Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kritizovaný Řídící výbor IPRÚ se rozroste o dalších pět členů

V minulých dnech a týdnech byla dosavadní příprava IPRÚ Liberec – Jablonec silně kritizována. Začala s tím ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, přidali se Starostové pro Liberec i třeba hejtman Martin Půta. Reakce Řídícího výboru IPRÚ na sebe nenechala dlouho čekat – výbor se rozroste o dalších pět členů.

V IPRÚ (Integrovaný plán rozvoje území) jde o 2,5 miliardy a kritika se snesla především na hlavu Jana Korytáře. Ten je ve výboru za město Liberec, které celý plán koordinuje. Ministryni Šlechtové se nelíbil stav příprav, ostatní kritici si přisadili s tím, že Liberec myslí jen na sebe a s ostatními se nebaví a projekty ostatních obcí ignoruje.

Město Liberec tak nyní přichází s krokem, kdy k dosavadním třinácti členům řídícího výboru přibude dalších pět. Jde o reakci na požadavek zapojení právě menších obcí Liberecka a Jablonecka, které budou mít nově dva členy. „Vítám, že i menší obce mají zájem se procesu příprav IPRÚ aktivně účastnit. Nyní čekáme na nominace konkrétních zástupců ze Sdružení obcí Libereckého kraje,“ okomentoval Jan Korytář.

Zbývají nám ale další tři místa. Jedním z nich bude zástupce Dopravního podniku měst Liberce a Jablonce n. N., dalším zase zástupce Úřadu práce v Liberci. „Osmnáctým členem (bez hlasovacího práva) a současně novou manažerkou IPRÚ se stane Barbara Steinzová, kterou ve výběrovém řízení na tuto pozici vybrali zástupci obou statutárních měst,“ doplnila mluvčí magistrátu Jana Kodymová.

O jejím jmenování, stejně jako o doplnění členů Řídícího výboru, musí ještě rozhodnout zastupitelstvo města.

Autoři

Štítky Liberec, Karla Šlechtová, Martin Půta, Jablonec, Starostové a nezávislí, Jan Korytář, Liberecký kraj, Úřad práce České republiky, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kritizovaný Řídící výbor IPRÚ se rozroste o dalších pět členů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.