Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kde se najíst: Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci U Poláků.

Dnes jsme zavítali do velice populární restaurace U Poláků. Obzvlášť přes obědy je tu doslova narváno a místo budete hledat těžce. Od začátku víte, kam jste přišli, nám se líbí, že má restaurace přesně stanovený koncept a také má své mantinely. Klasická poctivá restaurace s výborným rodinným názvem. Při usazení na Vás už čeká papírové prostírání s logem restaurace. Je to jednoduché vkusné a nám to sem přesně patří.

Maximálně příbory položené na talíři jsou trochu pihou na kráse, ale určitě daleko lepší než v půllitru nebo odkapávači na příbory, takže se ve finále vlastně nic neděje. Obsluha kmitá, je milá a pozorná. U jídelníčku si řeknete, že někdo přemýšlí. Každé jídlo sem naprosto sedí, prejt, segedín nebo karboše s bramborovou kaší. My ukázali na zvěřinovou paštiku a selskou polévku. Zvěřinová paštika Vás bude bavit, tři plátky paštiky pečené ve slanině za 40Kč + brusinky a chléb. Ligová kombinace! Nebude to určitě nejlepší paštika, kterou jste kdy měli, ale potěší Vás, to nepochybně. Polévka, těstoviny a houby, základ byl kvalitní, uvařené těstoviny byly navíc, tzn., že ta nás moc neuchvátila, my bychom to snesli jen s těmi houbami.

Z hlavních jídel jsme vybrali dvě věci, o kterých jsme přesvědčeni, že oceníte. Zaprvé je to pečené rolované selátko s opečeným bramborem, poutač s pečeným selátkem visí i na restauraci venku a s jakoukoliv úpravou selete tady nemůžete šlápnout vedle. Brambory byly trochu moc na „masťňáka“, ale suprově pasují právě k masu. Maso bylo jak dort. Druhý hlavní chod je věc, kterou jen tak nenajdete v jídelníčcích, a to je žemlovku nebo chcete-li zemlbába. Legendární pokrm. Kdyby navrchu nebylo trochu čokoládového topingu a žemle víc namočené do mléka, byla by žemlovka výborná. Určitě ale nemáme nic proti, protože přesně takovýto pokrm vymizel z naší restaurace a čest tomu, kdo se ho tam snaží vrátit.

My si pochutnali i bez naleštěných příborů nebo bílých ubrusů. Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků, dyť takhle poctivé jídlo v takhle příjemné restauraci dostanete málokde. Polákovi by mohli být vzorem pro všechny restaurace, které na jídelníčcích plácají věci dohromady bez jakéhokoliv rozmyslu. Polákovi drží jednu lajnu a funguje to. Maximálně bychom ocenili větší invenci v oblasti dezertů. Takové vdolky, šišky s mákem nebo nějaký tvarohový dort by tady lidé ocenili možná více, než palačinky na tři způsoby.

O cenové relaci se asi bavit ani nemusíme, drahý účet tady mít skutečně nebudete. Nám se Polákovi líbí a je vidět, že nejsme sami. Určitě Vám jí doporučíme, protože českou bytelnou klasiku tady dostanete.

Štítky restaurace, paštika, žemlovka, jídlo, houby, těstoviny, dort, pokrm, jídelní příbor, mléko, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aňule Špringlová

asi jsme tam byli ve špatnou dobu-ale to co jsme dostali na talíři byla bída-slušně řečeno.Pečená žebra-tvrdá a vysušená,nějaké selátko bylo snad týden staré upečené maso a pak napařené.Osobně bych to nikomu nedoporučila,možná polední oběd kdy se to uvaří a sní ale večer hrůza-a ceny nejsou nejnižší velké zklamání za nás 0,5/5.

Úterý, 23. září 2014, 09:07Odpovědět

Tasmansky Czert

Třeba já to nechápu dodnes.. nezaujme, neurazí.. za me 2,5/5. 4/5 je moc, at uz jde o kuchyni, menu, prostredi, personal..

Pondělí, 22. září 2014, 19:59Odpovědět

Kde se najíst: Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.