Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vyšetření ve Frýdlantu, hospitalizace v Liberci. Spolupráce nemocnic je na spadnutí

Liberecká krajská nemocnice zřejmě vypomůže frýdlantské se zajištěním nepřetržitého provozu interní ambulance. Zájem spolupracovat mají obě nemocnice, vyřešit se ale musí ještě financování a personální zajištění. V nepřetržitém provozu bude interní ambulance nejdříve od 1. října.

Frýdlantská nemocnice od září kvůli nedostatku lékařů neposkytuje interní lůžkovou péči a provoz ambulance je schopna garantovat jen přes den. Nejbližší nemocnicí pro pacienty z Frýdlantska je tak Liberec vzdálený od Frýdlantu 25 kilometrů.

Nepřetržitý provoz ambulance ve Frýdlantu by pomohl pacientům i liberecké nemocnici. "Umožnil by určitou filtraci. Základní vyšetření by se provedlo ve Frýdlantu a k nám by následně dostali jen pacienti, kteří potřebují hospitalizaci," uvedla mluvčí liberecké nemocnice Barbora Silná. Odhaduje, že lékaři z Liberce by za měsíc museli zajistit 15 pohotovostních služeb. Zrušení lůžkové interny ve Frýdlantu znamená pro krajskou nemocnici v Liberci zvýšenou zátěž. Ve Frýdlantu bylo ročně hospitalizováno kolem 800 lidí. Interna v Liberci má k dispozici 84 akutních lůžek a s pojišťovnami jedná o navýšení.

Nemocnici ve Frýdlantu provozuje společnost Euroclinicum. Zařízení slouží pro Frýdlantský výběžek, kde žije zhruba 24.000 lidí. Nemocnice zaměstnává 230 lidí, z toho 30 je lékařů. Přeměnu 35 interních lůžek akutní péče na následnou ošetřovatelskou starostové z Frýdlantska vnímají negativně. Obávají zhoršení dostupnosti akutní péče pro obyvatele regionu. Nemocnice sídlí v prostorech pronajatých městem, které už nájemci zaslalo vytýkací dopis. V něm po vedení nemocnice požaduje řešení situace. "Jsme totiž přesvědčeni, že tímto krokem nemocnice porušila nájemní smlouvu," uvedl již dříve starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Návrh řešení očekává Frýdlant od nemocnice do 28. září.

Zdroj: ČTK

Štítky nemocnice, Frýdlant, Liberec, nonstop, Krajská nemocnice Liberec, lékař, Frýdlantsko, Barbora Silná, Dan Ramzer, Nemocnice Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyšetření ve Frýdlantu, hospitalizace v Liberci. Spolupráce nemocnic je na spadnutí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.