Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Radnice má problém se smlouvou po bývalém vedení, sama ji využívala

Vedení města hodlá důkladněji prověřovat smlouvy a jejich doslovné plnění. Náměstka primátora Jana Korytáře (Změna) rozhořčila smlouva podepsaná bývalým vedením, která měla zaručit odvysílání 78 reportáží a pořadů na TV RTM na téma archeologických nálezů v Kostelní ulice. Drtivá většina reportáží však neměla s tímto tématem nic společného.

„Série pořadů objednaných minulým vedením města sice vznikla, ale měla zcela jiné zaměření, než které udávaly smluvní podmínky. K plnění smlouvy tedy nedošlo, přestože firmě Hold Production byla nestandardně vyplacena záloha ve výši 300 tisíc korun. Problémy s touto veřejnou zakázkou vyšly najevo při žádosti o proplacení další faktury ve výši 180 tisíc korun, která byla předložena na počátku letošního roku,“ konstatoval náměstek pro ekonomiku, strategický rozvoj a dotace Jan Korytář s tím, že celkový objem zakázky činil 480 tisíc korun.

Faktura na zbylých 180 tisíc korun nakonec skončila na odboru ekonomiky, kde posléze vznikla iniciativa prověřit okolnosti vzniku smlouvy a podmínky proplácení souvisejících faktur. A hned první kontrola u této veřejné zakázky odhalila základní nesrovnalosti. „Nyní by mělo být zahájeno jednání s cílem jednoznačně prokázat splnění předmětu dané smlouvy, a pokud se tak nestane, mělo by město požadovat vrácení neoprávněně vyplacené částky 300 tisíc korun,“ uzavřel náměstek Jan Korytář s tím, že celou záležitost také přezkoumá Odbor kontroly a interního auditu.

K podpisu smlouvy došlo za vlády primátorky Martiny Rosenbergové (ČSSD), která chybu uznala. „Bylo chybou, že se neuzavřel dodatek smlouvy na změnu plnění.  Chyba byla na straně města i Hold Production. Nicméně pokud o chybě vědělo současné vedení města od začátku letošního roku a přesto až do března využívalo služby Hold Production plynoucí z uzavřené smlouvy, mělo i ono možnost smlouvu narovnat dodatkem,“ dodala. Například lednový díl pořadu "Zeptali jsme se" patřil hodnocení uplynulých dvou měsíců očima nového primátora.

„V pořadech dostávala velký prostor pro své názory i tehdejší opozice. Ta služby Hold Production využívala i poté, co se už v pozici vedení města dozvěděla o špatně formulované smlouvě,“ uzavřela Martina Rosenbergová.

Štítky radnice, Jan Korytář, Martina Rosenbergová, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice má problém se smlouvou po bývalém vedení, sama ji využívala  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.