Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Oblíbený filmař Michal Orsava zachraňuje Česko před hrozivou budoucností

Představte si rok 2030 v České republice. Národní divadlo opět shořelo, socha svatého Václava byla prodána, veškerou veřejnou dopravu převzal Uber a prezidentem se stal Miroslav Rozner. Tomu se přeci musí zabránit! Brněnský autor virálních videí Michal Orsava pozval do Česka Martyho McFlye a doktora Emmetta Browna, postavy legendární trilogie Návrat do budoucnosti, aby Česko zachránili.

Jolanda nikdy nelže

Video otevírá proroctví cikánské "věštitelky" Jolandy, která českému národu předpovídá zlé časy. Marty se věštby lekne a spolu s doktorem vyrazí do roku 2030. Dostane se jim však apokalyptického obrazu - Národní divadlo vyhořelo, místo svatého Václava je v Praze socha démona a na pražském hradě je sex shop. A co je nejhorší? Naším novým prezidentem se stal Miroslav Rozner.

Cesta ze skandálů

Jak z této šlamastiky ven? Cesta je jen jedna - zbavit Česko všech zásadních skandálů. A tak Marty s doktorem v původním termínu dostaví Blanku, kompletně opraví D1, přinutí Václava Klause nekrást pera, Čechy nenosit ponožky do sandálů a nakonec dají řetízek do jiného hrníčku (a zachrání tak kuchařského učně před vězením). Odměnou za to je růžová, téměř až duhová budoucnost Česka. 

S přestávkou na Sám doma čtvrt roku práce

Brněnský filmař dělá zábavná videa ve volném času mezi tvorbou komerčních zakázek. „Po Knight Riderovi na D1 jsem začal pracovat na Návratu do budoucnosti, pak ale přišel nápad se Sám doma, takže jsem si dal menší přestávku a po vydání Kevina se k videu vrátil," prozradil Orsava. „Na Návratu do budoucnosti jsem tak s menší přestávkou pracoval zhruba čtyři měsíce," dodal

Celý tým lidí

Oproti prvnímu zábavnému videu, ve kterém Brno navštívil Tom Hanks, se na posledních podílí celý tým lidí. „Pomohlo mi kvantum lidí, práce se více delegeovala. Pracovali se mnou animátoři, grafici, zvukař, dva kameramani..Chtěl bych jim moc poděkovat, myslím, že jsme odvedli kvalitní kus práce," uvedl s vděkem brněnský tvůrce. 

Nadupaný každý záběr

Orsava je při své práci znám velkým smyslem pro detail. V každém záběru si tak můžete všimnout celé řady skrytých vtipů. Do jednotlivých scén komponuje tolik obrazového materiálu, že aby si divák všimnul všeho, musí video zhlédnout pozorně a několikrát.


Na kontě celá řada virálů

Michal Orsava se za poslední rok proslavil skutečně skvostnými kousky.  Na svědomí má například Brno - město vzrušení, kde Robert Langdon odkrývá nejtemnější brněnská tajemství.

Hitem především na sociálních sítích se staly Babišovy dostihy.

Monumentální úspěch pak slavil i jeho Michael Knight aneb Knight Rider, který svého legendárního Kitta prohnal po české D1.

Předposledním počinem Michala Orsavy pak byla parodie na komedii Sám doma, kterou autor zasadil do pražského, respektive brněnského prostředí a kde se Kevina vydá hledat sám americký prezident Donald Trump.

Autoři | Foto Michal Orsava

Štítky Michal Orsava, video, Návrat do budoucnosti, Česko, svatý Václav, Národní divadlo v Praze, Michael Knight, Sám doma, filmař, Donald Trump, Václav Klaus, Tom Hanks, Andrej Babiš, Robert Langdon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Oblíbený filmař Michal Orsava zachraňuje Česko před hrozivou budoucností  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.