Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Dobrý dojem z Coffee 26 kazí pouze obsluha

 
úterý, 2. září 2014, 07:39

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili kavárnu Coffee 26.

Je 1. září. Všichni se vracíme do svých zaběhlých kolejí, a proto řešíme, co si v přestávce dát na oběd. Pro ty, kteří mají možnost a chtějí dostat do žaludku něco normálního a ne se jenom něčím „zaplácnout“ jsme navštívili Coffee 26, což je podle jejich stránek nejlepší volba na oběd v centru Liberce, no tak uvidíme.

Ač kavárna, nabízí tedy Coffee 26 snídaňové a legendární polední menu, ale i ve stálém jídelníčku najdete pár jídel jako tortilly, domácí pastu, saláty, palačinky nebo vafle, no proč ne? Prvním kladným signálem je to, že je doslova narváno, volná místa jsou zde přes oběd nedostatkové zboží. Na každý den připravují tři hlavní jídla + polévku. Podle toho, co jsme pochopili tak se podnik snaží držet linii pokrmů s masem a navíc se do toho někdy zaplete česká klasika nebo těstoviny.

Zvolili jsme jednoduše, polévka bramborová a z polední nabídky „easy“ pokrm gnocchi se sušenými rajčaty, mozzarellou, plátky česneku na olivovém oleji a čerstvou bazalkou. Ze stálého jídeláku tortillu s kuřecím masem a konec tvořil pořádný kus po domácku udělaného dortu. Polévka byla poctivá, což je s podivem za 25 Kč. Kdyby zmizely věci navíc jako hrášek nebo kukuřice a objevilo by se více hub, byla by až překvapivě kvalitní. Jako od babičky není, ale chutnala i tak. Gnocchi byly sexy jídlo, barevně hezky sladěné, ale lépe dochutit a více bazalky by neuškodilo, protože jí tam bylo tak za nehet, nahoře vrstva rukoly, což neurazí snad nikoho. Tortilla s kuřecím masem je taková, jak to říci, přisprostlá. Syrově nandané, syrově dochucené. Práce s balsamicem na hraně talíře je zbytečná a celkově si dovolíme tvrdit, že doma si jí možná vyladíte lépe, než jakou dostanete v restauraci. Konec ovšem potěšil, jelikož třípatrový schwarzvaldský dort byl výborný. Nahoře redukce z višní a tři višně navíc, chuť výborná a drží to krásně pohromadě, ten teda ceníme.

To, co nepotěší je obsluha. Pište nám, že je tam frmol, že je těžké dělat v takovém časovém presu, kdy každý chce své jídlo hned a tak dále, ale abychom dostali pití až po tom, co jsme dojedli polévku a byly v půlce druhého jídla je nepřípustné kdekoliv, kdykoliv, jakkoliv. Touto recenzí na Vás chceme trochu apelovat, najíst se v době oběda dá i kvalitně a levně. Polévka za 25 Kč a hlavní jídlo za 89 Kč, to není přece o tolik více, než v těch rádoby levnějších rychlých podnicích, kam jsme si tolik oblíbili chodit. Rozhlédněte se a zjistíte, že existuje mnoho podniků, kde přijaly tuto cenu, ale chtějí Vám dát mnohem víc, chtějí Vám nabídnout kvalitní jídlo za nízké ceny. Jídlo se skutečně levněji dělat nedá!

 


 

Kam dál?

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

Neohrožený sympaťák z reklamy je tak trochu od nás

sobota, 22. června 2013, 16:00

Není vám ten chlápek v reklamě na pivo Radegast povědomý? Nebo se mi to jenom zdá? No, kdo se nezeptá, ten se nic nedozví. Už...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Koncertovat akusticky je úplně jiný level, říká frontman kapely No Name Igor Timko

Slovenská kapela No Name je opět na cestách. V rámci svého Dermacol No Name Acoustic tour 2019 zavítá v úterý 26. března i do olomouckého NH Hotelu. Právě zde si se mnou samotný frontman kapely Igor Timko povídal třeba o tom, proč se No Name přezdívá kapela na kolesách, v čem je jiný akustický koncert, nebo kvůli čemu se rádi vrací do Olomouce.

Jan Ciglbauer: Čeští vojáci ve světové válce zažili mnoho hrůz a utrpení, ale vykonali také spoustu hrdinství

Český voják ve službách rakousko-uherské armády… Řada lidí si okamžitě představí slavného Švejka, což je ale dle slov spisovatele a badatele Jana Ciglbauera vůči našim předkům křivda. Kdo skutečně byli takzvaní jednadevadesátníci? Odpověď přináší nová Ciglbauerova kniha.

Za požár Severochemy může podle policie zaměstnanec. Chtěl si odčerpat chemikálii, hrozí mu osm let

Policie zahájila trestní stíhání muže, který podle jejích závěrů zavinil rozsáhlý požár liberecké Severochemy z 29. května 2017. Podle znaleckých posudků si zaměstnanec chtěl odčerpat chemikálii, kvůli tomu ale došlo k výboji a rozsáhlému požáru. Na posun v případu jako první upozornila TV Nova.