Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volgogradská se dočká opravy. Ale postupně, v několika etapách

Průjezd Volgogradskou ulicí není v současnosti žádným příjemným zážitkem. I město uznává, že ulice si pořádnou rekonstrukci zaslouží už několik desítek let. A přitom je to ulice zajímavá. Když už se do ní dostanete, rázem jako byste projížděli vesnicí. Staré, poloroubené chaloupky otočené průčelím do silnice připomínají spíš lánovou vesnici.

Ulice, která spojuje Kubelíkovu a Hanychovskou, je v hrozném stavu. V části mohou auta pro oba směry využívat jeden pruh, povrch je jeden velký výtluk, parkuje se na trávě a nezpevněných místech. „Město přislíbilo opravu nejhorších výtluků v rámci běžné údržby komunikací, a to co nejdříve počasí dovolí, tedy v jarních měsících,“ řekl mluvčí magistrátu Jan Král.

Opravit ale potřebuje i kanalizace, u křižovatky s Letní ulici by mělo přibýt zrcadlo. Místní také chtějí, aby do ulice nemohly jezdit kamiony, které se tudy zkracují cestu do továrny na výrobu obalů. „Současný stav je takový, že je nutné provést nejenom celkovou rekonstrukci vozovky, ale také vyřešit kanalizaci a Zlatý potok, který pod ulicí protéká,“ uvedla náměstkyně pro územní plánování, veřejnou zeleň a životní prostředí Karolína Hrbková.

Průjezd Volgogradskou ulicí

Jenže tady nastává zásadní problém. Jen podle hrubého odhadu by celková oprava ulice vyšla na nějakých 35 milionů korun a tolik peněz město nemá. Rekonstrukci tak rozdělí do několika etap. „V prvním kroku bude řešen havarijní stav vozovky a dopravní značení, zároveň bude připravován ve spolupráci s občany komplexní projekt revitalizace dané ulice a jejího okolí,“ doplnil Král.

Autoři | Foto

Štítky oprava, Jan Král

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volgogradská se dočká opravy. Ale postupně, v několika etapách  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.