Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tipy na víkend: Krajské dožínky, pivní festival i sklářská slavnost

První zářijový víkend nabídne bohatý program na mnoha místech po celém Libereckém kraji. Zatímco je někdy těžké nějakou akci vůbec najít, tento víkend opravu nudit nebudete a o výběr akce nouze nebude.

Přímo před libereckou radnicí se sejdou příznivci chmelového moku v rámci druhého ročníku Libereckého pivního festivalu. Od třinácti pivovarů můžete ochutnat přes 60 druhů piv. Akce začíná v 10 hodin slavnostním zahájením a trvá až do večera. Na pódiu vystoupí Soundstain, S.R.O. a akci uzavře kapela Rammstein Members Club. Připraven bude i program pro děti.

Liberecký kraj pořádá v Bílém Kostel nad Nisou Krajské dožínky. Celodenní akci odstartují v 10 hodin folklorní soubory. Nebude chybět ani pravý dožínkový průvod. V rámci akce bude oceněn o nejlepší výrobek roku Libereckého kraje. Můžete se těšit na Janka Ledeckého, Big'O'Band, Seven, DJ Honzu Žílu ale také regionální výrobky a ukázky tradičních řemesel.

Do Jizerských hor se zítra vrátí skláři, a to v rámci Sklářské slavnosti na Kristiánově. V bývalé sklářské osadě budou pro návštěvníky připraveny stánky se sklem i bižuterií, nebudou chybět ani ukázky výroby. V 10 hodin zde proběhne mše svatá, která uctí zakladatele sklářské osady. Akce potrvá do 16 hodin.

V Košťálově se v sobotu od 13 hodin koná šestnáctá Přehlídka dechové hudby. Vystoupí zde DH Broďanka, Věnovanka, Táboranka, Monsterkoncert a další.

Další sobotní akcí je maloskalský Den s eMBéčkem. U fotbalového hřiště se sejdou vozidla Škoda, společně vyrazí na vyjížďku i orientační jízdu po okolí. V ten den se na Malé Skále koná i Maloskalský jarmark, který od 10 hodin nabídne hudební program, ukázky řemesel i řadu přednášek na téma tělo a duše. Navíc zde můžete soutěžit i o nejlepší marmeládu.

Živo bude i po Bezdězem, kde v sobotu proběhne poslední z festivalů Hrady CZ, více zde.

V neděli v Lidových sadech odstartuje v 10 hodin druhé mezinárodní výtvarné sympozium ASI syMETRIE. Letošní ročník je zaměřen na 3D papier TH a papier mache.

U Hospice sv. Zdislavy v Liberci v neděli proběhne benefiční koncert Jaroslava Svěceného a cembalistky Jitky Navrátilové. Akce začíná v 15 hodin.

Foto Liberecký kraj

Štítky tipy, kultura, víkend, Liberecký kraj, sport, festival, slavnost, Janek Ledecký, Jaroslav Svěcený, Jitka Navrátilová, Hrady CZ, Bílý Kostel nad Nisou, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Krajské dožínky, pivní festival i sklářská slavnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.