Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků

 
pondělí, 22. září 2014, 16:06

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci U Poláků.

Dnes jsme zavítali do velice populární restaurace U Poláků. Obzvlášť přes obědy je tu doslova narváno a místo budete hledat těžce. Od začátku víte, kam jste přišli, nám se líbí, že má restaurace přesně stanovený koncept a také má své mantinely. Klasická poctivá restaurace s výborným rodinným názvem. Při usazení na Vás už čeká papírové prostírání s logem restaurace. Je to jednoduché vkusné a nám to sem přesně patří.

Maximálně příbory položené na talíři jsou trochu pihou na kráse, ale určitě daleko lepší než v půllitru nebo odkapávači na příbory, takže se ve finále vlastně nic neděje. Obsluha kmitá, je milá a pozorná. U jídelníčku si řeknete, že někdo přemýšlí. Každé jídlo sem naprosto sedí, prejt, segedín nebo karboše s bramborovou kaší. My ukázali na zvěřinovou paštiku a selskou polévku. Zvěřinová paštika Vás bude bavit, tři plátky paštiky pečené ve slanině za 40Kč + brusinky a chléb. Ligová kombinace! Nebude to určitě nejlepší paštika, kterou jste kdy měli, ale potěší Vás, to nepochybně. Polévka, těstoviny a houby, základ byl kvalitní, uvařené těstoviny byly navíc, tzn., že ta nás moc neuchvátila, my bychom to snesli jen s těmi houbami.

Z hlavních jídel jsme vybrali dvě věci, o kterých jsme přesvědčeni, že oceníte. Zaprvé je to pečené rolované selátko s opečeným bramborem, poutač s pečeným selátkem visí i na restauraci venku a s jakoukoliv úpravou selete tady nemůžete šlápnout vedle. Brambory byly trochu moc na „masťňáka“, ale suprově pasují právě k masu. Maso bylo jak dort. Druhý hlavní chod je věc, kterou jen tak nenajdete v jídelníčcích, a to je žemlovku nebo chcete-li zemlbába. Legendární pokrm. Kdyby navrchu nebylo trochu čokoládového topingu a žemle víc namočené do mléka, byla by žemlovka výborná. Určitě ale nemáme nic proti, protože přesně takovýto pokrm vymizel z naší restaurace a čest tomu, kdo se ho tam snaží vrátit.

My si pochutnali i bez naleštěných příborů nebo bílých ubrusů. Úplně chápeme, proč mají Polákovi tolik fanoušků, dyť takhle poctivé jídlo v takhle příjemné restauraci dostanete málokde. Polákovi by mohli být vzorem pro všechny restaurace, které na jídelníčcích plácají věci dohromady bez jakéhokoliv rozmyslu. Polákovi drží jednu lajnu a funguje to. Maximálně bychom ocenili větší invenci v oblasti dezertů. Takové vdolky, šišky s mákem nebo nějaký tvarohový dort by tady lidé ocenili možná více, než palačinky na tři způsoby.

O cenové relaci se asi bavit ani nemusíme, drahý účet tady mít skutečně nebudete. Nám se Polákovi líbí a je vidět, že nejsme sami. Určitě Vám jí doporučíme, protože českou bytelnou klasiku tady dostanete.

 


 

Kam dál?

V "ledové" tramvaji můžete platit bezkontaktně, podobně jako v Londýně

sobota, 20. září 2014, 14:53

Cestující v městské hromadné dopravě v Liberci budou mít jako první v Česku možnost platit za jízdenky ve voze bezkontaktní...

Podpora autobusové dopravy? Zrušení zastávky Student Agency v centru...

sobota, 20. září 2014, 13:44

Nelogické, zbytečné a alibistické. Tak hodnotí hnutí Liberec ještě žije záměr magistrátu, který chce z centra města vytlačit...

Formanka je zavřená. Připravuje se její modernizace

čtvrtek, 18. září 2014, 16:08

Tradiční liberecká hospoda Formanka je od konce srpna zavřená. Dosavadní majitel dostal výpověď a otevřel si hospodu Kotelna v...

Liberecká zoo má po 37 letech vchod na jiném místě

čtvrtek, 18. září 2014, 15:21

Liberecká zoo má po 37 letech vchod na jiném místě. Návštěvníkům začne sloužit od pátku a změní se pro ně také prohlídková trasa....

 

Komentáře

Aňule Špringlová

asi jsme tam byli ve špatnou dobu-ale to co jsme dostali na talíři byla bída-slušně řečeno.Pečená žebra-tvrdá a vysušená,nějaké selátko bylo snad týden staré upečené maso a pak napařené.Osobně bych to nikomu nedoporučila,možná polední oběd kdy se to uvaří a sní ale večer hrůza-a ceny nejsou nejnižší velké zklamání za nás 0,5/5.

úterý, 23. září 2014, 09:07
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Třeba já to nechápu dodnes.. nezaujme, neurazí.. za me 2,5/5. 4/5 je moc, at uz jde o kuchyni, menu, prostredi, personal..

pondělí, 22. září 2014, 19:59
 
 
 
 

O čem píše Drbna.cz

DRBNA NA CESTÁCH: 3500 tun křišťálu, zlatem protkaný závěs a 1100 místností. Takhle si žil rumunský diktátor

Tří miliony tun mramoru, 3500 tun křišťálu na 480 lustrech a 1400 stropních světlech a mnoha zrcadlech a také 5500 tisíce tun betonu. To je jen krátký výčet materiálu, který byl použit při stavbě paláce pro bývalého rumunského diktátora Ceaușesca. Dnes druhá největší administrativní stavba na světě slouží jako budova parlamentu. A právě na honosný palác, který najdete v centru Bukurešti, se zaměříme v dnešním dílem Drbny na cestách.

Den s terénními pracovnicemi: Je výhodnější vyměnit jehlu, než léčit žloutenku

Den jsem strávil s terénními pracovnicemi Helenou a Ilonou ze Společnosti Podané ruce. Nejen u sbírání použitých injekčních stříkaček jsme si povídali třeba o tom, které nelegální drogy jsou v Olomouci nejrozšířenější, kde se v Olomouci nachází nejvíc použitých stříkaček a proč je dobré uživatelům drog jehly měnit.

(NE)OBYČEJNÍ: Kdybych mohl, oživil bych teplárenský komín, říká známý sprejer DOBS

Jeho malby zná v Budějcích snad každý. Je mu 34 let, ve volném čase sprejuje a dělá truhlařinu. Vystudoval umělecko – průmyslovou školu v Krumlově a kdyby mohl, posprejoval by teplárenský komín. DOBS je zkrátka Docela Obyčejný Budějcký Sprejer.