Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků

 
pondělí, 22. září 2014, 16:06

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci U Poláků.

Dnes jsme zavítali do velice populární restaurace U Poláků. Obzvlášť přes obědy je tu doslova narváno a místo budete hledat těžce. Od začátku víte, kam jste přišli, nám se líbí, že má restaurace přesně stanovený koncept a také má své mantinely. Klasická poctivá restaurace s výborným rodinným názvem. Při usazení na Vás už čeká papírové prostírání s logem restaurace. Je to jednoduché vkusné a nám to sem přesně patří.

Maximálně příbory položené na talíři jsou trochu pihou na kráse, ale určitě daleko lepší než v půllitru nebo odkapávači na příbory, takže se ve finále vlastně nic neděje. Obsluha kmitá, je milá a pozorná. U jídelníčku si řeknete, že někdo přemýšlí. Každé jídlo sem naprosto sedí, prejt, segedín nebo karboše s bramborovou kaší. My ukázali na zvěřinovou paštiku a selskou polévku. Zvěřinová paštika Vás bude bavit, tři plátky paštiky pečené ve slanině za 40Kč + brusinky a chléb. Ligová kombinace! Nebude to určitě nejlepší paštika, kterou jste kdy měli, ale potěší Vás, to nepochybně. Polévka, těstoviny a houby, základ byl kvalitní, uvařené těstoviny byly navíc, tzn., že ta nás moc neuchvátila, my bychom to snesli jen s těmi houbami.

Z hlavních jídel jsme vybrali dvě věci, o kterých jsme přesvědčeni, že oceníte. Zaprvé je to pečené rolované selátko s opečeným bramborem, poutač s pečeným selátkem visí i na restauraci venku a s jakoukoliv úpravou selete tady nemůžete šlápnout vedle. Brambory byly trochu moc na „masťňáka“, ale suprově pasují právě k masu. Maso bylo jak dort. Druhý hlavní chod je věc, kterou jen tak nenajdete v jídelníčcích, a to je žemlovku nebo chcete-li zemlbába. Legendární pokrm. Kdyby navrchu nebylo trochu čokoládového topingu a žemle víc namočené do mléka, byla by žemlovka výborná. Určitě ale nemáme nic proti, protože přesně takovýto pokrm vymizel z naší restaurace a čest tomu, kdo se ho tam snaží vrátit.

My si pochutnali i bez naleštěných příborů nebo bílých ubrusů. Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků, dyť takhle poctivé jídlo v takhle příjemné restauraci dostanete málokde. Polákovi by mohli být vzorem pro všechny restaurace, které na jídelníčcích plácají věci dohromady bez jakéhokoliv rozmyslu. Polákovi drží jednu lajnu a funguje to. Maximálně bychom ocenili větší invenci v oblasti dezertů. Takové vdolky, šišky s mákem nebo nějaký tvarohový dort by tady lidé ocenili možná více, než palačinky na tři způsoby.

O cenové relaci se asi bavit ani nemusíme, drahý účet tady mít skutečně nebudete. Nám se Polákovi líbí a je vidět, že nejsme sami. Určitě Vám jí doporučíme, protože českou bytelnou klasiku tady dostanete.

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc rozšíří až k...

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

 

Komentáře

Aňule Špringlová

asi jsme tam byli ve špatnou dobu-ale to co jsme dostali na talíři byla bída-slušně řečeno.Pečená žebra-tvrdá a vysušená,nějaké selátko bylo snad týden staré upečené maso a pak napařené.Osobně bych to nikomu nedoporučila,možná polední oběd kdy se to uvaří a sní ale večer hrůza-a ceny nejsou nejnižší velké zklamání za nás 0,5/5.

úterý, 23. září 2014, 09:07
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Třeba já to nechápu dodnes.. nezaujme, neurazí.. za me 2,5/5. 4/5 je moc, at uz jde o kuchyni, menu, prostredi, personal..

pondělí, 22. září 2014, 19:59
 
 
 

Napište nám

Nejčtenější

  • Měří, nebo neměří? V Liberci se opět řeší...

  • Policie zadržela dva mladíky. Distribuovali...

  • FOTO: Teknaři se po Czaroteku vydali na...

  • FOTO, VIDEO: NA Kunratické shořela stodola....

 
 

O čem píše Drbna.cz

FOTO: Teknaři se po Czaroteku vydali na úklid. V lese už rostou i houby

Tři týdny po skončení teknoparty na loukách u Liberce se do okolních lesů vydali její účastníci na úklid. Les se totiž během pětidenní párty proměnil v jednu velkou toaletu a odpadkový koš. Teknaři nyní odpadky uklidili. Jeden z nich dokonce zveřejnil fotografii, podle které už na místě i rostou houby.

Češtináři: Podoba státní maturity by se měla zcela změnit

Povinná státní maturita z češtiny by se podle Společnosti učitelů českého jazyka a literatury měla nahradit zcela novým modelem zkoušky. Měla by se skládat z centrálně hodnoceného testu maturitního minima, který by sloužil jako vstupenka ke školní části maturity. Současná státní maturita podle ní zbytečně zatěžuje státní rozpočet i fungování škol a může mít negativní dopad na vztah mladé generace k literatuře i jazyku.

FOTO: Při nočním požáru domu v Praze se zranili dva lidé a zahynul pes

Zraněním dvou lidí a smrtí psa skončil noční požár bytu v pražských Hrdlořezech. Příčina požáru i rozsah škod je předmětem dalšího vyšetřování, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.