Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Tipy na víkend: Hrady a zámky v noci, šampionát hasičů v Liberci

Celá řada akcí je naplánována na nadcházející víkend. Na své si přijdou fanoušci aktivního trávení volného času, ale i to, co mají rádi kulturu nebo se zkrátka jen rádi baví. Po roce je tu opět Hradozámecká noc se speciálním programem a v Liberci proběhne republikový šampionát hasičů v požárním sportu.

Do hradozámecké noci se zapojí většina hradů a zámků v Libereckém kraji, jež jsou běžně přístupné. Lákat budou převážně na kostýmované prohlídky, na Troskách v Českém ráji bude benefiční koncert. Více o akci najdete tady.

Liberec se od pátku do neděle promění v hlavní hasičské město země. Sjeli se sem hasiči z celé země, na programu je Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu. Soutěžit se bude v aréně a v celém areálu. Více o akci si přečtěte tady.

Pokud máte rádi koně, jistě byste neměli vynechat už osmatřicátý ročník Memoriálu Heleny Krásové ve skokových závodech. Proběhne v neděli v areálu Jezdeckého klubu pod Kauflandem od 9:30.

Své slavnosti na víkend naplánovaly Vratislavice a slavit se bude i v Hrádku. Do Vratislavic dorazí Ewa Farna, Hrádek přivítá Čechomor nebo Monkey Bussiness. Obě akce lákají na bohatý doprovodný program.

Kdo má rád pohyb a běh, vydá se do Jizerek na letní obdobu Jizerské 50. Běží se na třech tratích – 12, 23 a 50 kilometrů a podle pořadatelů jsou ještě pro běžce místa volná.

Autoři | Foto mrps2018

Štítky tipy, kultura, víkend, Liberec, Hradozámecká noc, Česko, zámek, Kaufland, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jizerská padesátka, Liberecký kraj, Ewa Farna, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Hrady a zámky v noci, šampionát hasičů v Liberci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.