Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Jídlo v Maškovce je určitě lepší než prostředí

 
pondělí, 8. září 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili pizzerii Maškovka.

Dalším cílem byla Pizzerie Maškovka, vůbec první pizzerie v našem putování gastronomií Liberce. Místo je to velice populární, až se možná člověk diví. Restaurace podle toho, co přiznává cestuje po ose ČR, Itálie a Bosna. Nutno podotknout, že většina Čechů byla alespoň jednou v Chorvatsku a pokud jste ochutnali tamní jídlo, máte skoro zmáknutou i bosenskou kuchyni. Vnitřek restaurace se nám teda úplně nezamlouvá, botanická zahrada, vzduch jak v poklopci a k tomu nevkusná a hlasitá hudba. Květin se tam nachází tak 150 a stůl vás přivítá neupraveným stylem a všemocnými letáky na kafe, zmrzlinu a třeba tiramisu. Servírování příborů netřeba komentovat. Podle nás se to takhle dělat nemá.

Jídelníček je designově promakaný, i když v nějakých částech se nečte moc dobře. Obsahově je naplněn pizzou, těstovinami, masem atd. Největší šlágr budou v Maškovce spaghetti, jelikož ty najdete ve 12ti různých úpravách, což nikdy nevěstí nic dobrého, jednoduše proto, že ne každá těstovina se hodí na tolik různých úprav. V poměru k ostatním dvou/třem pokrmům z jiných těstovin to na nás nepůsobilo dobře.

Nechceme jen „kritizovat“, takže přistoupíme k jídlu, což byla světlější část naší návštěvy. Polévka byla fazolová na bosenský způsob za 50 kaček. Bosenské polévky nemáme v malíku, ale vypadala jako klasická fazolová s klobásou. Dobře udělaná a chutná, takže ano. V Maškovce to bez pizzy nejde, my zvolili tu, která se jmenuje Benji (sýr, žampiony, šunka, olivy). Kolo je to skutečně obří a dokonce i chutné. Měli jsme nejspíše i lepší pizzy, byla o něco více suchá než by být musela, ale určitě patří někam výš. Další hlavní chod byl ze specialit. Zapečené cukety s kuřecím, žampiony, paprikou a sýrem podávané v pekáčku. Tohle bylo vyloženě dobré jídlo. Poslední chodem byl dezert, asi jsme nemohli jinak, než domácí tiramisu. Už servírování ve skleničce, ve které dostáváme spíše cafe latté je dost neštastné. Chutově není zlé, avšak jeden piškot zapíchnutý tak nedbale na straně, no nevíme. Celkově to působí tak nějak odfláknutě, což bychom tady nečekali. Čekali jsme víc.

My si píšeme Maškovku někam do průměru. Najdete zde i skutečně dobrá jídla, ale můžete i šlápnout vedle. Žádný propadák to rozhodně není. Jídlo je určitě lepší než vnitřek restaurace.

PS: Do ruky se nám dostal leták na rozvoz Parťákovy pizzy. Bez výčitek tvrdíme, že pokud někdo nechce zemřít dlouhou a bolestivou smrtí, radši se této pizze vyhne. To je tragédie od A do Z.

 


 

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc rozšíří až k...

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

 

Komentáře

Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Tak v Liberci je jedina slusna pizzerka - Made In Italy. Zbytek je podprumer a Maskovka neni vyjimkou. Povidaji se o ni obcas dost hruzostrasne historky.. PP chutove neznam, nezkousel jsem, mel jsem problem v jejich menu najit jedinou slusnou pizzu.. ;-)

pátek, 12. září 2014, 17:47
 
 
 

Napište nám

Nejčtenější

  • FOTO: U Dětřichova vyhasl život řidiče,...

  • Z Jablonce vyrazí robot Matylda autostopem...

  • VIDEO: U Raspenavy hoří několik hektarů...

  • V Liberci otevřela nábytková banka. Pomůže...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Čeští vojáci se v Afghánistánu stali terčem bombového útoku, jeden z nich je těžce zraněný

V Afghánistánu bylo ve středu zraněno při útoku na hlídku pět českých vojáků. Jeden byl zraněn těžce, po operaci je mimo ohrožení života. Další voják zůstává v nemocnici. Tři vojáci byli z nemocnice propuštěni a vrátili se ke své jednotce. Atentátníci zaútočili v okolí základny Bagrám automobilem naloženým výbušninami na obrněný vůz českých vojáků. Ministr obrany Lubomír Metnar vojákům poděkoval za odvahu a odhodlání.

Vojáci zabili spolupachatele útoku na tři Čechy v Afghánistánu

České speciální síly zabily v Afghánistánu jednoho z organizátorů srpnového útoku, při němž zahynuli tři čeští vojáci, a dalšího zajaly. Napsaly to dnešní Lidové noviny (LN), kterým informaci o odvetě potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje. Podle jednoho z nich se to stalo před delší dobou při poměrně rozsáhlé operaci. Vedení ministerstva obrany a armády ani jejich tisková oddělení nechtějí informace komentovat.

(NE)OBYČEJNÍ: Na kole projíždí celou Evropu. Člověk musí opustit komfortní zónu, ale stojí to za to, říká Alena Ledlová

Alena Ledlová z Liberce je mladá, sympatická a trochu praštěná holka, která se ničeho nebojí. A když si něco vymyslí, tak do toho taky po hlavě skočí. A tentokrát si dala za cíl projet Evropu na kole. Z velké části sama, aniž by věděla, kde bude spát, nebo jestli bude mít co jíst.