Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Jablonce tramvají v pátek, zpoždění zapříčinil porouchaný vůz

Už zítra vyrazí na trať mezi Libercem a Jabloncem první tramvaje, zatím ale jen na zkoušku. Cestující si na první spoj budou muset počkat až do pátku. Krátké zdržení je podle vedení dopravního podniku zapříčiněno technickými problémy při montáži trolejí. Před ostrým provozem navíc musí celé zařízení projít důkladným testováním.

„Vzhledem k rozsahu rekonstrukce je minimální časové zdržení, kdy se tramvaje rozjedou ve zkušebním režimu i s cestujícími, zapříčiněno technickými problémy při montáži trolejového vedení. Při finišujících pracích došlo k poruše montážního vozu. Tato speciální montážní vozidla existují v České republice pouze dvě a jejich vytížení je maximální,“ vysvětlila mluvčí dopravního podniku Martina Poršová.

Není to jediná komplikace, se kterou se dopravní podnik potýkal. Několikamilionová škoda zůstala na trati také po zlodějích a vandalech, kteří brali útokem doslova vše, co mělo aspoň minimální cenu.„Z důvodu rozsáhlého a opakovaného poškození zabezpečovacího zařízení trati vandaly, v době zastavení provozu a samotné rekonstrukce tramvajové tratě, bylo nutné toto zařízení vybudovat téměř zcela nové,“ doplnila mluvčí. Podle ní je škoda vyčíslena na tři miliony korun.

Tramvajová trať z Liberce do Jablonce je nejdelší meziměstskou tratí v Česku, denně přepraví zhruba 11 tisíc cestujících. Od roku 2008 je trať modernizována, kompletní opravou už prošel šestikilometrový úsek z centra Liberce až k výhybně ve Vratislavicích. Díky modernizaci je většina z opravené části dvojkolejná - provoz je díky tomu rychlejší a bezpečnější. Teď stavbaři dokončili rekonstrukci kilometrového úseku od zastávky Měnírna k Brandlu u Jablonce a také konečnou v Jablonci. Za přispění fondů EU se v posledních letech do tratě investovalo téměř 700 milionů korun.

Štítky Jablonec, Liberec, dopravní společnost, rekonstrukce, Česko, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Jablonce tramvají v pátek, zpoždění zapříčinil porouchaný vůz  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.