Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Malé odlehčení v podobě bistra Lyo potěšilo

 
pondělí, 19. května 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, na který se můžete těšit každé pondělí večer. Přesně ve 20:00 vám každý týden přineseme recenzi některé z libereckých restaurací. Tento týden jsme zabrousili do bistra Lyo.

Bistro Lyo. Že nevíte co to je a kde sídlí? Ani se nedivíme. To takhle jedete po ulici Dr. Milady Horákové a mezi Kauflandem a dvěma cyklosporty dostanete hlad. Jako záchrana na Vás svítí po levé straně nápis Bistro Lyo. A je to záchrana vskutku zajímavá. Zapomeňte na nahřáté talíře, naleštěné příbory nebo jednotný dres celého týmu restaurace. Tři nebo čtyři schody Vás uvedou do časů minulých. Což o to, židle, stoly a celkově prostředí je poměrně moderní, ale sáhnutí si pro jídlo do tzv. hladového okna a příbor připravený na pravé straně v plastovém košíčku, to je něco, ale celkově to působí tak nějak roztomile.

Jídelní lístek napsaný křídou na tabuli, to už je dnes relikvie. Pokud někdo sledoval seriál Hospoda, okamžitě se mu vybaví, co myslíme. A obsah jídelníčku se od seriálu také neliší. Svíčka, gulášek, kuře na paprice a navíc také ovocné knedlíky, prostě všechno, co spadá do knedlíkové ligy. Nebo skopové maso, což je v tomto bistru něco jako kiwi za dob soudruhů. Byli jsme unešeni tím, že v dnešní době lehkých a fresh jídel podobné místo ještě existuje. Ostrá kritika skutečně nepřijde, ono to totiž chutná fakt dobře.

Polévka byla gulášová a další objednávka stála na knedlících. Svíčka s knedlem a kuře na paprice opět s knedlem. Kdo oceňuje klasickou českou kuchyni, tu těžkou, tučnou, jakkoliv nezdravou a velkoporcovou, tady si příjde na své. Všechno má poctivou chuť, jak polévka, tak omáčky nebo knedlíky, které pan provozní s manželkou určitě plácali dlouho do rána. Co se nám na tom líbí je to, že si bistro na nic nehraje. Celé to je čistě o chuti a žádném velkém divadle okolo. Samozřejmě, kdo dorazí s očekáváním „high cuisine“ může v klidu sedět doma, protože bude zklamán a bude nadávat. Je Vaším cílem se prostě „nadlábnout“? Tak tohle místo je zajímavé řešení Vašeho problému. 

Celkové hodnocení musíme upravit směrem k této „restauraci“. Prostředí, jak jsme už psali, je vcelku moderní, ale samozřejmě s ostatními místy nesrovnatelné. Další, co se nedá hodnotit, je obsluha, protože žádná není, nicméně ten u koho si objednáváte nám byl tisíckrát milejší než otrávený servis v kdejakých velkých restauracích. Nabídka jídel opět není kreativní, jenže na tomhle tady ani nezakládají. Cenová relace se musí líbit každému, tříciferné číslo rozhodně nenajdete. Na business oběd pro Vašeho velkého obchodního partnera to není, ale někdy se tímto způsobem „zprasit“ není úplně na škodu. U nás zajímavá změna oproti klasickým restauracím, ale berte to s rezervou.

 


 

Kam dál?

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

Neohrožený sympaťák z reklamy je tak trochu od nás

sobota, 22. června 2013, 16:00

Není vám ten chlápek v reklamě na pivo Radegast povědomý? Nebo se mi to jenom zdá? No, kdo se nezeptá, ten se nic nedozví. Už...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Koncertovat akusticky je úplně jiný level, říká frontman kapely No Name Igor Timko

Slovenská kapela No Name je opět na cestách. V rámci svého Dermacol No Name Acoustic tour 2019 zavítá v úterý 26. března i do olomouckého NH Hotelu. Právě zde si se mnou samotný frontman kapely Igor Timko povídal třeba o tom, proč se No Name přezdívá kapela na kolesách, v čem je jiný akustický koncert, nebo kvůli čemu se rádi vrací do Olomouce.

Jan Ciglbauer: Čeští vojáci ve světové válce zažili mnoho hrůz a utrpení, ale vykonali také spoustu hrdinství

Český voják ve službách rakousko-uherské armády… Řada lidí si okamžitě představí slavného Švejka, což je ale dle slov spisovatele a badatele Jana Ciglbauera vůči našim předkům křivda. Kdo skutečně byli takzvaní jednadevadesátníci? Odpověď přináší nová Ciglbauerova kniha.

Za požár Severochemy může podle policie zaměstnanec. Chtěl si odčerpat chemikálii, hrozí mu osm let

Policie zahájila trestní stíhání muže, který podle jejích závěrů zavinil rozsáhlý požár liberecké Severochemy z 29. května 2017. Podle znaleckých posudků si zaměstnanec chtěl odčerpat chemikálii, kvůli tomu ale došlo k výboji a rozsáhlému požáru. Na posun v případu jako první upozornila TV Nova.