Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Prostředí je největší devízou Balady

 
pondělí, 16. června 2014, 20:00

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Balada.

Dnes při našich toulkách libereckou gastronomií navštívíme restauraci Balada, sídlící v Moskevské ulici, konkrétně v její horní části. Stylová terasa vám určitě při hledání pomůže. Celá restaurace je oblečena hlavně do dřeva a nutno říci, že to působí velmi příjemně, takže prostředí hodnotíme velice kladně. Prostě na vás dýchne hezká atmosféra.

Servírky se u našeho stolu točily dvě a byl to stejný zážitek jako s hodným a zlým strážcem zákona. Jedna servírka rázná (ale určitě ne ve špatném slova smyslu) a druhá velice ochotná a příjemná. Podle prostředí v jídelním lístku očekáváte maso a ano, masovou sekci zde najdete, bohužel poměrně nezajímavou. Další sekce jsou ryby, saláty (kterých je požehnaně), anebo také sekci lehká jídla a těstoviny, ale o tom až později. Polévky jsou v jídelním lístku čtyři, ale jen dvě sem asi patří, česnečka a vývar. My zvolili právě ty druhé dvě, a to tomatovou a špenátovou. Tomatovka je skutečně v takovéto restauraci zbytečná, dokonce vám ani asi chutnat nebude, i když, kdo ví. Nám určitě nejela. Špenátová obsahovala listový špenát, což jsou sice body navíc, ale opět vás úplně neuchvátí. V chuti dost mdlá a smetany je tam zbytečně moc.

Teď se věnujme těstovinové sekci, jelikož z masové jsme skutečně moc nevybrali. Tušili jsme, že volba v těstovinové části nebude úplně nejlepší, ale naděje umírá poslední. Umřela. Smetanové rigatoni v kombinaci s lososem nevalné kvality, který už pár dní na skladě byl a špenátem, který to skutečně nezachránil. Dále doporučíme při příštím nákupu, že pokud je na obalu výrobku napsáno Penne, nejsou to Rigatoni, což je poměrně důležité. Že druhé jídlo do této restaurace patří, poznáte už podle jména. Moravský kamenáč obsahuje kombinaci kupovaných bramborových noků, roštěné + vepřové panenky, papriky, slaniny - která je navíc a nesmrtelné smetany.

Chce se nám použít slovo normální, protože tak to i chutná, normálně, ale kvůli takovému jídlu se sem asi nevrátíte. Další věcí je, že lehká jídla to skutečně nejsou, trávíte je řádnou chvíli. Na dezerty nebyl čas a vlastně ani chuť. Cenově jsme na stejné úrovni jako vždy, bohužel ale to, co zaplatíte, se vám v jídle úplně nevrátí.

Pokud nejdete primárně na jídlo, Balada vás potěší. Úplně vidíme, jak jdeme posedět, nalít si do hlavy pár piv a probrat, co se všechno stalo v minulém týdnu. V tomto případě vám bude dělat Balada super parťáka, ale bohužel to, proč restaurace existují vás asi nepotěší, nás teda nepotěšilo.

 


 

Kam dál?

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

Neohrožený sympaťák z reklamy je tak trochu od nás

sobota, 22. června 2013, 16:00

Není vám ten chlápek v reklamě na pivo Radegast povědomý? Nebo se mi to jenom zdá? No, kdo se nezeptá, ten se nic nedozví. Už...

 

Komentáře

Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Vlastně podruhý. Kolik vám zaplatila Autentica za reklamu?

pondělí, 16. června 2014, 21:08
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Tak tady se asi (poprvé) neshodnem'. Jídlo je nadprůměr a za tu cenu, škoda tam nezajít.. saláty i maso fajn, těstoviny jsem nezkoušel, ale na to mám jiný podniky ;-)

pondělí, 16. června 2014, 20:39
 
 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Ministr Vojtěch odhaduje, že letos bude až tisíc případů spalniček

Počet případů onemocnění spalničkami může letos v České republice vzrůst až na tisícovku. V dnešních Otázkách Václava Moravce to řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Podle ČT onemocnělo v tuzemsku jen za letošní rok k pátku 21. března spalničkami již 366 lidí a jen za poslední týden přibylo šest desítek případů. Spalničky jsou vysoce nakažlivé onemocnění, mohou je provázet závažné komplikace. Loni bylo nemocných 203 za celý rok.

GLOSA: Získají fake news volnou cestu k šíření do společnosti?

Překvapuje mě, jak málo prostoru ve veřejné debatě získávají některá témata. Aktuálně se třeba jedná o směrnici o autorských právech na sociálních sítích, o které bude v příštím týdnu hlasovat Evropský parlament. Ta přináší zásadní otázku: Jsou racionálně neznalí voliči připraveni na důkladné ověřování informací, které budou nalézat na internetu?

RECENZE: Skleněný pokoj je přehlídkou krásných záběrů bez duše

Nový spektákl Julia Ševčíka (Masaryk, Normal) je adaptací stejnojmenného románového bestselleru Simona Mawera. Nechybí v něm velké tuzemské i zahraniční hvězdy a jde o jeden z nejočekávanějších českých snímků roku 2019. Oprávněně?