátka nemá štěstí a je opět v útulku. Stáďa je zvyklá běhat venku a pobyt pouze v bytě jí nesvědčí. Potřebuje tedy domek se zahradou v klidné části města a zodpovědné páníčky, kteří jí budou každý den podávat léky, bez kterých jak se zdá, nemůže kočička fungovat. Bere nízkou dávku prednisonu, kvůli autoimunitní poruše, kdy si do krve rozlíže zadní nohy i fleky po těle.

Foto Archa Liberec

Štítky Zoologická zahrada Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hledáme páníčka #2: Podívejte se na nejnovější přírůstky v libereckém útulku Archa  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.