Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Dojem z Guru Guru zkazila v první řadě obsluha

 
pondělí, 2. června 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili Guru Guru v Ruprechticích.

Naše další volba padla na ruprechtické Guru Guru. Restaurace je dobře vidět z hlavní ulice i stejnojmenné autobusové zastávky Hlávkova. Z venčí tento podnik vypadal tak, že jsme si říkali, jestli není zavřeno, ale nebylo. Směle tedy dál!

První věc, která vyloženě bije do očí, je interiér restaurace. 3 místnosti = 3 styly. Lehce jsme si přišli jak na hodině zeměpisu. Od klasické “české” restaurace přes jakousi variaci staročeské místnosti s prvky exotiky až po moderní salonek s obrazy z New York City. Tohle opravdu ne. Ano, není to nejdůležitější část naší návštěvy, ale ten dojem to prostě kazí. Sezení (tedy alespoň v této tématické části restaurace) bylo opravdu příšerné. Stůl měl místo klasických 4 noh na rozích jednu velkou zděnou uprostřed, která připomínala komín. Což o to, ono to hezky vypadá, ale praktičnost se zde úplně vytratila. Stůl doplněn o křesla s plným prostorem pod sedící částí - tak kam si jako máme ty nohy dát?

No pojďme radši k jídlu. Při otázce na denní polévku jsme nejdřív dostali poučení, že slečna servírka tu na obědy nebyla, následovala 3 minutová cesta kamsi do útrob kuchyně a nakonec informace, že denní polévka není. Byli jsme tedy donuceni zkusit to, co z výběru zbylo: Česnečka a Rajčatovka, klasika. Obě polévky byly lepší částí naší návštěvy, i když jim něco lehce chybělo. Ale musíme uznat, že porce to byla slušná. Dojem však zkazil výrok jedné servírky: “Ne, já to odnesu, až dojí ten druhej”. To snad nemyslíte vážně, ještě, když je bar jen metr od nás!

Nabídka jídel vskutku nic moc nenabídla. Nuda, šeď. Zábleskem však byly domácí halušky a gratinované brambory. Volba tedy padla na zmíněné halušky v kombinaci s nivou a houbami a na gratinované brambory v kombinaci s kuřecím, pórkem, smetanou a kari. Čekání bylo i přes poloprázdnou restauraci trochu delší, než je zvyklostí. Potěšením bylo, že halušky byly zřejmě opravdu domácí, ale kombinace nivy a hub je trochu nešťastná. Snaha se cení, ale to jídlo bylo samo o sobě příliš slané. Brambory nebyly chuťově úplně vedle, ale celá ta kombinace působila hodně nudně (o nudné kombinaci nelze mluvit v případě brambor s višněmi a skořicí, které na jídelníčku taky najdete. To musí být jízda). Smetana vám na dně mísy vytvoří „drink“ ze všech přísad, a to nám úplně nejelo.

Závěrečné hodnocení vystihuje to, že nebýt velkého lijáku venku, zmizeli bychom asi dříve. Jídlo sice nebylo tak strašné, ale fakt, že restauraci netvoří jenom jídlo, ale i dojem, to tu zřejmě nikdo nepochopil.

 


 

Kam dál?

Strážníci začali měřit rychlost aut, chtějí zklidnit dopravu

pátek, 30. května 2014, 13:31

Pro mnoho libereckých řidičů nepříjemnou novinku si přichystali místní strážníci. V ulicích města totiž začali měřit rychlost....

Kde se najíst: Je libo Flang steak nebo třeba Creme brilé?

pátek, 30. května 2014, 12:07

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás...

Stanislav Petříček: Nechtěné děti

čtvrtek, 29. května 2014, 11:40

Rozsudek jménem republiky. Jak se vyrovnat s příchodem na svět, když vás tady nikdo nechce. Krůček od klinické smrti. Jak se z...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní film o hlavní osobnosti pražského jara 1968 Alexandru Dubčekovi s názvem Lidská tvář. Zatím není jasné, kdo bude hrát hlavní roli. Jako nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv by se měl ve filmu objevit francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu. Novinářům o tom informoval producent Andrej Antonio Leca. Natáčení filmu je plánované na rok 2021, o rok později by měl mít světovou premiéru.

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny. Za rok jich udělá kolem pěti stovek, pracuje i v sobotu, řekl v rozhovoru. Nejnáročnější a nejzodpovědnější pro jsou podle něj operace nosů, lidem ale nejvíc mění život.

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny. Proti loňskému červenci naopak zlevnily máslo, vejce, cukr a ovoce. Vyplývá to z červencových průměrných cen, které zveřejnil Český statistický úřad. Statistici každý měsíc sledují a zveřejňují ceny šesti desítek potravin.