Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Vyšší cenu v Plauditu kompenzuje příjemná obsluha

 
pondělí, 13. října 2014, 19:20

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Plaudit.

My jsme si volební období zpříjemnili návštěvou poslední restaurace v Liberci, která funguje na základě konceptu. Je to PUOR Plaudit, samozřejmě dodáváme, že další restaurace najdete v Mnichově Hradišti nebo Turnově. Pár dotazů nám na tuto restauraci přišlo, takže tady je.

Ke každému konceptu v Liberci patří pivo. Husa má Staropramen, PUB má Plzeň a Plaudit? Také nenahraditelná tanková Plzeň, lahoda. V tomto objektu dřív sídlila italská restaurace La Fabbrica, dnes po menších či větších úpravách právě Plaudit. Vnitřek je skvělý, stylem přípomíná pivnici, avšak s trochu lepší atmosférou. Dlouhé zrcadlo opticky rozšiřuje místnost, což je další kladný prvek a pokud se nebojíte výšek, můžete se posadit do patra.

V dolní části dominuje krásný bar a celá restaurace určitě stylem neurazí nikoho. Lístek je vyveden velice pěkně a obsahově je ještě zajímavější. Pár předkrmů, dvě polévky, české speciality, italské vaření a dezerty, všeho všudy né tak dlouhé čtení, což kvitujeme, ale stejně bychom ořezali například pizzovou sekci, i když co dát dětem, že ano. Nějaký pivní sortiment zde taky najdeme, určitě sem patří. My volili zase jak jinak než jednoduše a hlavně to, co sem patří. Hráškovou polévku s krutony, která měla fantastickou barvu a propasírovaná byla takřka dokonale. Nebylo v ní tolik smetany, takže nás nezatěžkala tolik a spíše převládala chuť mladého hrášku.

Krutonky jemně na másle, my si rozhodně nestěžovali. Poté jsme vybrali českou sekci, a to ¼ kačenky s žemlovými knedlíky a červeným zelím a také telecí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a gratinovaným bramborem. Kačka šla krásně od kosti, k tomu výpek a sladké zelí, vražedně dobrá kombinace, Knedlíky nám přišly lehce gumovějšího ražení, ale skvěle chutnaly, práce bylinek udělala své. A ta proklatá líčka. To je jídlo, které se zde dříve vařívalo, pak jej nahradily otočené plátky masa a nyní opět prožívá svůj comeback. Díky bohu. Líčka jako maso se musí dlouho péct a dusit, musí se dát ukrojit lžící, potom je to teprve ten pravý zážitek. Všechno na tom jídle sedí, užíváte si chuť. Na straně Vám leží zeleninka na másle, gratinovaný stožár je prolitý smetanou a chutná výborně. Posledním bodem naší exkurze byla čokoládová pěna.

Nejjednoduší a možná i nejlepší dezert na světě složený ze tří surovin. Nejsme žádné televizní vaření, ale doma ho vymrsknete za 10 minut a potřebujete jen máslo, kvalitní čokoládu a vejce. Tady scházela o pár procent kvalitnější čokoláda a větší péče. Pěnu potřebujete úplně vyhladit, ale i přesto byla dobrá a myslíme, že obstála. K tomu navíc dostanete i ovocnou zahrádku, jen rybíz si musíte z větvičky sundat sami.

Obsluha byla profesionální, rychlá, pohotová, pozorná. Ceny se pohybují okolo 200 Kč, což je o pár korun víc než někde jinde v Liberci, ale zas tak markantní rozdíl to není. Například za líčka dáte 169 Kč. Nám se tady líbí, dejte si Plzeň, líčka a bude se Vám líbit taky.

 


 

Kam dál?

Socha vydržela den, pak ji omylem povalil muž kvůli fotce

pondělí, 13. října 2014, 14:12

Tohle se moc nepovedlo. Zatímco v pátek dopoledne byla před radnicí slavnostně odhalena socha černošské herečky a bojovnice za...

ČSSD ví, co je potřeba. A ví, jak na to

pátek, 10. října 2014, 07:40

Jasný, stručný a zřetelně čitelný. Takový je program, se kterým se pouští do bojů o místa v zastupitelstvu liberecká ČSSD. Při...

Martina Rosenbergová ví, jak městu pomoci

čtvrtek, 9. října 2014, 12:10

Lidská hloupost a lhostejnost, nenasytnost a nízkost některých politiků, kteří místo práce nabízí jen udávání, šmírování a...

 

Komentáře

Jan Matějíček

nechci nic říkat ale byli jsme tam s přítelkyní a její sestrou v sobotu na večeří, čekali jsme na jídlo 75 minut. po 60 minutach přišla omluva že se zamotali náš lístek jinam a že se omlouvají, že už se na něm pracuje. nasledoval omluvný voucher na pizzu. když jsem dostal Guláš na stůl, hladový jsem se do něj pustil. První sousto a zkazilo mi to chut na celé jídlo, Guláš byl studený a nezachránil to ani krásný styl servírování. Byl mi tedy dohřát a zase 10minut čekání.
Chápu že se může stát chyba ale 2 najednou? to by se v takové restauraci stát nemělo.
Další veliké mínus je že po problému se zašantročeným lístkem s objednávkou, už se našemu stolu obsluha vyhýbala, tudíž jsem čekal 45 minut než se mě obsluha zeptala zda jsi nedám něco k pití ,, děkuji už ne budeme platit ¨ zněla moje odpověd.
Po této zkušenosti už nás nikdo nedostane.
Myslím že jsou o mnoho kvalitnější restaurace v Liberci!

úterý, 14. října 2014, 17:50
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Starej Plaudit na Fügnerce byl super. Jídlo, pití, obsluha, interiér.. Zato tohle je odevšad prostě .. daleko.

pondělí, 13. října 2014, 20:21
 
 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní film o hlavní osobnosti pražského jara 1968 Alexandru Dubčekovi s názvem Lidská tvář. Zatím není jasné, kdo bude hrát hlavní roli. Jako nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv by se měl ve filmu objevit francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu. Novinářům o tom informoval producent Andrej Antonio Leca. Natáčení filmu je plánované na rok 2021, o rok později by měl mít světovou premiéru.

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny. Za rok jich udělá kolem pěti stovek, pracuje i v sobotu, řekl v rozhovoru. Nejnáročnější a nejzodpovědnější pro jsou podle něj operace nosů, lidem ale nejvíc mění život.

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny. Proti loňskému červenci naopak zlevnily máslo, vejce, cukr a ovoce. Vyplývá to z červencových průměrných cen, které zveřejnil Český statistický úřad. Statistici každý měsíc sledují a zveřejňují ceny šesti desítek potravin.