Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Navštivte Saiko a budete odcházet s krásným pocitem

 
úterý, 7. října 2014, 06:26

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Saiko.

Po velmi zajímavých ohlasech na minulou recenzi pokračujeme dále po trase Pytlounových restaurací. Další z nich je restaurace Saiko v hotelu Design v Doubí. Tato restaurace byla dokonce oceněna nejlepší regionální restaurací roku 2012, zní to tedy velice zajímavě.

Kdo si četl minulou recenzi ví, že budeme spíše chválit. Thajsko-japonská restaurace Saiko má v kuchyni nejspíše ty nejpovolanější lidi, a to kuchaře přímo z těchto dvou zemí. Interiér restaurace je krásný, jak jinak, když je to v hotelu od Pytlouna, možná nemáme pravdu, ale takhle podle nás vypadá moderní restaurace. Maximálně místa k sezení mohou být problémem, ale objednat si stůl dopředu není zas tak strašné.

Pojďme k tomu hlavnímu. Polední menu tady nehledejte, a to proto, že otvírají až od 17:00, takže restaurace je určená ke krásnému večeru nad sklenkou a výborným jídlem, ovšem pokud jste fanoušci asijské kuchyně, nic jiného nehledejte. Je to skutečně tak, od začátku do konce si čtete jídla, které jsou doma pár tisíc kilometrů od Liberce. Nejspíše názvy nebudete znát, my je taky neznali, ale to vůbec nevadí, se všemi dotazy Vám poradí obsluha, která je na velice profesionální úrovni. Je zajímavé, že my převážně ochutnávali jídla z thajské sekce, prostě nás tak nějak více lákala.

První z věcí je Satae, což jsou kuřecí kousky s arašídovou omáčkou, slast, arašídová omáčka byla bomba. Další, co můžete ochutnat je Kai Chup Nga. Česky krevetové placičky, opět skvělé. Ochutnali jsme také polévku jménem Tom Yam Kah Koong, což je polévka s krevetami, rajčaty a bylinkami. Jak si představujete asijskou kuchyni? My? Vůně nejrůznějších bylin a koření, které se mísí dohromady a tahle polévka je přesně taková. Další rozměr dává kyselost, které trochu brzdí mírnou pikantnost, každé lžíce je jiná, zážitek. Museli jsme také samozřejmě vyzkoušet sushi, a to poměrně nezvykle, s grilovaným úhořem.

Tady možná přídou první body dolů, na nás jednotlivé kousky byly moc velké a ne na jedno „použití“, a to jsme vyvinutí jedinci s průměrnou velikostí ústního otvoru. Každopádně jinak samotný úhoř byla další bomba. Cripsy Black Tiger Schrimps jsou tygří krevety, které jsou podáváné s jakousi salsou, která opět po xté chutnala skvěle. Čerstvost a vůně. I klasická rýže z woku tady chutná trochu lépe než normálně, prostě super. Poslední z věcí, kterou jsme ochutnali, a už je to tedy nějaký pátek, byla domácí zmrzlina ze zeleného čaje. Bez debat byla nejlepší zmrzlinou za hodně dlouhou dobu. Tato recenze byla sestavena z několika návštěv, protože my skutečně rádi asijskou kuchyni a restauraci Saiko. Navštivte ji a budete odcházet s krásným pocitem a v puse Vám budou ještě poskakovat všechny možné chutě.

Pokud je asijská kuchyně Vaší vyvolenou nebo jen chcete zkusit něco nového, sedněte na autobus nebo do auta a doražte tam. Cenově jsme jinde maximálně na polévce a předkrmech, jinak hlavní jídlo do 150 Kč, to je přece slušná cena. Vemte dceru/maminku/babičku nebo třeba tetičku a zkuste, jestli byste jí dali svůj palec nahoru. My určitě ano.

 


 

Kam dál?

S hejtmanem jsme u mnohých témat našli společnou řeč, pochvalovala si...

pondělí, 6. října 2014, 08:51

Celý den v krajském městě prožil ve středu 1. října hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Stihl v Liberci navštívit celkem šest...

Jirkovi by mohli zdraví lidé optimismus závidět

pátek, 3. října 2014, 13:29

Před nehodou měl Jiří, tehdy sedmnáctiletý student učebního oboru strojní mechanik při Středním odborném učilišti Škoda auto,...

Liberecký malíř Veen představuje své obrazy

čtvrtek, 2. října 2014, 08:48

Výjevy z minulosti, portréty, akty, občas i krajinomalba. Široký je záběr libereckého malíře Veena, který od úterý vystavuje své...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní film o hlavní osobnosti pražského jara 1968 Alexandru Dubčekovi s názvem Lidská tvář. Zatím není jasné, kdo bude hrát hlavní roli. Jako nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv by se měl ve filmu objevit francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu. Novinářům o tom informoval producent Andrej Antonio Leca. Natáčení filmu je plánované na rok 2021, o rok později by měl mít světovou premiéru.

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny. Za rok jich udělá kolem pěti stovek, pracuje i v sobotu, řekl v rozhovoru. Nejnáročnější a nejzodpovědnější pro jsou podle něj operace nosů, lidem ale nejvíc mění život.

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny. Proti loňskému červenci naopak zlevnily máslo, vejce, cukr a ovoce. Vyplývá to z červencových průměrných cen, které zveřejnil Český statistický úřad. Statistici každý měsíc sledují a zveřejňují ceny šesti desítek potravin.