Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Restaurace u Pytlouna je krásná, denní menu ale nepotěšilo

 
úterý, 30. září 2014, 04:13

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Pytloun.

Dnes se budeme zabývat jednou ze tří restaurací šikovného hoteliéra Lukáš Pytlouna. V Liberci jsou tři restaurace, které jsou samozřejmě spojeny s hotelem. První je thajsko-japonská restaurace v hotelu Design v Doubí, druhou je italská ORO restaurant přímo v centru Liberce a třetí, které se i dnes chceme věnovat je česko-světová Restaurace Pytloun, nacházející se na křižovatce v Hodkovické ulici.

Hned na začátek se sluší říci, že každá z restaurací pana Pytlouna je designově daleko dál a výš než většina ostatních v Liberci. Interiérově je to bez chyby a občas Vám možná bude i zrak přecházet. V ORU i v hotelu Design se navíc i velmi dobře jí, o tom ale někdy příště. Pojďme tedy přímo na Hodkovickou. Obsluha byla kvalitní, jen jí přezout z doktorských pantoflí, bohužel/bohudík i v restauraci musíte držet určité dekorum. Jídelní lístek, tam si nejsme jisti. Jsou tam věci, které ladí, další ovšem pořádně skřípají. Proč pivní speciality?

V takovém prostředí si dát topinku s masovou směsí, no my teda ne. Minutková záložka je moc pro turisty, křídla, masová směs tří barev, noky s něčim, je to furt to samé jako všude a my si myslíme, že sem opět ne. České speciality to je jiná písnička a ještě se nám líbí pokrmy připravené ve vakuu, na příště musíme zkusit, i když po této návštěvě... no pojďme hodnotit. Česnečka, svíce, Panna cotta a z polední nabídky salát s kuřecím, játra s rýží a ovocný salát. Tak tedy postupně. Svíce byla kvalitní, maso se rozpadalo a omáčka dobře dochucená, knedlíky good, všechna čest. Ještě předtím přišla česněčka, která opět, není tak učesaná, ale jo. O těchto dvou jídlech můžeme říci, že se nespálíte, ale teď ač neradi, musíme popsat další věci. Panna cotta byla strašná, po opravdové vanilce (ne po vanilinové náhražce) ani stopy.

Stužená byla tak, že skoro nešla oddělit. Ideálně využití třeba jako „hopík“. Z denní nabídky přistály játra s ryží. Rýže, nejhorší kvality a ve finále něco mezi kaší a knedlíky, tak kvalitně byla rozvařená. Omáčka zahuštěna moukou, která vytvořila parádní hrudky, dobrou chuť. Salát s kuřecím, masíčko bylo skutečně miniaturní, takové dva pěkňoučké kousky. Jinak bez fantazie, nepromíchaný, pořádně neochucený a konečně ovocný salát, který tedy je, to co má být. Nakrajené jablko, hruška a hroznové víno, toť vše. Pokud čekáte alespoň citronovou šťávu, jemnou omáčku z kysané smetany, ne, bohužel.Cenově samozřejmě polední menu zaleze do 100 Kč a z hlavního jídeláku vyberete do 200 Kč určitě.

My osobně moc nevíme, co s tim. Krásná restaurace, kvalitní české speciality, ale denní menu strašidelné, proto chceme slyšet hlavně Vaše názory. Kdyby to tak dělali jako v ORU nebo Designu, to bychom věděli hned.

 


 

Kam dál?

Šéfování Sportovnímu areálu Ještěd byla pro Jana Svatoše výzva

úterý, 30. září 2014, 03:47

Kromě práce ředitele ve Sportovním areálu Ještěd a. s. je Jan Svatoš spolumajitelem soukromé firmy, kterou před zhruba patnácti...

Příběhy domů: Ve vile říšského místodržícího dnes sídlí Hygiena

sobota, 27. září 2014, 15:05

Není to žádná výstavní vila, na Husovce najdete mnohem podařenější a krásnější. Když kolem ní jdete dnes, přes vzrostlé křoví a...

Hasiči skáče doma po zahradě klokan

čtvrtek, 25. září 2014, 11:28

Hasič – pro mnoho mužů povolání z dětských snů a pro ženy zachránce, co vás z plamenů vynese v náručí a zachrání. Nejen to...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní film o hlavní osobnosti pražského jara 1968 Alexandru Dubčekovi s názvem Lidská tvář. Zatím není jasné, kdo bude hrát hlavní roli. Jako nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv by se měl ve filmu objevit francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu. Novinářům o tom informoval producent Andrej Antonio Leca. Natáčení filmu je plánované na rok 2021, o rok později by měl mít světovou premiéru.

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny. Za rok jich udělá kolem pěti stovek, pracuje i v sobotu, řekl v rozhovoru. Nejnáročnější a nejzodpovědnější pro jsou podle něj operace nosů, lidem ale nejvíc mění život.

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny. Proti loňskému červenci naopak zlevnily máslo, vejce, cukr a ovoce. Vyplývá to z červencových průměrných cen, které zveřejnil Český statistický úřad. Statistici každý měsíc sledují a zveřejňují ceny šesti desítek potravin.