Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Víkendový Liberec má mnoho tváří, pojďme je společně objevit

Přemýšlíte, kam vyrazíte o víkendu za zábavou? Proležet celé dny na gauči za sychravého počasí je sice někdy fajn, nicméně jsou tu i jiné alternativy. Každý si představuje trávení volného času jinak a v Liberci máte tento víkend několik příležitostí, jak ho využít. Aktivitu si najdou sportovci, milovníci kultury, kulináři, ale i rodiny s dětmi.

Pokud máte rádi podzimní krajinu a liberecké Lidové sady, je pro vás ideální akce Běh na Českou Chalupu, pořádaná v sobotu od 9 hodin. „Délka trati 2500 metrů s převýšením téměř 250 metrů dokonale prověří kondici každého účastníka. Součástí závodu je i dětský běh (do 13 let). Děti si mohou vyzkoušet trať dlouhou 600 metrů s převýšením 45 metrů,“ uvádí pořadatel.

Zajímáte-li se o kulturu, zajděte na klání Slam poetry, které se koná v kino Varšava, v sobotu od 19 hodin. Nevíte, co si pod pojmem Slam poetry představit? Jak už název napovídá, půjde o přednes poezie. Ale určitě přijďte, bude to stát za to. Neuvidíte totiž žádné amatéry. Tento večer je kvalifikačním do celostátního kola.

Zvěřinové hody v Liďákách

Podzim nabízí mnoho osobitých chutí. V Lidových sadech si můžete v pátek od 20 hodin vychutnat Zvěřinové hody sv. Huberta. Ale pozor, je nutné sehnat si vstupenky!

Svatohubertské slavnosti pořádá i město Hejnice. Podzimní náladu zde nasajete celý páteční den. „V 9:30 slavnostní zahájení v areálu Lesnické školy, Hubertská jízda městem, v 10 hodin sokolnická ukázka v prostoru před zahradou MCDO, v 10:30 svatohubertská mše v bazilice, ve 20 hodin svatohubertská veselice v restauraci Obří sud v Lázních Libverda,“ představuje program město.

Nechcete být s dětmi celý víkend doma? Vadí vám, že se Vaše ratolesti až moc dlouho dívají na televizi? Řešení těchto otázek je jednoduché – v neděli se čtou u Fryče pohádky. Tuto neděli si můžete od 16 hodin poslechnout pohádku Sněžibába a čert aneb dvě zimní pohádky v podání divadla Harmonika.

Strašidelný les ve Frýdlantě

Procházku můžete s rodinou podniknout ve Frýdlantě, kde si pro Vás připravili Strašidelný les. Příroda je zdarma a tak anii tato akce nic nestojí, leda byste chtěli ocenit pořadatele dobrovolným vstupným. „Nutné mít s sebou baterku. Malé občerstvení na zahřátí zajištěno. Průběžný start od hasičárny v Předláncích,“ dodává organizátor. V sobotu od 16:45 máte tedy program jasný.

Doufáme, že jsme Vám nabídli dostatečné množství aktivit všeho druhu. Heslo pro následující volné dny: Tento víkend vyrazím za zábavou!

Autoři | Foto Kino Varšava

Štítky Tipy na víkend, Varšava, Slam Poetry, Česká chalupa, Fryč, Liberec, kultura, pohádka, Frýdlant, zábava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkendový Liberec má mnoho tváří, pojďme je společně objevit  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.