Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žena, která ubodala svého přítele, měla problémy se zákonem i v minulosti

Státní zástupce poslal do vazby devětadvacetiletou ženu, která měla v pátek odpoledne zavraždit na pokoji bývalého hotelu Eden svého o dvanáct let staršího partnera. Vražednou zbraní měl být podle kriminalistů kuchyňský nůž, kterým muži zasadila několik bodných ran. Za vraždu jí teď hrozí až osmnáct let vězení.

„Obviněná po ukončení hospitalizace v nemocnici skončila v policejní cele. Policejní komisař podal v neděli státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí ženy do vazby, a to z obav, že by mohla působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo jinak mařit objasňování případu, či by mohla uprchnout nebo se skrývat, aby se tak vyhnula trestnímu stíhání. Důvody vazby státní zástupce akceptoval a v pondělí ženu poslal za mříže vazební věznice,“ shrnula policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Podle policie měla žena už v minulosti problémy se zákonem. Před soudem stanula kvůli vydírání a výtržnostem, teď se však dopustila toho nejhoršího trestného činu.

K osudnému incidentu došlo v pátek po třetí hodině, kdy se záchranáři dozvěděli o dvou pobodaných osobách na ubytovně v Chrastavské ulici. „Po příjezdu policie na místě již prováděla resuscitaci muže zdravotnická záchranná služba a spolu s nimi se nacházeli na místě i městští strážníci,“ dodala mluvčí policie.

Resuscitace vážně poraněného muže byla ale neúspěšná. Jeho partnerka skončila s lehkým poraněním v nemocnici, odkud druhý den putovala rovnou do policejní cely.

„Kriminalisté pracovali na místě události do pozdních nočních hodin, kde prováděli důkladné ohledání místa činu, zajišťovali stopy a další důkazní materiál, prováděli fotodokumentaci a také se zaměřili i na blízké okolí hotelu,“ pokračovala mluvčí a uzavřela: „Ve své práci pokračovali kriminalisté dále od nedělních časných ranních hodin, kdy prováděli intenzivní šetření okolností a příčin této události.“

Na základě zajištěných důkazů, výpovědí svědků a lékařské zprávy zahájili kriminalisté v neděli proti podezřelé ženě trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy. Ženu poslal státní zástupce v pondělí do vazby.

Pro liberecké kriminalisty je to letos druhá vražda. V polovině května na následky 11 bodných ran zemřel ve svém bytě šedesátiletý muž z Liberce. Policie z vraždy obvinila padesátiletého muže, motiv byl majetkový. Muž se k vraždě svého známého přiznal, hrozí mu až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Štítky vražda, státní zástupce, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena, která ubodala svého přítele, měla problémy se zákonem i v minulosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.