Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kde se najíst: Jídlo v Maškovce je určitě lepší než prostředí

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili pizzerii Maškovka.

Dalším cílem byla Pizzerie Maškovka, vůbec první pizzerie v našem putování gastronomií Liberce. Místo je to velice populární, až se možná člověk diví. Restaurace podle toho, co přiznává cestuje po ose ČR, Itálie a Bosna. Nutno podotknout, že většina Čechů byla alespoň jednou v Chorvatsku a pokud jste ochutnali tamní jídlo, máte skoro zmáknutou i bosenskou kuchyni. Vnitřek restaurace se nám teda úplně nezamlouvá, botanická zahrada, vzduch jak v poklopci a k tomu nevkusná a hlasitá hudba. Květin se tam nachází tak 150 a stůl vás přivítá neupraveným stylem a všemocnými letáky na kafe, zmrzlinu a třeba tiramisu. Servírování příborů netřeba komentovat. Podle nás se to takhle dělat nemá.

Jídelníček je designově promakaný, i když v nějakých částech se nečte moc dobře. Obsahově je naplněn pizzou, těstovinami, masem atd. Největší šlágr budou v Maškovce spaghetti, jelikož ty najdete ve 12ti různých úpravách, což nikdy nevěstí nic dobrého, jednoduše proto, že ne každá těstovina se hodí na tolik různých úprav. V poměru k ostatním dvou/třem pokrmům z jiných těstovin to na nás nepůsobilo dobře.

Nechceme jen „kritizovat“, takže přistoupíme k jídlu, což byla světlější část naší návštěvy. Polévka byla fazolová na bosenský způsob za 50 kaček. Bosenské polévky nemáme v malíku, ale vypadala jako klasická fazolová s klobásou. Dobře udělaná a chutná, takže ano. V Maškovce to bez pizzy nejde, my zvolili tu, která se jmenuje Benji (sýr, žampiony, šunka, olivy). Kolo je to skutečně obří a dokonce i chutné. Měli jsme nejspíše i lepší pizzy, byla o něco více suchá než by být musela, ale určitě patří někam výš. Další hlavní chod byl ze specialit. Zapečené cukety s kuřecím, žampiony, paprikou a sýrem podávané v pekáčku. Tohle bylo vyloženě dobré jídlo. Poslední chodem byl dezert, asi jsme nemohli jinak, než domácí tiramisu. Už servírování ve skleničce, ve které dostáváme spíše cafe latté je dost neštastné. Chutově není zlé, avšak jeden piškot zapíchnutý tak nedbale na straně, no nevíme. Celkově to působí tak nějak odfláknutě, což bychom tady nečekali. Čekali jsme víc.

My si píšeme Maškovku někam do průměru. Najdete zde i skutečně dobrá jídla, ale můžete i šlápnout vedle. Žádný propadák to rozhodně není. Jídlo je určitě lepší než vnitřek restaurace.

PS: Do ruky se nám dostal leták na rozvoz Parťákovy pizzy. Bez výčitek tvrdíme, že pokud někdo nechce zemřít dlouhou a bolestivou smrtí, radši se této pizze vyhne. To je tragédie od A do Z.

Štítky restaurace, pizza, těstoviny, jídlo, tiramisu, sýr, káva, Liberec, zmrzlina, maso, polévka, Bosna a Hercegovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tasmansky Czert

Tak v Liberci je jedina slusna pizzerka - Made In Italy. Zbytek je podprumer a Maskovka neni vyjimkou. Povidaji se o ni obcas dost hruzostrasne historky.. PP chutove neznam, nezkousel jsem, mel jsem problem v jejich menu najit jedinou slusnou pizzu.. ;-)

Pátek, 12. září 2014, 17:47Odpovědět

Kde se najíst: Jídlo v Maškovce je určitě lepší než prostředí  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.