Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Případem zabitých tygrů se dnes zabýval soud, mezi obžalovanými chyběl Vietnamec, odjel do zahraničí

Pouze dva obžalovaní stanuli dnes před Okresním soudem v České Lípě na začátku procesu kvůli nelegálnímu zabíjení tygrů a obchodu s částmi jejich těl. Třetí obžalovaný, sedmapadesátiletý Xuan Vu Le, podle soudkyně Lucie Homolkové vycestoval do Vietnamu a dosud se nevrátil.

Soudkyně rozhodla, že jeho případ se bude projednávat samostatně. Soud začal čtením obžaloby. Za neoprávněné nakládání s chráněnými zvířaty obžalovaným hrozí trest do pěti let vězení. Vietnamec podle policie trestnou činnost organizoval a hotové produkty zpracované z těl tygrů prodával, mimo jiné v pražské tržnici Sapa.

Obžalovanými jsou kromě Vietnamce také sedmašedesátiletý provozovatel zooparků u Prahy a Doks na Českolipsku Ludvík Berousek, a pětatřicetiletý preparátor Miloš Hrozínek, který na soud čekal ve vazbě. Podle zjištění policie zvířata dodával Berousek a preparátor tygří těla zpracovával na masox nebo například tygří víno. Vietnamec produkty, které jsou v jeho komunitě velmi žádané, a proto dobře zpeněžitelné, odebíral.

U preparátora našli policisté mrtvého tygra střeleného do oka a krku, aby střela neporušila cennou kůži. Policie při domovních prohlídkách zajistila také čtyři kůže, tygří drápy a další tygří produkty včetně masoxu a tygřího vína. Našla i sadu varných nádob a forem používaných pro výrobu produktů tradiční asijské medicíny z částí tygřích těl a zajistila přes 1,8 milionu korun v hotovosti.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, tygr, kauza, Berousek, cirkus, preparování, Vietnam, policie, Česká Lípa, Sapa, Praha, Doksy, okres Česká Lípa

Případem zabitých tygrů se dnes zabýval soud, mezi obžalovanými chyběl Vietnamec, odjel do zahraničí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.