Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kde se najíst: Vyšší cenu v Plauditu kompenzuje příjemná obsluha

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás Drbna připravila seriál, kde každý týden hodnotíme minimálně jednu více či méně známou restauraci nebo kavárnu. Dnes jsme si pro vás připravili restauraci Plaudit.

My jsme si volební období zpříjemnili návštěvou poslední restaurace v Liberci, která funguje na základě konceptu. Je to PUOR Plaudit, samozřejmě dodáváme, že další restaurace najdete v Mnichově Hradišti nebo Turnově. Pár dotazů nám na tuto restauraci přišlo, takže tady je.

Ke každému konceptu v Liberci patří pivo. Husa má Staropramen, PUB má Plzeň a Plaudit? Také nenahraditelná tanková Plzeň, lahoda. V tomto objektu dřív sídlila italská restaurace La Fabbrica, dnes po menších či větších úpravách právě Plaudit. Vnitřek je skvělý, stylem přípomíná pivnici, avšak s trochu lepší atmosférou. Dlouhé zrcadlo opticky rozšiřuje místnost, což je další kladný prvek a pokud se nebojíte výšek, můžete se posadit do patra.

V dolní části dominuje krásný bar a celá restaurace určitě stylem neurazí nikoho. Lístek je vyveden velice pěkně a obsahově je ještě zajímavější. Pár předkrmů, dvě polévky, české speciality, italské vaření a dezerty, všeho všudy né tak dlouhé čtení, což kvitujeme, ale stejně bychom ořezali například pizzovou sekci, i když co dát dětem, že ano. Nějaký pivní sortiment zde taky najdeme, určitě sem patří. My volili zase jak jinak než jednoduše a hlavně to, co sem patří. Hráškovou polévku s krutony, která měla fantastickou barvu a propasírovaná byla takřka dokonale. Nebylo v ní tolik smetany, takže nás nezatěžkala tolik a spíše převládala chuť mladého hrášku.

Krutonky jemně na másle, my si rozhodně nestěžovali. Poté jsme vybrali českou sekci, a to ¼ kačenky s žemlovými knedlíky a červeným zelím a také telecí líčka na červeném víně s kořenovou zeleninou a gratinovaným bramborem. Kačka šla krásně od kosti, k tomu výpek a sladké zelí, vražedně dobrá kombinace, Knedlíky nám přišly lehce gumovějšího ražení, ale skvěle chutnaly, práce bylinek udělala své. A ta proklatá líčka. To je jídlo, které se zde dříve vařívalo, pak jej nahradily otočené plátky masa a nyní opět prožívá svůj comeback. Díky bohu. Líčka jako maso se musí dlouho péct a dusit, musí se dát ukrojit lžící, potom je to teprve ten pravý zážitek. Všechno na tom jídle sedí, užíváte si chuť. Na straně Vám leží zeleninka na másle, gratinovaný stožár je prolitý smetanou a chutná výborně. Posledním bodem naší exkurze byla čokoládová pěna.

Nejjednoduší a možná i nejlepší dezert na světě složený ze tří surovin. Nejsme žádné televizní vaření, ale doma ho vymrsknete za 10 minut a potřebujete jen máslo, kvalitní čokoládu a vejce. Tady scházela o pár procent kvalitnější čokoláda a větší péče. Pěnu potřebujete úplně vyhladit, ale i přesto byla dobrá a myslíme, že obstála. K tomu navíc dostanete i ovocnou zahrádku, jen rybíz si musíte z větvičky sundat sami.

Obsluha byla profesionální, rychlá, pohotová, pozorná. Ceny se pohybují okolo 200 Kč, což je o pár korun víc než někde jinde v Liberci, ale zas tak markantní rozdíl to není. Například za líčka dáte 169 Kč. Nám se tady líbí, dejte si Plzeň, líčka a bude se Vám líbit taky.

Štítky restaurace, máslo, Liberec, maso, čokoláda, hlávkové zelí, polévka, dezert, jídlo, smetana, meruzalka, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Matějíček

nechci nic říkat ale byli jsme tam s přítelkyní a její sestrou v sobotu na večeří, čekali jsme na jídlo 75 minut. po 60 minutach přišla omluva že se zamotali náš lístek jinam a že se omlouvají, že už se na něm pracuje. nasledoval omluvný voucher na pizzu. když jsem dostal Guláš na stůl, hladový jsem se do něj pustil. První sousto a zkazilo mi to chut na celé jídlo, Guláš byl studený a nezachránil to ani krásný styl servírování. Byl mi tedy dohřát a zase 10minut čekání.
Chápu že se může stát chyba ale 2 najednou? to by se v takové restauraci stát nemělo.
Další veliké mínus je že po problému se zašantročeným lístkem s objednávkou, už se našemu stolu obsluha vyhýbala, tudíž jsem čekal 45 minut než se mě obsluha zeptala zda jsi nedám něco k pití ,, děkuji už ne budeme platit ¨ zněla moje odpověd.
Po této zkušenosti už nás nikdo nedostane.
Myslím že jsou o mnoho kvalitnější restaurace v Liberci!

Úterý, 14. října 2014, 17:50Odpovědět

Tasmansky Czert

Starej Plaudit na Fügnerce byl super. Jídlo, pití, obsluha, interiér.. Zato tohle je odevšad prostě .. daleko.

Pondělí, 13. října 2014, 20:21Odpovědět

Kde se najíst: Vyšší cenu v Plauditu kompenzuje příjemná obsluha  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.