Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Restaurace u Pytlouna je krásná, denní menu ale nepotěšilo

 
úterý, 30. září 2014, 04:13

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Pytloun.

Dnes se budeme zabývat jednou ze tří restaurací šikovného hoteliéra Lukáš Pytlouna. V Liberci jsou tři restaurace, které jsou samozřejmě spojeny s hotelem. První je thajsko-japonská restaurace v hotelu Design v Doubí, druhou je italská ORO restaurant přímo v centru Liberce a třetí, které se i dnes chceme věnovat je česko-světová Restaurace Pytloun, nacházející se na křižovatce v Hodkovické ulici.

Hned na začátek se sluší říci, že každá z restaurací pana Pytlouna je designově daleko dál a výš než většina ostatních v Liberci. Interiérově je to bez chyby a občas Vám možná bude i zrak přecházet. V ORU i v hotelu Design se navíc i velmi dobře jí, o tom ale někdy příště. Pojďme tedy přímo na Hodkovickou. Obsluha byla kvalitní, jen jí přezout z doktorských pantoflí, bohužel/bohudík i v restauraci musíte držet určité dekorum. Jídelní lístek, tam si nejsme jisti. Jsou tam věci, které ladí, další ovšem pořádně skřípají. Proč pivní speciality?

V takovém prostředí si dát topinku s masovou směsí, no my teda ne. Minutková záložka je moc pro turisty, křídla, masová směs tří barev, noky s něčim, je to furt to samé jako všude a my si myslíme, že sem opět ne. České speciality to je jiná písnička a ještě se nám líbí pokrmy připravené ve vakuu, na příště musíme zkusit, i když po této návštěvě... no pojďme hodnotit. Česnečka, svíce, Panna cotta a z polední nabídky salát s kuřecím, játra s rýží a ovocný salát. Tak tedy postupně. Svíce byla kvalitní, maso se rozpadalo a omáčka dobře dochucená, knedlíky good, všechna čest. Ještě předtím přišla česněčka, která opět, není tak učesaná, ale jo. O těchto dvou jídlech můžeme říci, že se nespálíte, ale teď ač neradi, musíme popsat další věci. Panna cotta byla strašná, po opravdové vanilce (ne po vanilinové náhražce) ani stopy.

Stužená byla tak, že skoro nešla oddělit. Ideálně využití třeba jako „hopík“. Z denní nabídky přistály játra s ryží. Rýže, nejhorší kvality a ve finále něco mezi kaší a knedlíky, tak kvalitně byla rozvařená. Omáčka zahuštěna moukou, která vytvořila parádní hrudky, dobrou chuť. Salát s kuřecím, masíčko bylo skutečně miniaturní, takové dva pěkňoučké kousky. Jinak bez fantazie, nepromíchaný, pořádně neochucený a konečně ovocný salát, který tedy je, to co má být. Nakrajené jablko, hruška a hroznové víno, toť vše. Pokud čekáte alespoň citronovou šťávu, jemnou omáčku z kysané smetany, ne, bohužel.Cenově samozřejmě polední menu zaleze do 100 Kč a z hlavního jídeláku vyberete do 200 Kč určitě.

My osobně moc nevíme, co s tim. Krásná restaurace, kvalitní české speciality, ale denní menu strašidelné, proto chceme slyšet hlavně Vaše názory. Kdyby to tak dělali jako v ORU nebo Designu, to bychom věděli hned.

 


 

Kam dál?

Šéfování Sportovnímu areálu Ještěd byla pro Jana Svatoše výzva

úterý, 30. září 2014, 03:47

Kromě práce ředitele ve Sportovním areálu Ještěd a. s. je Jan Svatoš spolumajitelem soukromé firmy, kterou před zhruba patnácti...

Příběhy domů: Ve vile říšského místodržícího dnes sídlí Hygiena

sobota, 27. září 2014, 15:05

Není to žádná výstavní vila, na Husovce najdete mnohem podařenější a krásnější. Když kolem ní jdete dnes, přes vzrostlé křoví a...

Hasiči skáče doma po zahradě klokan

čtvrtek, 25. září 2014, 11:28

Hasič – pro mnoho mužů povolání z dětských snů a pro ženy zachránce, co vás z plamenů vynese v náručí a zachrání. Nejen to...

Liberec má 39 čestných občanů, získal ho i Gottwald

středa, 24. září 2014, 15:34

Po delší době má Liberec přehled o lidech, kterým udělil čestné občanství. Pátral po nich přes dva roky. Úředníkům pomáhali...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Předmanželská smlouva? Ochrana před zchudnutím

Zhruba každé druhé manželství končí rozvodem. Je proto dobré myslet dopředu a zbytečným sporům o majetek předcházet. K tomu slouží předmanželská smlouva, ve které si snoubenci dohodnou jiný než zákonný majetkový režim.

V Česku začal druhý den voleb do Evropského parlamentu, v pátek byla účast od deseti do 20 procent

V Česku dnes ráno začal druhý den voleb do Evropského parlamentu. Lidé v nich mají poslední možnost ovlivnit, kdo je bude příštích pět let zastupovat v Evropském parlamentu. Volební místnosti se otevřely v 8:00, přístupné budou až do 14:00. Výsledky ale s ohledem na evropský charakter voleb budou známy až v neděli před půlnocí.

Jak bydlí Češi v regionech? Nejspokojenější jsou v obcích do tisíc obyvatel

Rozdíly mezi kraji panují především s ohledem na typ bydlení. Zatímco ve Středočeském nebo Zlínském kraji (46 %) převažuje bydlení ve vlastním rodinném domě, pronájmy vedou naopak v Praze (35 %), v Královehradecku žije téměř pětina obyvatel v bytě či domě u příbuzných nebo známých (17 %). Z hlediska spokojenosti s bydlením se rozdíly projevují spíše v souvislosti s velikostí obce. Nejvíce spokojení jsou se svým bydlením lidé žijící mimo Prahu, zejména ti z malých obcí. To a mnohé další vyplývá z výzkumu společnosti Ekonomické stavby, kterého se zúčastnilo více než tisíc respondentů.