Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Jablonec ovládl hudební festival, v Hejnicích vypuknou slavnosti, Zubačka slaví výročí

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam nejzajímavějších akcí, které by vás mohly zajímat.

30. 6. od 20.30 – Petra Janů s kapelou Amsterdam (Hrad Valečov)

Velký koncert k životnímu jubileu populární zpěvačky.

1. a 2. 7. od 9.00 - Oslavy 115 let Zubačky (vlakové nádraží Kořenov)

Ozubnicová trať Tanvald - Kořenov - Harrachov bude slavit své 115. narozeniny. Železniční společnost Tanvald připravila na víkend 1. a 2. července oslavy této unikátní tratě. Těšit se můžete na zvláštní vlaky s unikátní ozubnicovou lokomotivou či s parní lokomotivou a na mnoho dalšího.

1. a 2. 7. od 10.00 – Mistrovství ČR Cross Country 2017 (areál Vesec, Liberec)

Motocyklové Mistrovství České republiky jednotlivců v Cross Country OPEN 2017. Vložený závod "O pohár primátora města Liberec".

1. a 2. 7. od 9.00 – Hejnické slavnosti 2017

Řemeslný jarmark, lunapark, velké kulturní centrum v prostorách před bazilikou, hudební vystoupení. Jako největší hvězdy vystoupí Čechomor, ATMOmusic, Mirai, Ivan Mládek, Milan Peroutka a Perutě, Michal Nesvadba, Poetika, Big´O´Band, Mirka Miškechová, Nautica, The Neons, VzHáčka a také bubenická show Barrel Battery.

1. 7. od 19.00 – koncert hudebníka Krise Kristoffersona (Státní zámek Sychrov)

Koncert žijící legendy americké country music Krise Kristoffersona. V 19.00 odstartuje koncert předkapela Druhá tráva, hlavní hvězda vystoupí od 20.00 hodin.

1. 7. od  16.00 - Rockfest Těpeře (u sokolvny v Těpěřích na Jablonecku)

Letos se představí skupina Abraxas s frontmanem Slávkem Jandou. Dále vystoupí pražská heavymetalová kapela D.N.A., melodic-metalová kapela Act od God z Liberce, jablonečtí rock-metaloví Dangar Six, hardrocková kapela Adaptace z Turnova nebo železnobrodský crossover Konspirační teorie. Nebude chybět ani revival Jiřího Schelingera v podání kapely Kranz.

1. 7. od 21.00 – Noční hasičský útok (Nové Město pod Smrkem)

Soutěž se koná na hasičském cvičišti u koupaliště. Přijďte podpořit závodníky a dát si něco dobrého na zub. Předpokládány konec klání je v 6. hodin ráno.

29. - 1. 7. od 15.00 – JBC Fest (areál Dobrá Voda, Jablonec nad Nisou)

V průběhu tří dnů vystoupí desítky kapel či DJ´s. Hlavní hvězdy dorazí v sobotu 1. 7. – vystoupí např. Monkey Business, Kohou plaší smrt, Xavier Baumaxa, Dymytry, De Bill Heads a další.

2. 7. od 9.00 - Special Drive Trackday Sosnová (Autodrom Sosnová)

Další z letošních okruhových akcí je tady. Pokud se chcete vydovádět na okruhu, zlepšit své řidičské umění, nebo si jen udělat výlet a zažít pohodovou atmosféru, dorazte první červencovou neděli do Sosnové.

13. 7. od 20.00 – Pavel Šporcl – Bacha na Šporcla II. (Sedmihorky u Turnova)

Jedinečné kompletní provedení Bachových koncertů pro housle, smyčce a basso continuo s doprovodem vynikajícího ansámblu dobových nástrojů. Koncem roku 2016 vydal Pavel Šporcl album "Kde domov můj", na kterém své rodné zemi věnuje virtuózní variace pro sólové housle. „Chtěl jsem jejím prostřednictvím vyjádřit své vnitřní pocity a vztah k této zemi. A podpořit národní hrdost“ říká o své skladbě Pavel Šporcl. I tuto skladbu v rámci koncertu na Sedmihorském létě uslyšíte.

Štítky kultura, sport, pozvánky, Liberec, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, slavnost, hudební skupina, koncert, Hejnice, Pavel Šporcl, hudební festival, Petra Janů, Kris Kristofferson, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Jablonec ovládl hudební festival, v Hejnicích vypuknou slavnosti, Zubačka slaví výročí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.