Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

U radnice exploduje cisterna. V Liberci se bude natáčet seriál z produkce Walta Disneyeho

Akční záběry pro pilotní díl nového seriálu Spark vzniknou ve dnech 29. a 30. března před libereckou radnicí. Příběh je zasazen do alternativní historie, kde o moc soupeří dvě rodiny. Liberec je v poslední době u filmařů hodně oblíbený, produkce seriálu Spark si město vybrala pro jeho architektonickou jedinečnost.

U radnice se chystají speciální akční záběry včetně exploze cisterny. Na náměstí vyrostou kulisy steampunkového města a na jeho pozadí se odehraje ještě jeden výbuch. Filmaři se pak přesunou také do kavárny Pošta.

Omezení na náměstí

V době natáčení a příprav bude na náměstí a v jeho okolí omezená možnost parkování a může dojít k dočasnému omezení pohybu chodců a vozidel. „Z důvodu záběru na budovu Nového magistrátu bude v průběhu obou dnů na nezbytně nutnou dobu uzavřen hlavní vchod do budovy. Žádáme proto návštěvníky, aby použili vchod z městského informačního centra. Provoz magistrátu zůstane neomezen,“ řekl mluvčí libereckého magistrátu Jan Král.

Seriál Spark natáčí produkce Walta Disneyho. Jde o příběh Michaela Cooneye, který je zasazen do alternativní historie, ve které svádí boj o moc dvě znepřátelené rodiny. Hlavní postavou je mladá dívka, která by mohla pozdvihnout obě rodinná impéria na stejnou úroveň. „Toto okázalé drama se odehrává ve steampunkovém světě přibližně v roce 2016,“ doplnil Král.

Herci z Misfits nebo Outlandera

V seriálu se objeví herci, které můžete znát například ze seriálů Outlander, Misfits nebo The Originals. Z Liberce se filmaři přesunou do Prahy, Žatce a do ateliéru v Lázních Toušeň.

Cílem filmařů se Liberec letos nestává poprvé. Už počátkem března točila na náměstí Pod Branou německá televize ZDF scény pro dvoudílný snímek z období druhé světové války. „Zájem filmařů o Liberec nás těší. Jednak to znamená, že Liberec je atraktivní lokalitou pro natáčení a zároveň vidíme, že naše filmová kancelář svoji roli splňuje. Máme kladné ohlasy, servis filmové kanceláře, který není v jiných městech obvyklý, si filmaři pochvalují, usnadňuje jim práci. Teď na jaře budeme usilovat o čelní umístění v soutěži o titul Film Friendly Region, který se uděluje za aktivní přístup a spolupráci s filmovými štáby,“ řekl primátor Tibor Batthyány.

Autoři | Foto SkyShots.cz

Štítky Liberec, radnice, Spark, filmař, magistrát, Jan Král, druhá světová válka, Tibor Batthyány, Walt Disney, alternativní historie, The Originals, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U radnice exploduje cisterna. V Liberci se bude natáčet seriál z produkce Walta Disneyeho  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.