Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Chůva Fran natáčela v Chrastavě. Nějaký pátek to už ale je

Víte, kde leží Slovetzie? Přesně mezi Rumunskem, Maďarskem a Ukrajinou a ulice této země nápadně připomínají Chrastavu. Nebojte se, nezbláznili jsme se. Právě fiktivní Slovetzie je místem, kde se odehrával před dvaceti lety děj filmu Kosmetička a zvíře. Hlavní roli tehdy ztvárnila Fran Drescherová známá ze seriálu Chůva k pohledání.

Film se do povědomí české veřejnosti příliš nezapsal a v Česko-slovenské filmové databázi je hodnocen podprůměrnými šestačtyřiceti procenty. Zajímavá jsou však místa, kde se zajímavými jmény obsazený snímek natáčel.

„Scény, ve kterých kosmetička jede v limuzíně za prezidentem, byly natáčeny v Chrastavě, městě, které bylo v roce 2010 postižené záplavami. Z českých lokací se dále filmovalo na zámku Sychrov v Českém ráji. Ve filmu je tak možné spatřit celou řadu českých nápisů a titulků,“ píše jeden z filmových nadšenců na CSFD.cz.


Video převzato z webu města Chrastava

Českou stopu najdeme ve filmu hned několikrát. V jedné ze scén leží na stole deník Právo a v další jsou vidět dokumenty psané českým jazykem.

O něco méně zajímavější je ale děj celého filmu. Joy Millerová je půvabná, chytrá a vtipná mladá dáma, která sní o tom, že si svými schopnostmi jednoho dne podmaní celý New York - ve zkrášlovacích procedurách a tajemstvích se vyzná jako žádná jiná. Místo slávy se jí však lepí smůla na paty a vrcholem všeho je požár ve večerní škole "krásy", kde Joy vyučuje.

Než však mohlo být dokonáno dílo zkázy, způsobené nedopalkem cigarety a hořlavým sprayem, Joy se stihla ukázat světu a hlavně novinářům jako neohrožená zachránkyně všeho živého, zvláště laboratorních zvířat z kabinetu.

To natolik zaujalo vyslance diktátora z jistého východního totalitního státu, že právě tuto mladou dámu najme jako učitelku k diktátorovým dětem. Joy vycítí, že je to možná životní šance a vydá se směrem na východ. Boris Pochenko vypadá jako naprostý neotesanec s obrovským knírem a rázným krokem, bez smyslu pro humor a moderní svět vůbec. Na závěr můžeme prozradit, že filmu nechybí happy end. Jaký? To už si musí zjistit každý z vás.

Každopádně, bylo to poprvé a nejspíš naposledy, co do Chrastavy zavítala jména jako Timothy Dalton nebo Fran Drescherová. Po jejich boku si zahrálo několik Čechů. V celém filmu byl asi nejvíce vidět Zdeněk Vencl.

Štítky Chrastava, Fran Drescher, film, Ukrajina, Maďarsko, Rumunsko, Chůva, Timothy Dalton, Zdeněk Vencl, Sychrov, Český ráj, Právo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mišel Cikalova

Pecka

Sobota, 19. června 2021, 03:56Odpovědět

Chůva Fran natáčela v Chrastavě. Nějaký pátek to už ale je  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.