Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků

 
pondělí, 22. září 2014, 16:06

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci U Poláků.

Dnes jsme zavítali do velice populární restaurace U Poláků. Obzvlášť přes obědy je tu doslova narváno a místo budete hledat těžce. Od začátku víte, kam jste přišli, nám se líbí, že má restaurace přesně stanovený koncept a také má své mantinely. Klasická poctivá restaurace s výborným rodinným názvem. Při usazení na Vás už čeká papírové prostírání s logem restaurace. Je to jednoduché vkusné a nám to sem přesně patří.

Maximálně příbory položené na talíři jsou trochu pihou na kráse, ale určitě daleko lepší než v půllitru nebo odkapávači na příbory, takže se ve finále vlastně nic neděje. Obsluha kmitá, je milá a pozorná. U jídelníčku si řeknete, že někdo přemýšlí. Každé jídlo sem naprosto sedí, prejt, segedín nebo karboše s bramborovou kaší. My ukázali na zvěřinovou paštiku a selskou polévku. Zvěřinová paštika Vás bude bavit, tři plátky paštiky pečené ve slanině za 40Kč + brusinky a chléb. Ligová kombinace! Nebude to určitě nejlepší paštika, kterou jste kdy měli, ale potěší Vás, to nepochybně. Polévka, těstoviny a houby, základ byl kvalitní, uvařené těstoviny byly navíc, tzn., že ta nás moc neuchvátila, my bychom to snesli jen s těmi houbami.

Z hlavních jídel jsme vybrali dvě věci, o kterých jsme přesvědčeni, že oceníte. Zaprvé je to pečené rolované selátko s opečeným bramborem, poutač s pečeným selátkem visí i na restauraci venku a s jakoukoliv úpravou selete tady nemůžete šlápnout vedle. Brambory byly trochu moc na „masťňáka“, ale suprově pasují právě k masu. Maso bylo jak dort. Druhý hlavní chod je věc, kterou jen tak nenajdete v jídelníčcích, a to je žemlovku nebo chcete-li zemlbába. Legendární pokrm. Kdyby navrchu nebylo trochu čokoládového topingu a žemle víc namočené do mléka, byla by žemlovka výborná. Určitě ale nemáme nic proti, protože přesně takovýto pokrm vymizel z naší restaurace a čest tomu, kdo se ho tam snaží vrátit.

My si pochutnali i bez naleštěných příborů nebo bílých ubrusů. Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků, dyť takhle poctivé jídlo v takhle příjemné restauraci dostanete málokde. Polákovi by mohli být vzorem pro všechny restaurace, které na jídelníčcích plácají věci dohromady bez jakéhokoliv rozmyslu. Polákovi drží jednu lajnu a funguje to. Maximálně bychom ocenili větší invenci v oblasti dezertů. Takové vdolky, šišky s mákem nebo nějaký tvarohový dort by tady lidé ocenili možná více, než palačinky na tři způsoby.

O cenové relaci se asi bavit ani nemusíme, drahý účet tady mít skutečně nebudete. Nám se Polákovi líbí a je vidět, že nejsme sami. Určitě Vám jí doporučíme, protože českou bytelnou klasiku tady dostanete.

 


 

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc rozšíří až k...

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

 

Komentáře

Aňule Špringlová

asi jsme tam byli ve špatnou dobu-ale to co jsme dostali na talíři byla bída-slušně řečeno.Pečená žebra-tvrdá a vysušená,nějaké selátko bylo snad týden staré upečené maso a pak napařené.Osobně bych to nikomu nedoporučila,možná polední oběd kdy se to uvaří a sní ale večer hrůza-a ceny nejsou nejnižší velké zklamání za nás 0,5/5.

úterý, 23. září 2014, 09:07
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Třeba já to nechápu dodnes.. nezaujme, neurazí.. za me 2,5/5. 4/5 je moc, at uz jde o kuchyni, menu, prostredi, personal..

pondělí, 22. září 2014, 19:59
 
 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Při tragické nehodě vrtulníku na Náchodsku zemřel člen Horské služby Jizerské hory Michal Beneš

Jednou z obětí pádu vrtulníku na Náchodsku je i dlouholetý člen Horské sužby Jizerské hory a instruktor Letecké záchranné služby Michal Beneš. Členové horské služby i liberecké záchranné služby na svého kolegu vzpomínají na sociálních sítích.

Salmonelózou se ve zlínské nemocnici nakazilo 67 lidí

Salmonelózou se ve zlínské krajské nemocnici nakazilo podle posledních údajů 67 lidí. Onemocnělo 38 pacientů a 29 zaměstnanců nemocnice. Ve zprávě na webu krajské hygienické stanice to dnes uvedla ředitelka protiepidemického odboru Jana Hošková.

FOTO: U Slavoňova na Náchodsku spadl vrtulník. Dva lidé zemřeli

Při pádu malého vrtulníku u Slavoňova na Náchodsku dnes dopoledne zemřeli dva lidé. Po dopadu začal stroj, který provozovala společnost DSA, hořet. Helikoptéra podle starosty Slavoňova Michala Suchánka havarovala uprostřed pole přibližně 200 metrů od posledního obytného domu v obci.