Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dům nemá být prázdný. Projekt mapuje opuštěné nemovitosti

K čemu je takový dům? No aby se v něm bydlelo, nějak se využíval. Zatímco se neustále staví nové a nové domy, řada jich chátrá. A přitom řada lidí žije bez domu a bez domova na ulici. Projekt prazdnedomy.cz na opuštěné nemovitosti upozorňuje a upozorňuje i na problémy s tím spojené.

„Prázdný dům představuje pro svou lokalitu problém, přitahuje negativní sociální jevy a snižuje hodnotu okolních nemovitostí. Prázdný dům je zároveň nemorální, protože spousta lidí spí pod širým nebem či na ubytovnách za nehorázně vysoké poplatky,“ píše se na webu prazdnedomy.cz.

Pokud budeme mluvit jen o Liberci, sdružení Food not Bombs, které ve městě rozdává jídlo potřebným, do mapy prázdných domů přidalo hned 19 objektů. V mapě si je můžete prohlédnout. Jde většinou o nádherné domy, dnes chátrající.

Palác Adria, budova bývalých tiskáren – domy, které by mohly sloužit lidem, zejí prázdnotou. Přitom všechny mají své majitele, ti se ale o nemovitost nestarají. Proč? Důvody jsou různé. Jeden z nich ale bude čnít nad ostatními – spekulace.

Zajímá vás, kolik prázdných domů v Liberci máme? Podívejte se na prazdnedomy.cz.

Autoři

Štítky dům, nemovitost, Liberec, Food Not Bombs, Palác Adria, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům nemá být prázdný. Projekt mapuje opuštěné nemovitosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.