Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Případ zabíjení tygrů pokračuje, aktuálně došlo na návrh k podání obžaloby

Kauza zabíjení tygrů, ve které figuruje známé cirkusácké jméno Ludvík Berousek, pokračuje. Nyní je návrh na podání obžaloby u státního zástupce.

Trestní stíhání, které se rozjelo v půlce července, pokračuje. „Státnímu zástupci byl vyšetřovatelem předán návrh na podání obžaloby,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Obžaloba se týká trojice mužů, která v tomto případě figuruje od jeho začátku. Jedná se o již zmíněného sedmašedesátiletého Ludvíka Berouska, pětatřicetiletého Miloše Hrozínka, který zvířata preparoval, a šestapadesátiletého muže vietnamského původu, který podle informací se zvířecími produkty obchodoval.

„Obvinění se zodpovídají ze spolupachatelství na přečinu neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami,“ dodala Baláková. Za tento přečin by mohli za mřížemi strávit pět let. Ve vazbě zůstává zatím Miloš Hrozínek, Ludvík Berousek byl po stížnosti propuštěn na přelomu srpna a září na svobodu. Stejně tak je stíhán i teřtí muž, jehož jméno nebylo zveřejněno.

Kauza, při které bylo nalezeno několik vypreparovaných částí zvířecích těl, tygří víno a další produkty, rozpoutala vlnu protestů a peticí pro zákaz vystupování zvířat v cirkusech. Ministerstvo zemědělství navrhlo kompletní zákaz vystupování zvířat v cirkusech. Podobný zákon je v platný již v mnoha státech po celém světě. Někde se týká zvířat obecně, jinde jako například v Rakousku, Chorvatsku nebo Bolívii se jedná pouze o zvířata volně žijící.

Foto Policie ČR

Štítky tygr, kauza, berousek, obžaloba, krimi, Rakousko, Chorvatsko, Bolívie

Případ zabíjení tygrů pokračuje, aktuálně došlo na návrh k podání obžaloby  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.