Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nejlepším výrobkem Libereckého kraje je svačinka z Olešnice

 
úterý, 24. června 2014, 18:38

Nejlepším výrobkem Libereckého kraje se letos stala svačinka od Jiřího Vrkoslava ze Zlaté Olešnice na Jablonecku. Tvaroh ochucený pažitkou a česnekem získal od poroty nejvíc bodů a zvítězil nejen ve své kategorii "soukromé farmy", ale odnesl si ze soutěže o Výrobek Libereckého kraje 2014 i absolutní vítězství.

Porota v letošním už 11. ročníku posuzovala 38 výrobků v osmi kategoriích, řekl dnes mluvčí krajského úřadu Jiří Langer. "Soutěž o titul Výrobek roku Libereckého kraje z odvětví potravinářství - zemědělství se koná od roku 2004 a za dobu její existence o titul soupeřilo již 349 regionálních výrobků, z nichž 88 bylo oceněno titulem Výrobek roku," doplnil náměstek hejtmana pro zemědělství Josef Jadrný (Změna pro Liberecký kraj).

Do soutěže se mohou přihlásit jen výrobci se sídlem na území kraje. Hlavním cílem je upozornit na kvalitní výrobky zemědělských a potravinářských firem z regionu a propagovat je i za hranicemi kraje. Vítězové mají právo používat dva roky na oceněném výrobku značku "Výrobek Libereckého kraje".

Toto označení nově ponese i tučný biotvaroh Jahodová Ovečka od Josefa Pulíčka z Pěnčína, klobása se sýrem od firmy Podkrkonošká uzenina nebo zázvorový syrob od firmy Kitl. Porota ocenila i rustikální chlebík z Jizerských pekáren, světlou desítku Rohozec Y z Pivovaru Malý Rohozec, griliáš od Radky Mayerové z Liberce a lahodné ovocné sorbety Heinricha Schwarzkopfa ze Stráže pod Ralskem.

Slavnostní vyhlášení a předání ocenění vítězným výrobkům se uskuteční již tradičně v rámci Krajských dožínkových slavností, které budou 13. září v Semilech.

Napsala ČTK

 


 

Kam dál?

Kde se najíst: Burgeru v PUBu za 186 korun úplně nezatleskáte

pondělí, 23. června 2014, 19:55

Pochutnáte si rádi na dobrém jídle? Kdo by ne! Ve spolupráci s milovníky jídla ze sdružení Kde se najíst v Liberci si pro vás...

Hlad bezdomovců zažehnávají lidé z Food not Bombs

pátek, 20. června 2014, 11:18

Až si v neděli kolem páté hodiny odpoledne půjdete sednout do parku naproti Dunaji, možná by vás mohlo překvapit poněkud větší...

Ukažte fotku z dětství. Facebook zahlcuje další výzva

středa, 18. června 2014, 13:00

Facebookové výzvy jsou už sice ohrané, ale stále se objevují další a další. Poté, co profilové fotky vystřídaly žirafy, přišla na...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní film o hlavní osobnosti pražského jara 1968 Alexandru Dubčekovi s názvem Lidská tvář. Zatím není jasné, kdo bude hrát hlavní roli. Jako nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv by se měl ve filmu objevit francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu. Novinářům o tom informoval producent Andrej Antonio Leca. Natáčení filmu je plánované na rok 2021, o rok později by měl mít světovou premiéru.

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny. Za rok jich udělá kolem pěti stovek, pracuje i v sobotu, řekl v rozhovoru. Nejnáročnější a nejzodpovědnější pro jsou podle něj operace nosů, lidem ale nejvíc mění život.

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny. Proti loňskému červenci naopak zlevnily máslo, vejce, cukr a ovoce. Vyplývá to z červencových průměrných cen, které zveřejnil Český statistický úřad. Statistici každý měsíc sledují a zveřejňují ceny šesti desítek potravin.