Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků

 
pondělí, 22. září 2014, 16:06

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci U Poláků.

Dnes jsme zavítali do velice populární restaurace U Poláků. Obzvlášť přes obědy je tu doslova narváno a místo budete hledat těžce. Od začátku víte, kam jste přišli, nám se líbí, že má restaurace přesně stanovený koncept a také má své mantinely. Klasická poctivá restaurace s výborným rodinným názvem. Při usazení na Vás už čeká papírové prostírání s logem restaurace. Je to jednoduché vkusné a nám to sem přesně patří.

Maximálně příbory položené na talíři jsou trochu pihou na kráse, ale určitě daleko lepší než v půllitru nebo odkapávači na příbory, takže se ve finále vlastně nic neděje. Obsluha kmitá, je milá a pozorná. U jídelníčku si řeknete, že někdo přemýšlí. Každé jídlo sem naprosto sedí, prejt, segedín nebo karboše s bramborovou kaší. My ukázali na zvěřinovou paštiku a selskou polévku. Zvěřinová paštika Vás bude bavit, tři plátky paštiky pečené ve slanině za 40Kč + brusinky a chléb. Ligová kombinace! Nebude to určitě nejlepší paštika, kterou jste kdy měli, ale potěší Vás, to nepochybně. Polévka, těstoviny a houby, základ byl kvalitní, uvařené těstoviny byly navíc, tzn., že ta nás moc neuchvátila, my bychom to snesli jen s těmi houbami.

Z hlavních jídel jsme vybrali dvě věci, o kterých jsme přesvědčeni, že oceníte. Zaprvé je to pečené rolované selátko s opečeným bramborem, poutač s pečeným selátkem visí i na restauraci venku a s jakoukoliv úpravou selete tady nemůžete šlápnout vedle. Brambory byly trochu moc na „masťňáka“, ale suprově pasují právě k masu. Maso bylo jak dort. Druhý hlavní chod je věc, kterou jen tak nenajdete v jídelníčcích, a to je žemlovku nebo chcete-li zemlbába. Legendární pokrm. Kdyby navrchu nebylo trochu čokoládového topingu a žemle víc namočené do mléka, byla by žemlovka výborná. Určitě ale nemáme nic proti, protože přesně takovýto pokrm vymizel z naší restaurace a čest tomu, kdo se ho tam snaží vrátit.

My si pochutnali i bez naleštěných příborů nebo bílých ubrusů. Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků, dyť takhle poctivé jídlo v takhle příjemné restauraci dostanete málokde. Polákovi by mohli být vzorem pro všechny restaurace, které na jídelníčcích plácají věci dohromady bez jakéhokoliv rozmyslu. Polákovi drží jednu lajnu a funguje to. Maximálně bychom ocenili větší invenci v oblasti dezertů. Takové vdolky, šišky s mákem nebo nějaký tvarohový dort by tady lidé ocenili možná více, než palačinky na tři způsoby.

O cenové relaci se asi bavit ani nemusíme, drahý účet tady mít skutečně nebudete. Nám se Polákovi líbí a je vidět, že nejsme sami. Určitě Vám jí doporučíme, protože českou bytelnou klasiku tady dostanete.

 


 

Kam dál?

V "ledové" tramvaji můžete platit bezkontaktně, podobně jako v Londýně

sobota, 20. září 2014, 14:53

Cestující v městské hromadné dopravě v Liberci budou mít jako první v Česku možnost platit za jízdenky ve voze bezkontaktní...

Podpora autobusové dopravy? Zrušení zastávky Student Agency v centru...

sobota, 20. září 2014, 13:44

Nelogické, zbytečné a alibistické. Tak hodnotí hnutí Liberec ještě žije záměr magistrátu, který chce z centra města vytlačit...

Formanka je zavřená. Připravuje se její modernizace

čtvrtek, 18. září 2014, 16:08

Tradiční liberecká hospoda Formanka je od konce srpna zavřená. Dosavadní majitel dostal výpověď a otevřel si hospodu Kotelna v...

 

Komentáře

Aňule Špringlová

asi jsme tam byli ve špatnou dobu-ale to co jsme dostali na talíři byla bída-slušně řečeno.Pečená žebra-tvrdá a vysušená,nějaké selátko bylo snad týden staré upečené maso a pak napařené.Osobně bych to nikomu nedoporučila,možná polední oběd kdy se to uvaří a sní ale večer hrůza-a ceny nejsou nejnižší velké zklamání za nás 0,5/5.

úterý, 23. září 2014, 09:07
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Třeba já to nechápu dodnes.. nezaujme, neurazí.. za me 2,5/5. 4/5 je moc, at uz jde o kuchyni, menu, prostredi, personal..

pondělí, 22. září 2014, 19:59
 
 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Dětské fixy: Každé třetí propadly kvůli nežádoucím látkám

Zatímco děti mívají z malování fixy čirou radost, rodiče často děsí, z jakých povrchů bude potřeba jejich výtvory následně odstraňovat. Výrobci přitom většinou zdůrazňují, že čáry po jejich popisovačích lze z textilu snadno odstranit. Spotřebitelský časopis dTest nechal prověřit kvalitu 18 balení fixů pro děti. Zjišťoval, jak snadno je lze vyprat a jak jsou na tom s obsahem rizikových chemikálií.

VIDEO: Česká policie pomáhá už devátým rokem v Bosně a Hercegovině

Policejní potápěči devátým rokem pomáhají při obnově Bosny a Hercegoviny. Díky jejich vysoké profesionalitě a odbornosti se postupně daří čistit koryta bosenských řek od nevybuchlé munice, která je pozůstatkem války v devadesátých letech minulého století.

FOTO: Okupanti u viaduktu mířili na lidi samopaly, psala před jedenapadesáti lety Jihočeská Pravda

Sovětské tanky v ulicích Českých Budějovic, vojáci Německé demokratické republiky a strach na každém rohu. Tak to vypadalo, na den přesně, před jedenapadesáti lety v Budějcích na místech, kterými dnes bezpečně projdeme. Redaktoři a ostatní pracovníci ČTK naposledy informovali veřejnost o aktuálním dění právě 22. srpna roku 1968. V tento den skončila svobodná zpravodajská činnost ČTK.