Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kde se najíst: Vyšší cenu v Plauditu kompenzuje příjemná obsluha

 
pondělí, 13. října 2014, 19:20

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Plaudit.

My jsme si volební období zpříjemnili návštěvou poslední restaurace v Liberci, která funguje na základě konceptu. Je to PUOR Plaudit, samozřejmě dodáváme, že další restaurace najdete v Mnichově Hradišti nebo Turnově. Pár dotazů nám na tuto restauraci přišlo, takže tady je.

Ke každému konceptu v Liberci patří pivo. Husa má Staropramen, PUB má Plzeň a Plaudit? Také nenahraditelná tanková Plzeň, lahoda. V tomto objektu dřív sídlila italská restaurace La Fabbrica, dnes po menších či větších úpravách právě Plaudit. Vnitřek je skvělý, stylem přípomíná pivnici, avšak s trochu lepší atmosférou. Dlouhé zrcadlo opticky rozšiřuje místnost, což je další kladný prvek a pokud se nebojíte výšek, můžete se posadit do patra.

V dolní části dominuje krásný bar a celá restaurace určitě stylem neurazí nikoho. Lístek je vyveden velice pěkně a obsahově je ještě zajímavější. Pár předkrmů, dvě polévky, české speciality, italské vaření a dezerty, všeho všudy né tak dlouhé čtení, což kvitujeme, ale stejně bychom ořezali například pizzovou sekci, i když co dát dětem, že ano. Nějaký pivní sortiment zde taky najdeme, určitě sem patří. My volili zase jak jinak než jednoduše a hlavně to, co sem patří. Hráškovou polévku s krutony, která měla fantastickou barvu a propasírovaná byla takřka dokonale. Nebylo v ní tolik smetany, takže nás nezatěžkala tolik a spíše převládala chuť mladého hrášku.

Krutonky jemně na másle, my si rozhodně nestěžovali. Poté jsme vybrali českou sekci, a to ¼ kačenky s žemlovými knedlíky a červeným zelím a také telecí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a gratinovaným bramborem. Kačka šla krásně od kosti, k tomu výpek a sladké zelí, vražedně dobrá kombinace, Knedlíky nám přišly lehce gumovějšího ražení, ale skvěle chutnaly, práce bylinek udělala své. A ta proklatá líčka. To je jídlo, které se zde dříve vařívalo, pak jej nahradily otočené plátky masa a nyní opět prožívá svůj comeback. Díky bohu. Líčka jako maso se musí dlouho péct a dusit, musí se dát ukrojit lžící, potom je to teprve ten pravý zážitek. Všechno na tom jídle sedí, užíváte si chuť. Na straně Vám leží zeleninka na másle, gratinovaný stožár je prolitý smetanou a chutná výborně. Posledním bodem naší exkurze byla čokoládová pěna.

Nejjednoduší a možná i nejlepší dezert na světě složený ze tří surovin. Nejsme žádné televizní vaření, ale doma ho vymrsknete za 10 minut a potřebujete jen máslo, kvalitní čokoládu a vejce. Tady scházela o pár procent kvalitnější čokoláda a větší péče. Pěnu potřebujete úplně vyhladit, ale i přesto byla dobrá a myslíme, že obstála. K tomu navíc dostanete i ovocnou zahrádku, jen rybíz si musíte z větvičky sundat sami.

Obsluha byla profesionální, rychlá, pohotová, pozorná. Ceny se pohybují okolo 200 Kč, což je o pár korun víc než někde jinde v Liberci, ale zas tak markantní rozdíl to není. Například za líčka dáte 169 Kč. Nám se tady líbí, dejte si Plzeň, líčka a bude se Vám líbit taky.

Kam dál?

Oslavy Ještědu letos rozšíří ke konečné tramvaje v Hanychově

čtvrtek, 4. září 2014, 15:54

Letošní ročník oslav Ještědu bude více zaměřen na rodiny s dětmi, mottem akce je den plný klaunů. Program se navíc rozšíří až k...

Do Hanychova nepojedou tramvaje. Na týden je nahradí autobusy

pondělí, 7. října 2013, 15:38

Liberečáci, opět se připravte na tramvajovou výluku. Od nadcházející soboty do neděle 20. října se nedostanete tramvají do...

Starostka Višňové: Voda opadla, teď budeme řešit komáry

středa, 26. června 2013, 11:25

Zatímco hladiny řek v noci z úterý na středu začaly klesat, starostové obcí řeší další problémy spojené s povodněmi, které...

Vraťte se do historie Ještědu. Slaví už 40 let

pondělí, 24. června 2013, 07:00

Výstavu, která vám umožní nahlédnout do historie horského hotelu a vysílače na Ještědu, přichystali v Severočeském muzeu v...

 

Komentáře

Jan Matějíček

nechci nic říkat ale byli jsme tam s přítelkyní a její sestrou v sobotu na večeří, čekali jsme na jídlo 75 minut. po 60 minutach přišla omluva že se zamotali náš lístek jinam a že se omlouvají, že už se na něm pracuje. nasledoval omluvný voucher na pizzu. když jsem dostal Guláš na stůl, hladový jsem se do něj pustil. První sousto a zkazilo mi to chut na celé jídlo, Guláš byl studený a nezachránil to ani krásný styl servírování. Byl mi tedy dohřát a zase 10minut čekání.
Chápu že se může stát chyba ale 2 najednou? to by se v takové restauraci stát nemělo.
Další veliké mínus je že po problému se zašantročeným lístkem s objednávkou, už se našemu stolu obsluha vyhýbala, tudíž jsem čekal 45 minut než se mě obsluha zeptala zda jsi nedám něco k pití ,, děkuji už ne budeme platit ¨ zněla moje odpověd.
Po této zkušenosti už nás nikdo nedostane.
Myslím že jsou o mnoho kvalitnější restaurace v Liberci!

úterý, 14. října 2014, 17:50
 
 
Tasmansky Czert
Tasmansky Czert

Starej Plaudit na Fügnerce byl super. Jídlo, pití, obsluha, interiér.. Zato tohle je odevšad prostě .. daleko.

pondělí, 13. října 2014, 20:21
 
 
 

Napište nám

Nejčtenější

  • Měří, nebo neměří? V Liberci se opět řeší...

  • Policie zadržela dva mladíky. Distribuovali...

  • FOTO: Teknaři se po Czaroteku vydali na...

  • FOTO, VIDEO: NA Kunratické shořela stodola....

 
 

O čem píše Drbna.cz

FOTO: Teknaři se po Czaroteku vydali na úklid. V lese už rostou i houby

Tři týdny po skončení teknoparty na loukách u Liberce se do okolních lesů vydali její účastníci na úklid. Les se totiž během pětidenní párty proměnil v jednu velkou toaletu a odpadkový koš. Teknaři nyní odpadky uklidili. Jeden z nich dokonce zveřejnil fotografii, podle které už na místě i rostou houby.

Češtináři: Podoba státní maturity by se měla zcela změnit

Povinná státní maturita z češtiny by se podle Společnosti učitelů českého jazyka a literatury měla nahradit zcela novým modelem zkoušky. Měla by se skládat z centrálně hodnoceného testu maturitního minima, který by sloužil jako vstupenka ke školní části maturity. Současná státní maturita podle ní zbytečně zatěžuje státní rozpočet i fungování škol a může mít negativní dopad na vztah mladé generace k literatuře i jazyku.

FOTO: Při nočním požáru domu v Praze se zranili dva lidé a zahynul pes

Zraněním dvou lidí a smrtí psa skončil noční požár bytu v pražských Hrdlořezech. Příčina požáru i rozsah škod je předmětem dalšího vyšetřování, uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.