Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Dojem z Guru Guru zkazila v první řadě obsluha

 
pondělí, 2. června 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili Guru Guru v Ruprechticích.

Naše další volba padla na ruprechtické Guru Guru. Restaurace je dobře vidět z hlavní ulice i stejnojmenné autobusové zastávky Hlávkova. Z venčí tento podnik vypadal tak, že jsme si říkali, jestli není zavřeno, ale nebylo. Směle tedy dál!

První věc, která vyloženě bije do očí, je interiér restaurace. 3 místnosti = 3 styly. Lehce jsme si přišli jak na hodině zeměpisu. Od klasické “české” restaurace přes jakousi variaci staročeské místnosti s prvky exotiky až po moderní salonek s obrazy z New York City. Tohle opravdu ne. Ano, není to nejdůležitější část naší návštěvy, ale ten dojem to prostě kazí. Sezení (tedy alespoň v této tématické části restaurace) bylo opravdu příšerné. Stůl měl místo klasických 4 noh na rozích jednu velkou zděnou uprostřed, která připomínala komín. Což o to, ono to hezky vypadá, ale praktičnost se zde úplně vytratila. Stůl doplněn o křesla s plným prostorem pod sedící částí - tak kam si jako máme ty nohy dát?

No pojďme radši k jídlu. Při otázce na denní polévku jsme nejdřív dostali poučení, že slečna servírka tu na obědy nebyla, následovala 3 minutová cesta kamsi do útrob kuchyně a nakonec informace, že denní polévka není. Byli jsme tedy donuceni zkusit to, co z výběru zbylo: Česnečka a Rajčatovka, klasika. Obě polévky byly lepší částí naší návštěvy, i když jim něco lehce chybělo. Ale musíme uznat, že porce to byla slušná. Dojem však zkazil výrok jedné servírky: “Ne, já to odnesu, až dojí ten druhej”. To snad nemyslíte vážně, ještě, když je bar jen metr od nás!

Nabídka jídel vskutku nic moc nenabídla. Nuda, šeď. Zábleskem však byly domácí halušky a gratinované brambory. Volba tedy padla na zmíněné halušky v kombinaci s nivou a houbami a na gratinované brambory v kombinaci s kuřecím, pórkem, smetanou a kari. Čekání bylo i přes poloprázdnou restauraci trochu delší, než je zvyklostí. Potěšením bylo, že halušky byly zřejmě opravdu domácí, ale kombinace nivy a hub je trochu nešťastná. Snaha se cení, ale to jídlo bylo samo o sobě příliš slané. Brambory nebyly chuťově úplně vedle, ale celá ta kombinace působila hodně nudně (o nudné kombinaci nelze mluvit v případě brambor s višněmi a skořicí, které na jídelníčku taky najdete. To musí být jízda). Smetana vám na dně mísy vytvoří „drink“ ze všech přísad, a to nám úplně nejelo.

Závěrečné hodnocení vystihuje to, že nebýt velkého lijáku venku, zmizeli bychom asi dříve. Jídlo sice nebylo tak strašné, ale fakt, že restauraci netvoří jenom jídlo, ale i dojem, to tu zřejmě nikdo nepochopil.

 


 

Kam dál?

Strážníci začali měřit rychlost aut, chtějí zklidnit dopravu

pátek, 30. května 2014, 13:31

Pro mnoho libereckých řidičů nepříjemnou novinku si přichystali místní strážníci. V ulicích města totiž začali měřit rychlost....

Kde se najíst: Je libo Flang steak nebo třeba Creme brilé?

pátek, 30. května 2014, 12:07

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás...

Stanislav Petříček: Nechtěné děti

čtvrtek, 29. května 2014, 11:40

Rozsudek jménem republiky. Jak se vyrovnat s příchodem na svět, když vás tady nikdo nechce. Krůček od klinické smrti. Jak se z...

33 dní bez jídla: Naše zdraví, pH otázkou života a smrti?

úterý, 27. května 2014, 10:01

Další zamyšlení nad naší cestou ke zdraví. Jen poslouchat příběhy druhých lidí nás nikam neposune. Je důležité „řešit“...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

DRBNA NA CESTÁCH: 3500 tun křišťálu, zlatem protkaný závěs a 1100 místností. Takhle si žil rumunský diktátor

Tří miliony tun mramoru, 3500 tun křišťálu na 480 lustrech a 1400 stropních světlech a mnoha zrcadlech a také 5500 tisíce tun betonu. To je jen krátký výčet materiálu, který byl použit při stavbě paláce pro bývalého rumunského diktátora Ceaușesca. Dnes druhá největší administrativní stavba na světě slouží jako budova parlamentu. A právě na honosný palác, který najdete v centru Bukurešti, se zaměříme v dnešním dílem Drbny na cestách.

Den s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenku

Den jsem strávil s terénními pracovnicemi Helenou a Ilonou ze Společnosti Podané ruce. Nejen u sbírání použitých injekčních stříkaček jsme si povídali třeba o tom, které nelegální drogy jsou v Olomouci nejrozšířenější, kde se v Olomouci nachází nejvíc použitých stříkaček a proč je dobré uživatelům drog jehly měnit.

(NE)OBYČEJNÍ: Kdybych mohl, oživil bych teplárenský komín, říká známý sprejer DOBS

Jeho malby zná v Budějcích snad každý. Je mu 34 let, ve volném čase sprejuje a dělá truhlařinu. Vystudoval umělecko – průmyslovou školu v Krumlově a kdyby mohl, posprejoval by teplárenský komín. DOBS je zkrátka Docela Obyčejný Budějcký Sprejer.