Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Stavbou roku se v Libereckém kraji může stát 15 projektů

Přestavby křižovatek, vstup do ZOO, pavilon leknínů, nebo třeba nová jablonecká Střelnice. Stavbou Libereckého kraje pro rok 2015 se může stát 15 nejrůznějších projektů. Pro svého favorita můžete hlasovat i vy v Ceně sympatie občanů Libereckého kraje.


Z patnácti nominovaných staveb jsou čtyři, kterým pomohly finance z Evropské unie. Mezi nimi je rekonstrukce liberecké křižovatky České Mládeže, nový vstup do liberecké ZOO, pavilon leknínů v liberecké botanické zahradě a dopravní terminál v Železném Brodě.

Ale i ostatní stavby, které na peníze z Unie nedosáhly, stojí za zmínku. Patří mezi ně například obnova silnice po povodních v roce 2011 v Heřmanicích, vybudování nového multifunkčního objektu Střelnice v Jablonci nad Nisou nebo třeba heliport liberecké nemocnice.

Pro Cenu Junior byla navržena stavba studenta liberecké SPŠ Stavební  Tomáše Ullricha. Jde o návrh rodinného domu pro dvou až čtyřčlennou rodinu.

Nominované projekty do Stavby roku LK 2015

Úterý, 4. srpna 2015, 09:29

Waldorfska_materska_skola_Turnov__-_Dalimerice
Jablonecká Střelnice. Foto: Martin Bergman

Autoři

Štítky Liberecký kraj, Stavba roku, Evropská unie, Krajská nemocnice Liberec, SPŠ stavební, Železný Brod, Jablonec nad Nisou, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavbou roku se v Libereckém kraji může stát 15 projektů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.