Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Restaurace u Pytlouna je krásná, denní menu ale nepotěšilo

 
úterý, 30. září 2014, 04:13

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Pytloun.

Dnes se budeme zabývat jednou ze tří restaurací šikovného hoteliéra Lukáš Pytlouna. V Liberci jsou tři restaurace, které jsou samozřejmě spojeny s hotelem. První je thajsko-japonská restaurace v hotelu Design v Doubí, druhou je italská ORO restaurant přímo v centru Liberce a třetí, které se i dnes chceme věnovat je česko-světová Restaurace Pytloun, nacházející se na křižovatce v Hodkovické ulici.

Hned na začátek se sluší říci, že každá z restaurací pana Pytlouna je designově daleko dál a výš než většina ostatních v Liberci. Interiérově je to bez chyby a občas Vám možná bude i zrak přecházet. V ORU i v hotelu Design se navíc i velmi dobře jí, o tom ale někdy příště. Pojďme tedy přímo na Hodkovickou. Obsluha byla kvalitní, jen jí přezout z doktorských pantoflí, bohužel/bohudík i v restauraci musíte držet určité dekorum. Jídelní lístek, tam si nejsme jisti. Jsou tam věci, které ladí, další ovšem pořádně skřípají. Proč pivní speciality?

V takovém prostředí si dát topinku s masovou směsí, no my teda ne. Minutková záložka je moc pro turisty, křídla, masová směs tří barev, noky s něčim, je to furt to samé jako všude a my si myslíme, že sem opět ne. České speciality to je jiná písnička a ještě se nám líbí pokrmy připravené ve vakuu, na příště musíme zkusit, i když po této návštěvě... no pojďme hodnotit. Česnečka, svíce, Panna cotta a z polední nabídky salát s kuřecím, játra s rýží a ovocný salát. Tak tedy postupně. Svíce byla kvalitní, maso se rozpadalo a omáčka dobře dochucená, knedlíky good, všechna čest. Ještě předtím přišla česněčka, která opět, není tak učesaná, ale jo. O těchto dvou jídlech můžeme říci, že se nespálíte, ale teď ač neradi, musíme popsat další věci. Panna cotta byla strašná, po opravdové vanilce (ne po vanilinové náhražce) ani stopy.

Stužená byla tak, že skoro nešla oddělit. Ideálně využití třeba jako „hopík“. Z denní nabídky přistály játra s ryží. Rýže, nejhorší kvality a ve finále něco mezi kaší a knedlíky, tak kvalitně byla rozvařená. Omáčka zahuštěna moukou, která vytvořila parádní hrudky, dobrou chuť. Salát s kuřecím, masíčko bylo skutečně miniaturní, takové dva pěkňoučké kousky. Jinak bez fantazie, nepromíchaný, pořádně neochucený a konečně ovocný salát, který tedy je, to co má být. Nakrajené jablko, hruška a hroznové víno, toť vše. Pokud čekáte alespoň citronovou šťávu, jemnou omáčku z kysané smetany, ne, bohužel.Cenově samozřejmě polední menu zaleze do 100 Kč a z hlavního jídeláku vyberete do 200 Kč určitě.

My osobně moc nevíme, co s tim. Krásná restaurace, kvalitní české speciality, ale denní menu strašidelné, proto chceme slyšet hlavně Vaše názory. Kdyby to tak dělali jako v ORU nebo Designu, to bychom věděli hned.

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc rozšíří až k...

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Měří, nebo neměří? V Liberci se opět řeší...

  • Policie zadržela dva mladíky. Distribuovali...

  • FOTO, VIDEO: NA Kunratické shořela stodola....

  • FOTO: Teknaři se po Czaroteku vydali na...

 
 

O čem píše Drbna.cz

Praha 1 omezí kola v centru do začátku letní turistické sezony

Radnice Prahy 1 do začátku hlavní prázdninové turistické sezony omezí jízdu na kole v centru metropole. Impulzem je fakt, že soud zamítl návrh na předběžné opatření, které by platnost omezení pozastavilo. Soud bude ještě rozhodovat o návrhu úplného zrušení omezení, na to však podle radnice není nutné čekat. Zákaz pohybu na kolech se má mezi 10:00 a 17:00 týkat pěších zón zejména kolem spodní části Václavského náměstí, náměstí Republiky a Staroměstského náměstí.

TOP 09 chce vyšší tresty za týrání zvířat, míří i na množírny

Zpřísnění postihů za týrání zvířat, definici množíren a nový trest v podobě zákazu chovu zvířat obsahuje novela trestního zákoníku, kterou ve Sněmovně připravila TOP 09. Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil na tiskové konferenci uvedl, že pro návrh novely začnou poslanci hledat podporu příští týden, dopředu už získali kolegy z klubu Pirátů a hnutí STAN. Přísnější postihy, včetně až osmi let odnětí svobody pro nejzávažnější činy, autoři novely navrhují i pro provozovatele množíren.

(NE)OBYČEJNÍ: Postavit školu bylo největší školou pro mě, říká Veronika Pospíšilová

Je jí 29 let. Narodila se v Českých Budějovicích, studuje na Karlově univerzitě, kde si dodělává doktorát a v rámci toho tam přednáší na vietnamistice a etnologii, učí v Budějcích jógu malé i velké, mluví vietnamsky, a staví školy v Kambodži. Ano, takhle drobná dívka s úsměvem od ucha k uchu se jednoho dne chopila příležitosti a rozhodla se udělat Zemi lepším místem pro žití.