Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Jídlo v Maškovce je určitě lepší než prostředí

 
pondělí, 8. září 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili pizzerii Maškovka.

Dalším cílem byla Pizzerie Maškovka, vůbec první pizzerie v našem putování gastronomií Liberce. Místo je to velice populární, až se možná člověk diví. Restaurace podle toho, co přiznává cestuje po ose ČR, Itálie a Bosna. Nutno podotknout, že většina Čechů byla alespoň jednou v Chorvatsku a pokud jste ochutnali tamní jídlo, máte skoro zmáknutou i bosenskou kuchyni. Vnitřek restaurace se nám teda úplně nezamlouvá, botanická zahrada, vzduch jak v poklopci a k tomu nevkusná a hlasitá hudba. Květin se tam nachází tak 150 a stůl vás přivítá neupraveným stylem a všemocnými letáky na kafe, zmrzlinu a třeba tiramisu. Servírování příborů netřeba komentovat. Podle nás se to takhle dělat nemá.

Jídelníček je designově promakaný, i když v nějakých částech se nečte moc dobře. Obsahově je naplněn pizzou, těstovinami, masem atd. Největší šlágr budou v Maškovce spaghetti, jelikož ty najdete ve 12ti různých úpravách, což nikdy nevěstí nic dobrého, jednoduše proto, že ne každá těstovina se hodí na tolik různých úprav. V poměru k ostatním dvou/třem pokrmům z jiných těstovin to na nás nepůsobilo dobře.

Nechceme jen „kritizovat“, takže přistoupíme k jídlu, což byla světlější část naší návštěvy. Polévka byla fazolová na bosenský způsob za 50 kaček. Bosenské polévky nemáme v malíku, ale vypadala jako klasická fazolová s klobásou. Dobře udělaná a chutná, takže ano. V Maškovce to bez pizzy nejde, my zvolili tu, která se jmenuje Benji (sýr, žampiony, šunka, olivy). Kolo je to skutečně obří a dokonce i chutné. Měli jsme nejspíše i lepší pizzy, byla o něco více suchá než by být musela, ale určitě patří někam výš. Další hlavní chod byl ze specialit. Zapečené cukety s kuřecím, žampiony, paprikou a sýrem podávané v pekáčku. Tohle bylo vyloženě dobré jídlo. Poslední chodem byl dezert, asi jsme nemohli jinak, než domácí tiramisu. Už servírování ve skleničce, ve které dostáváme spíše cafe latté je dost neštastné. Chutově není zlé, avšak jeden piškot zapíchnutý tak nedbale na straně, no nevíme. Celkově to působí tak nějak odfláknutě, což bychom tady nečekali. Čekali jsme víc.

My si píšeme Maškovku někam do průměru. Najdete zde i skutečně dobrá jídla, ale můžete i šlápnout vedle. Žádný propadák to rozhodně není. Jídlo je určitě lepší než vnitřek restaurace.

PS: Do ruky se nám dostal leták na rozvoz Parťákovy pizzy. Bez výčitek tvrdíme, že pokud někdo nechce zemřít dlouhou a bolestivou smrtí, radši se této pizze vyhne. To je tragédie od A do Z.

 


 

Kam dál?

Insider: Policie údajně obvinila trenéra brankářů Slovanu z korupce

pondělí, 8. září 2014, 16:44

S překvapivým tvrzením přišel v pondělí internetový deník Insider. Podle něho měl být obviněn bývalý brankář a současný trenér...

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc rozšíří až k...

V sobotu na výstavišti otevírá nové technické muzeum

středa, 3. září 2014, 10:09

Dva měsíce příprav končí, v sobotu 6. září na libereckém výstavišti v bývalém pavilonu G slavnostně otevírá Technické muzeum....

 

Komentáře

Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Tak v Liberci je jedina slusna pizzerka - Made In Italy. Zbytek je podprumer a Maskovka neni vyjimkou. Povidaji se o ni obcas dost hruzostrasne historky.. PP chutove neznam, nezkousel jsem, mel jsem problem v jejich menu najit jedinou slusnou pizzu.. ;-)

pátek, 12. září 2014, 17:47
 
 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní film o hlavní osobnosti pražského jara 1968 Alexandru Dubčekovi s názvem Lidská tvář. Zatím není jasné, kdo bude hrát hlavní roli. Jako nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv by se měl ve filmu objevit francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu. Novinářům o tom informoval producent Andrej Antonio Leca. Natáčení filmu je plánované na rok 2021, o rok později by měl mít světovou premiéru.

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny. Za rok jich udělá kolem pěti stovek, pracuje i v sobotu, řekl v rozhovoru. Nejnáročnější a nejzodpovědnější pro jsou podle něj operace nosů, lidem ale nejvíc mění život.

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny. Proti loňskému červenci naopak zlevnily máslo, vejce, cukr a ovoce. Vyplývá to z červencových průměrných cen, které zveřejnil Český statistický úřad. Statistici každý měsíc sledují a zveřejňují ceny šesti desítek potravin.