Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejezdíte s falešnou dálniční známkou? Liberečtí celníci jich během několika dní odhalili 56

Začátkem roku jsme varovali před falešným dálničními kupony, které se objevily napříč celou republikou. Upozornění podle všeho nezabralo. Někteří řidiči i nadále nakupují kupony u neověřených prodejců a své peníze investují do neplatných „známek.“ Jen v Libereckém kraji odhalili celníci rekordní počte padělků.

„Od začátku září zaregistrovali celníci z Celního úřadu pro Liberecký kraj při kontrolách na zpoplatněných úsecích rychlostních komunikací R35 a R10 z Liberce do Prahy zvýšený počet dálničních kupónů pro rok 2015, které vykazovaly znaky falzifikátu. Celkem zajistili 56 podezřelých dálničních kupónů, které měli řidiči vylepené na předním skle osobního vozidla. Kupóny ztratili barvu, a to výrazně,“ potvrdil mluvčí krajské Celní správy Martin Stočes.

Hlídky téměř pokaždé upoutalo zřetelně odlišné barevné provedení, viditelné na první pohled, které neodpovídalo pravému kupónu. Barva byla vybledlá a chyběl jasný přechod tisku z hnědé do zelené.

„Při bližší kontrole celníci zjistili, že kupóny vykazují znaky padělku, jak jsou popsány ve zprávě Ministerstva dopravy ze začátku roku Při zajišťování kupónu navíc šel tento sejmout ze skla v celku. Chybí tedy ochranný prvek naseknutí, který zabraňuje právě možnosti již vylepený kupón bez poškození odstranit a použít na jiném vozidle,“ dodal Stočes.

Řidiči s falešnými kupony se vystavují hrozbě pokuty. Případy končí zpravidla ve správním řízení.

Štítky Liberecký kraj, Praha, Liberec, Dálnice D10

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejezdíte s falešnou dálniční známkou? Liberečtí celníci jich během několika dní odhalili 56  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.