Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Restaurace u Pytlouna je krásná, denní menu ale nepotěšilo

 
úterý, 30. září 2014, 04:13

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Pytloun.

Dnes se budeme zabývat jednou ze tří restaurací šikovného hoteliéra Lukáš Pytlouna. V Liberci jsou tři restaurace, které jsou samozřejmě spojeny s hotelem. První je thajsko-japonská restaurace v hotelu Design v Doubí, druhou je italská ORO restaurant přímo v centru Liberce a třetí, které se i dnes chceme věnovat je česko-světová Restaurace Pytloun, nacházející se na křižovatce v Hodkovické ulici.

Hned na začátek se sluší říci, že každá z restaurací pana Pytlouna je designově daleko dál a výš než většina ostatních v Liberci. Interiérově je to bez chyby a občas Vám možná bude i zrak přecházet. V ORU i v hotelu Design se navíc i velmi dobře jí, o tom ale někdy příště. Pojďme tedy přímo na Hodkovickou. Obsluha byla kvalitní, jen jí přezout z doktorských pantoflí, bohužel/bohudík i v restauraci musíte držet určité dekorum. Jídelní lístek, tam si nejsme jisti. Jsou tam věci, které ladí, další ovšem pořádně skřípají. Proč pivní speciality?

V takovém prostředí si dát topinku s masovou směsí, no my teda ne. Minutková záložka je moc pro turisty, křídla, masová směs tří barev, noky s něčim, je to furt to samé jako všude a my si myslíme, že sem opět ne. České speciality to je jiná písnička a ještě se nám líbí pokrmy připravené ve vakuu, na příště musíme zkusit, i když po této návštěvě... no pojďme hodnotit. Česnečka, svíce, Panna cotta a z polední nabídky salát s kuřecím, játra s rýží a ovocný salát. Tak tedy postupně. Svíce byla kvalitní, maso se rozpadalo a omáčka dobře dochucená, knedlíky good, všechna čest. Ještě předtím přišla česněčka, která opět, není tak učesaná, ale jo. O těchto dvou jídlech můžeme říci, že se nespálíte, ale teď ač neradi, musíme popsat další věci. Panna cotta byla strašná, po opravdové vanilce (ne po vanilinové náhražce) ani stopy.

Stužená byla tak, že skoro nešla oddělit. Ideálně využití třeba jako „hopík“. Z denní nabídky přistály játra s ryží. Rýže, nejhorší kvality a ve finále něco mezi kaší a knedlíky, tak kvalitně byla rozvařená. Omáčka zahuštěna moukou, která vytvořila parádní hrudky, dobrou chuť. Salát s kuřecím, masíčko bylo skutečně miniaturní, takové dva pěkňoučké kousky. Jinak bez fantazie, nepromíchaný, pořádně neochucený a konečně ovocný salát, který tedy je, to co má být. Nakrajené jablko, hruška a hroznové víno, toť vše. Pokud čekáte alespoň citronovou šťávu, jemnou omáčku z kysané smetany, ne, bohužel.Cenově samozřejmě polední menu zaleze do 100 Kč a z hlavního jídeláku vyberete do 200 Kč určitě.

My osobně moc nevíme, co s tim. Krásná restaurace, kvalitní české speciality, ale denní menu strašidelné, proto chceme slyšet hlavně Vaše názory. Kdyby to tak dělali jako v ORU nebo Designu, to bychom věděli hned.

 


 

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc rozšíří až k...

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Málo parkovacích míst a úbytek klientů,...

  • Vichřice na Liberecku: vlak narazil do...

  • Liberec jako centrum drogové mafie? Ve městě...

  • Přepadl několik heren, policie po něm pátrá,...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Příběh legendárních Lužánek oblétne svět. Dokument získal nominaci na filmový festival v Mexiku

Od památné fotbalové rozlučky Petra Švancary, kdy Lužánky po letech ožily energií desítek tisíc fanoušků, sice uběhly už více než tři roky, příběh legendárního fotbalového svatostánku ale tentokrát doslova obletí svět. Dokumentární film Stadion Tomáše Hlaváčka byl totiž nominován na mezinárodní festival dokumentárních filmů v Mexiku. Na International Documentary Film Festival of Mexico City (DocsMX) ho budou 14. až 16. října promítat dokonce třikrát.

Úroveň informační a digitální gramotnosti na školách? Neuspokojivá, přiznává ministerstvo

Jaká je úroveň digitální gramotnosti a výuky IT na českých základních a středních školách? Podle poslední zprávy České školní inspekce neuspokojivá, což přiznává také ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Příliš nepřesvědčili ani průzkumy a testy, které ukázaly na řadu nedostatků. Podle ministerstva by ale mohlo svítat na lepší zítřky.

Tisíce dětí potřebují pomoc zemí jako Česko. Nápad s 50 sirotky ale poškodily chyby organizátorů

Mediální jiskření kolem přijetí či nepřijetí „50 syrských sirotků“ v posledních dnech pomíjelo podstatný fakt: V první fázi mělo jít především o politické gesto, ne o propracovaný plán. Europoslankyně Michaela Šojdrová chtěla, aby český parlament projednal usnesení k přijetí omezeného počtu dětí zasažených válečnými konflikty. Iniciativa ale utrpěla už na začátku komunikačními chybami těch, co ji vymysleli.