Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Syner dlažbu na Soukenném náměstí opraví ještě na podzim

Řadu měsíců se vlekla kauza, kdy stavební firma Syner nechtěla opravit dlažbu na Soukenném náměstí. Dohadování je u konce, Syner sice pochybení a reklamaci neuznal, zničenou dlažbu ale opraví ze svého. Chce tím ukázat patriotismus a dobrou vůli.


Podle Syneru byla dlažba položena správně, špatně se ale užívala. „K poškození dlažby na Soukenném náměstí došlo v důsledku nevhodného užívání plochy, po které běžně jezdily těžké vozy zásobování a zimní údržby,“ uvedl mluvčí magistrátu Jan Vrabec.

Město se nyní zavázalo, že kolem náměstí nainstaluje mechanické zábrany, aby se na něj právě těžkou technikou nedalo vjíždět. I Technické služby už k údržbě používají odpovídající techniku.

Samotná výměna dlažby začne letos v září a při dodržení nutných technologických termínů lze předpokládat, že již v listopadu bude náměstí v běžném provozu. Ani město totiž nakonec netrvalo na realizaci zkušebních vzorků. „Ty by dokončení akce posunuly až na příští rok, což by byla zbytečná prodleva. Zvlášť když navrhované řešení se na mnoha dalších místech v Liberci osvědčilo,“ vysvětlil primátor Liberce Tibor Batthyány.

Původně navrženou velkoformátovou dlažbu nahradí menší štípaná žulová kostka, která je již roky ověřená v ulicích Pražská a Moskevská.

Autoři

Štítky dlažba, Syner, Liberec, Tibor Batthyány

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Syner dlažbu na Soukenném náměstí opraví ještě na podzim  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.