Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Liberec čekají první Tatrhy v historii, v Harrachově pořádají pivní slavnosti, na Troskách zařinčí zbraně

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam akcí, které by vás mohly zajímat.

21. 7. od 10.00 – Den otevřených sudů (Kitl, Pasířská 3299, Jablonec n. N.)

Čeká Vás bohatý program, který bude spojený s oslavou 10. narozenin firmy Kitl. Vstup zdarma.

- slavnostní otevření nové podnikové prodejny;  křest nového sirupu p. M. Čepelkou; komentované prohlídky výrobou každou celou hodinu; prodej výrobků Kitl za akční ceny; soutěž domácích sirupů z květů bezu černého; mistrovství světa v pití domácích limonád brčkem; rožněné sele, točené pivo, degustace lednických vín; expozice Historie pijáctví

21. – 22. 7. Jeřmanické slavnosti (hřiště Jeřmanice)

Pátek od 18.00 navštivte Rockfest. Vystoupí Run Way, Těla, Přehmat, The Scoffers a Deathward.

Sobotní den pak bude patřit všem generacím, zabaví se tu malí i velcí. Připraveny jsou atrakce pro děti i dospělé. Například projížďky na koních, malování na obličej, skákací hrad, kolotoč. Dále můžete závodit na odrážedlech, pokud si dovezete vlastní stroj. Z disciplín pro siláky je připraveno házení sudem nebo koulení sudu, zápolit můžete i v pití piva na ex. Sobotní program rovněž nabídne hudební vystoupení na pokračování Rockfestu (od 19.00). Zahrají Luděk, Hluchýmu do vrat, Meredith Hunter, Act of God, Intensive Care.

21. 7. od 18.00 – Bubny a tanec v EKOParku (EKOPark Liberec)

Bubnování a tanec pod širým nebem pod vedením lektorky Terezy Tiché. Můžete přijít na celou dobu, nebo kdykoli v průběhu akce i na pár minut. Cena 60 Kč zahrnuje i celodenní vstup do EKOParku s možností návratu.

21. 7. od 18.00 – Podvečerní dětská prohlídka centra Liberce (Městské informační centrum Liberec)

Originální trávení pátečního večera nabízí speciální komentovaná prohlídka centra Liberce, na které se děti i jejich rodiče dozví zajímavosti z dějin našeho města. Během prohlídky možná potkáte i radničního rytíře, který se občas prochází po náměstí.

22. a 23. 7. od 10.00 – Autodrom na náměstí (náměstí dr. E. Beneše, Liberec)

V rámci Léta na náměstí postaví před libereckou radnicí velký pouťový autodrom, který bude v provozu až do 20.00 hodin.

22. 7. od 10.00 – Ještědská 1000 (nástupní stanice lanové dráhy na Černý vrch, Ještěd)

1. ročník Ještědské tisícovky! Závodníci uběhnou 725m po sjezdovce s převýšením 275m. Poběží jednotlivci i kolektivy, chybět nebude kategorie Nordic walking.V rámci výzvy Ještědská tisícovka bude i Ještědský trail, 6 km v kopcovitém terénu po krásných lesních cestách ještědského hřebene. Nebude chybět ani program pro děti – dětské závody, a to v kategoriích 3-4 roky, 5-6 let, 7-10 let a 11-15 let.

22. 7. od 9.00 – Harrachovské pivní slavnosti (Sklárna Novosad a syn, Harrachov)

Slavnost plná senzačního, Zlatou pečetí ověnčeného harrachovského piva, ale také pestrého výběru všelijakých dobrot k tomuto lahodnému moku, hudby všech možných žánrů, soutěží a atrakcí pro děti i dospěláky. Během slavností vystoupí: Petra Janů se skupinou Amsterdam, skupina Nebe, ZZ TOP Revival, Maniac, Trio Luboše Pospíšila a další. Ve sklářské huti bude po celý den probíhat foukání skla s možností vyfouknout si vlastní výrobek. V dětských dílnách si děti budou moci některé výrobky i samy nabrousit. Součástí slavností je i bohatá sklářská tombola, pivní soutěže o ceny a samozřejmě množství stánků s dobrým jídlem a pitím.

22. 7. od 12.00 – Rozmarné léto (pláž Klůček, Máchovo jezero v Doksech)

První, hlavní stage, bude především pro hudební fanoušky a druhá speciálně pro děti, na které vystoupí například Divadélko Kůzle, Čiperkové, Pískomil se vrací, Honza Krejčík nebo Škola písničkou. Na hlavním pódiu se mohou návštěvníci těšit na skupinu Wohnout, Michala Hrůza, Sto zvířat, Crossband, Seven, Pavla Calltu, Jakuba Děkana a další.

22. 7. od 19.00 – koncert skupiny Přehmat (restaurace na liberecké přehradě)

Klasický Rock And Roll, Rockabilly. Dvě elektrické kytary, jedna akustická kytara, kontrabas, koktejlová souprava bicí. To přesně je Přehmat Liberec, který Vás roztančí 22. 7. na liberecké přehradě.

22. a 23. 7. od 10.00 do 17.00 – Vyplenění hradu švédskými vojsky (hrad Trosky)

Víkend ve znamení třicetileté války - dobývání a vypálení hradu, bitva, mušketýři, souboje, dobové tance, jarmark v předhradí.

22. a 23. 7. – Kejklířský festival (hrad Kost)

Na hradě Kost vystoupí kejklíři se svým uměním, zároveň bude hrad náležet šlechtickému životu v době renesance. V Černé kuchyni se návštěvníci seznámí se středověkými recepty. Nádvoří bude patřit kejklířům, akrobatům a šermířům.

22. 7. od 19.00 – Jan Vančura, Irena Budveiserová a Plavci (Mladá Boleslav, Letní areál Michalovická Putna)

Jeden z původních členů skupiny Rangers (Plavci) Jan Vančura již tři roky vystupuje pod názvem Jan Vančura a Plavci, případně Jan Vančura, Irena Budweiserová a Plavci. Protože Jan Vančura slaví životní jubileum (70), rozhodl se uspořádat vzpomínkové turné mapující tuto jeho životní pouť.

23. 7. od 10.00 – Tatrhy v Liberci (Resselova ulice, Liberec)

První liberecké Tatrhy! Putovní městské trhy, kde se potkává skvělé jídlo a pití s designem, kulturou i poklady z půdy.

Program:
KULTURA
10:15 Matylda a Tylda; 11:15 Zuzka Duo; 12:30 Dura Nox; 14:00 Annie Pitty; 15:00 Divadlo jednoho Edy; 15:45 DNA Brothers; 16:45 Divadlo jednoho Edy; 17:30 Loopstation Beatbox

Celý den: Bodyart a malování na obličej (Jančí Maříková), David Votrubec (portréty a výstava)

WORKSHOPY
Z herbáře - vázání květin
Mastičkárna - výroba domácí kosmetiky
Bezmezer, o.p.s - 3D papírové plastiky
Tereza Plášilová - výroba z FIMO hmoty
Výroba maňásků

JÍDLO A PITÍ
Bistro Široká; Jedno Kafe; Omam - svět na talíři; Neplecha na plechu; Holka s buchtou; Cukrárna Pirát; Babiččiny sirupy; Vamko koření; Sígr z Jabka; Zámecký pivovar Frýdlant; Koláčkova Pekárna - zitnychleb.cz; Zmrzlinářství Leda; med, pivo, klobásky a další...

STÁNKY
RicPic; Kateřina Rachmetov; Aajenka; Z herbáře; Pohana; Baroo; CIPEO; Čert Made; Shisha naušnice; Pink Tina; Amuletum; SONS Liberec; Balónky Rajman; Lottka stylique; Marunin Zvěřinec; Vaud; Šance zvířatům; LuckyBag 2017; Mastičkárna; Péťa holka šité kabelky; Knihkupectví a antikvariát Fryč

BLEŠÍ TRH
móda, hračky, gramofonové desky, knihy, knoflíky, bižuterie, nábytek a další...

ATRAKCE
dřevěný bagr, hasiči s hasičským autem, masáže

23. 7. od 21.15 – Letní kino – Ostrov, dobrodružný thriller USA (Lidové sady Liberec, zahrada)

Promítání filmů pod širým nebem na zahradě Lidových sadů. Při nepřízni počasí se bude promítat v Malém sále. Filmy v původním znění s titulky. Vstupné zdarma.

Štítky zábava, kultura, akce, Liberecký kraj, Liberec, slavnost, Harrachov, Trosky, hrad, Jan Vančura, pivo, pití, sud, sirup, plavec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Liberec čekají první Tatrhy v historii, v Harrachově pořádají pivní slavnosti, na Troskách zařinčí zbraně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.