Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Chicago Grill je výborná změna

 
pondělí, 9. června 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Chicago Grill.

O dnešní restauraci padlo slovo již v našem rozhovoru pro MF DNES. Ano, ten “Američanem vlastněný” Chicago Grill v ulici Na Perštýně, nedaleko terminálu MHD Fügnerova! O tom, že v těchto dveřích se nachází restaurace Vás přesvědčí grill nad vchodovými dveřmi. Vkusný interiér zapadá do koncepce restaurace, ale hned při vstupu dovnitř Vás přímo do nosu napálí první negativum - otevřená kuchyně a ten těžký kuchyňský vzduch.

Vůně to sice je, ale při delším pobytu nepříjemná. To ale, s čístým srdcem řečeno, bylo to poslední negativum, kterému byla naše návštěva vystavena. Příjemná a milá obsluha nám poradila, co si z daného výběru dát. A že ten výběr byl opravdu skvostný. Tady opravdu cítíte, že jste zavítali do americké restaurace. Jídelníček si na nic nehraje a nekombinuje do sebe zbytečné variace všeho možného. Klasika - burgery, steaky, trocha Mexika, z toho máme vážně radost! Navíc všechnu tu parádu vynáší do oblak výběr mexických nápojů Jarritos, jejichž příchutě jsou opravdu báječné. Už jsme zaslechli o velikostech místních porcí, proto jsme se museli rozhodnout, zda upřednostníme předkrm před dezertem, či naopak. Jelikož formujeme postavy do plavek, zvolili jsme Spicy Jalapeño burger, Quesadillas s grilovaným kuřecím masem a jako dezerty Cheesecake, dnes s variací mango-jahoda a klasické americké “Pancakes” (palačinky) s javorovým sirupem.

Obě hlavní jídla skrývala velká překvapení. Hranolky u Jalapeños burgeru jsou podle nás těmi nejlepšími, jaké můžete v Liberci dostat a výška zmíněného burgeru Vás také ohromí. Bulka opečená, navíc cibulové kroužky, vše jak má být, prostě ucítíte kus Ameriky.  U Quesadillas zase překvapila ochucená rýže, která v kombinaci s tortilou a sýrem tvoří vyložené obžerství. Dezerty, ty na tom nebyly o moc hůře. Právě ona kombinace mango-jahoda tvoří z cheesecaku největší překvapení večera. Ovocný přeliv kuchař opravdu trefil! Porce palačinek, které byly proloženy banánem byla opravdu veliká, skoro na hlavní jídlo a na jejich chuti nebylo co vytknout, javorový sirup musí být.

Někdo sice může namítnout, že burger prostě nemůže stát 160 Kč, ale upřímně, to co dostanete u McDonaldu za “tři pětky” se tomu nikdy nevyrovná. Cenově se možná dostaneme do jiných pater než jinde v Liberci, ale práce kuchaře, od kterého dostanete takovéhle jídlo se prostě cení. Tady není moc o čem debatovat, americkou restauraci situovanou do Windy City stylu prostě musíme doporučit. Výborná změna, pokud chcete zkusit něco jiného, než klasické české restaurace.

 


 

Kam dál?

Odysea počtvrté: Parádní počasí a multižánrová pohoda

pondělí, 9. června 2014, 11:07

Čtvrtý ročník Ještědské odysey proběhl v sobotu ve Vesci. Na louce, na které se normálně pasou ovce, se na dvou pódiích střídaly...

Stanislav Petříček: Hrdinů jsou plné hřbitovy!

pondělí, 9. června 2014, 08:53

Dědeček řešil problémy za strýce Pepana, který se se soudností a sebereflexí nikdy nepotkal. Sám věděl všechno nejlíp, bohužel,...

Kde se najíst: Autentica? Co víc si přát

čtvrtek, 5. června 2014, 09:23

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás...

Běžecký závod odstartuje v sobotu ve Vesci volejbalista Hýský

středa, 4. června 2014, 12:52

Běžecký závod Běžím s AVL navštíví už tuto sobotu 7. června sportovní areál ve Vesci v Liberci. Závodníkům nabídne 4,2 kilometru...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

DRBNA NA CESTÁCH: 3500 tun křišťálu, zlatem protkaný závěs a 1100 místností. Takhle si žil rumunský diktátor

Tří miliony tun mramoru, 3500 tun křišťálu na 480 lustrech a 1400 stropních světlech a mnoha zrcadlech a také 5500 tisíce tun betonu. To je jen krátký výčet materiálu, který byl použit při stavbě paláce pro bývalého rumunského diktátora Ceaușesca. Dnes druhá největší administrativní stavba na světě slouží jako budova parlamentu. A právě na honosný palác, který najdete v centru Bukurešti, se zaměříme v dnešním dílem Drbny na cestách.

Den s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenku

Den jsem strávil s terénními pracovnicemi Helenou a Ilonou ze Společnosti Podané ruce. Nejen u sbírání použitých injekčních stříkaček jsme si povídali třeba o tom, které nelegální drogy jsou v Olomouci nejrozšířenější, kde se v Olomouci nachází nejvíc použitých stříkaček a proč je dobré uživatelům drog jehly měnit.

(NE)OBYČEJNÍ: Kdybych mohl, oživil bych teplárenský komín, říká známý sprejer DOBS

Jeho malby zná v Budějcích snad každý. Je mu 34 let, ve volném čase sprejuje a dělá truhlařinu. Vystudoval umělecko – průmyslovou školu v Krumlově a kdyby mohl, posprejoval by teplárenský komín. DOBS je zkrátka Docela Obyčejný Budějcký Sprejer.