Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Hrádku na rock, do pivovaru a na zámek na velkolepé slavnosti

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam šesti nejzajímavějších akcí, které by vás mohly zajímat.

23. 6. od 19.30 - Ondřej Komárek Jazz Trio (kino Varšava, Liberec)

Koncert jazzového tria v kavárně. Promítání filmu Oskara Stolína o projektu Já a můj film na návštěvě. Koncertu předchází od 18.00 hodin přednáška francouzské architektky působící v Berlíně, Joanne Pouzenc.

23. 6. od 19.30 – Hana Zagorová a Petr Rezek (Letní kino Turnov)

Jedinečný koncert této dámy české populární hudby v Turnově! Neustále beznadějně vyprodané sály jsou zárukou skvělého kulturně hudebního zážitku, který si nemůžete nechat ujít. Na diváky čeká téměř dvou a půl hodinový koncert kde zazpívá Petr Rezek svoje největší hity, dále bude zpívat paní Zagorová hity svojí kariéry a během celého večera zazní duety Hanky a Petra. Celým večer doprovází skupina Jiřího Dvořáka Boom!Band.

24. 6. od 9.00 do 18.00 – Zámecké slavnosti ve Svijanech (zámek Svijany)

Zámek Svijany oslaví první výročí od otevření veřejnosti. Zažijte putování časem na zámku Svijany. Čeká vás pestrý program pro celou rodinu: Zámecký areál se pro vás otevře již v 9 hodin ráno. Těšit se můžete na řadu zajímavých tradičních i netradičních stánků s občerstvením a chybět nebude ani pivní osvěžení v podobě Zámeckého Mázu uvařeného speciálně ke slavnostnímu otevření zámku Svijany v loňském roce. V 10.30 hodin proběhne slavnostní spuštění zámecké vlajky a tradiční naražení dřevěného sudu s pivem, které provedou zástupci Pivovaru Svijany. S dětmi zažijete dobové putování zámkem. Mini ZOO Hrabětice si pro děti připravila projížďky na oslících i ponících, Sokolník vám ukáže, jak ovládnout nezkrotné vzácné ptactvo a pro zájemce bude možné si v naší dobové pekárně upéct vlastní chléb. Kdo se nebojí zbraní a má jestřábí zrak, bude ho moci prověřit v dobové středověké střelnici. Celý den se na nádvoří budou střídat hudební koncerty s divadelními představeními pro malé i velké.

24. 6. od 10.00 – IV. Slavnosti Černé Studnice (rozhledna Černá Studnice)

Program pro děti, stánky s občerstvením, open air koncerty oblíbených country kapel začíná ve 14.00 hodin – vystoupí Volupsije a jako vzácný host Country Sisters.

24. 6. od 11.00 – Mega show jůtuberů (OC Nisa Liberec)

Do Nisy přijede partička Jůtuberů. Těšte se na Sweetiemarket, Carrie Kirsten, Veroniku Spurnou a Madbros. Akce startuje už v 11.00 hodin v prvním patře u vodopádu. Vstup je zdarma.

24. 6. od 12.00 – Hrádecké rockové léto (areál Kristýna, Hrádek nad Nisou)

15. ročník rockového festivalu. Hlavními hosty budou kapely Stromboli a Arakain. Dále zahrají Born From Pain (NL), Drom, Jakub Děkan s kapelou, Lety mimo, The Scoffers, Dukla vozovna, Nasekáč.

24. 6. od 13.00 - 18. slavnosti vratislavického piva (Pivovar Konrad, Vratislavice n. N.)

Na letošních oslavách vystoupí legendární skupina Turbo, Seven. Znovu vystoupí Vilém Čok & Bypass, Lucie Revival. Vystoupení Sešlosti je témeř nezrušitelnou tradicí. Na rockovém podiu se postupně vystřídají skupiny s názvy: Dangar Six, Trafo Rock, Archa, F.A.King, Act of God, Criplpled Fingers a Konfront. Na pípách budou k ochutnání všechny druhy piva vařené v pivovaru. Vstupné 50 Kč.

24. 6. od 13.00 - 6. Letecký modelářský den (Frýdlant)

RC Flying club Frýdlant slaví výročí 10 let od založení a zve vás na 6. letecký modelářský den. Místo konání: prostory bývalého polního letiště směrem po Novoměstské cca 3 km od Frýdlantu. Občerstvení zajištěno.

24. 6. Od 14.00 do 23.00 - Letní tvořivá slavnost! V KultiVARu ještě před prázdninami.

Workshopy pro malé i velké návštěvníky (výroba ručního papíru, výroba mýdla, výroba sandálů Huarache aj.), odpolední divadelní představení pro děti, večer potěší dospělé hudba. Od 19.00 hodin vystoupí hudebnice AnnJ, dále zahrají DNA Brothers a další.

24. 6. – Predator run Liberec (Sportoní areál Vesec, Liberec)

Celodenní akce. Predator RUN je nejjednodušší verze závodů. Jedná se o jakýsi vstupní závod, kde si vyzkoušíte, co to vlastně jsou ty překážkové závody (OCR). Možná se trochu zašpiníte, budete mokří a to nejen z potu, ale všechny překážky na Predator RUN jsou koncipovány tak, aby je velká většina z vás zvládla.

24. 6. od 17.00 – Jazzový koncert (nám. Dr. E. Beneše, Liberec)

Big Band ZUŠ Liberec pod vedením Rudolfa Mihulky Jazz Tube Augsburg, Gmnasium St. Stephan pod vedením StD Josefa Kellermanna. V rámci projektu Dialog 2017.

24. 6. od 18.00 – Benefiční koncert (kostel sv. Bonifáce, Rochlice)

Benefiční koncert ve prospěch kostela, který potřebuje další úpravy. Na programu skladby G. Bushe, R. Schumanna, C. Saint-Saënse, F. Poulenca a dalších. Účinkuje Conspiratio trio.

25. 6. od 11.00 do 18.00 - Swap: zbavte se chytře věcí navíc, máte na víc! (nám. Dr. E. Beneše, Liberec)

Výměna přebytků, dárků, dobrého oblečení, knih, potřeb do domácnosti - nepoužíváte dlouho kávovar? Ten kabát vám nikdy neseděl? Barva toho trička je na vás už moc? Tak to nechte už plavat v neděli 25. června, v moři stále dobrých a sloužících věcí! Třeba zase někdo přinese něco, co oceníte a potřebujete vy! Přinesete (ale není to podmínkou) oblečení, doplňky, bižuterii, menší potřeby a předměty do domácnosti a odnést si můžete cokoliv, co potřebujete či se vám líbí ZDARMA.

25. 6. Predator Race Dril Liberec (sportovní areál Vesec)

Celodenní akce. Trasa bude minimálně 5 km dlouhá, na trase závodníci narazí na 20 překážek a více. Některé překážky je nutné překonat (nemají tzv. Handicap), jsou to například malé stěny, plazení se pod ostnatým drátem, nošení břemene, aj. U jiných je možné využít tzv. Handicap (tedy zvolit trestný běžecký okruh, jako náhradu za nezdolání překážky)

25. 6. od 18.00 - Akcentfest (Lidové sady Liberec)

Hudební zahradní párty s Akcentem a jejich hosty - PiPi Band, Anežka & Imaginárium a Jolly Buskers.

30. 6. od 20:30 – Petra Janů s kapelou Amsterdam (Hrad Valečov)

Velký koncert k životnímu jubileu populární zpěvačky.

13. 7. od 20.00 – Pavel Šporcl – Bacha na Šporcla II. (Sedmihorky u Turnova)

Jedinečné kompletní provedení Bachových koncertů pro housle, smyčce a basso continuo s doprovodem vynikajícího ansámblu dobových nástrojů. Koncem roku 2016 vydal Pavel Šporcl album "Kde domov můj", na kterém své rodné zemi věnuje virtuózní variace pro sólové housle. „Chtěl jsem jejím prostřednictvím vyjádřit své vnitřní pocity a vztah k této zemi. A podpořit národní hrdost“ říká o své skladbě Pavel Šporcl. I tuto skladbu v rámci koncertu na Sedmihorském létě uslyšíte.

Štítky kultura, akce, pozvánky, Liberec, slavnost, koncert, zámek, Hrádek nad Nisou, hudební skupina, pivovar, Hana Zagorová, Pavel Šporcl, Svijany, Petr Rezek, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Do Hrádku na rock, do pivovaru a na zámek na velkolepé slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.