Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Den řemesel, Noc divadel nebo Cocotte Minute

O víkendu si na mnoha místech připomenou události 17. listopadu. Vedle nich ale probíhá i celá řada dalších zajímavých akcí.

V Kryštofově údolí se v sobotu již po šesté koná Den řemesel. Ukázky různých řemesel se do prostředí malebného údolí přímo hodí. Navíc si zde můžete v dílničkách sami vyrobit nějakou drobnost. Akce začíná v 9 hodin a bude probíhat celý den. Nebude chybět divadélko pro děti, muzika, bohaté pohoštění i výtvarná soutěž pro malé i velké.

Liberec zítra ovládne Noc divadel. Od 22 hodin je v Šaldově divadle připraven bohatý program, který odstartuje muzikálem Ženy naruby aneb Jak vzniká muzikál. Celoé představení navíc doprovází živá kapela přímo na scéně. Máte tak jedinečnou příležitost nahlédnout do zákulisí divadla. Do programu se připojí i Malé divadlo, zde můžete v rámci komentované prohlídky navštívit choreografickou dílnu členky baletního souboru a japonské choreografky Rie Mority. Zároveň uvidíte mnoho tanečních i hudebních stylů. Vystoupí zde baletní soubory Annabel Pearce, Margaux Thomas, Mischy Halla a Macbetha Kaněry.

Pokud je podle vás sobota jako stvořená na trochu tance a hudby, můžete zamířit do jabloneckého Klubu Na Rampě na koncert Cocotte Minute. Tato crossoverová skupina vám od 20 hodin představí své známé hity i novou desku s názvem Veď mě.

Právě Na Rampu můžete zajít nejen v sobotu večer, ale i v neděli odpoledne, kdy je program určen zejména pro děti. Pohádka Co se děje v Mokroušově aneb dešťové pohádky v podání spolku Pohadlo aneb Pokádkové kukadlo vám přinese originální příběh Péti a Lucinky. Představení je určené dětem každého věku a začíná v 17 hodin.

Nemůžete se už dočkat plesové sezóny? Pak můžete v sobotu od 20 hodin zamířit do zrekonsturovaného sálu bývalého hotelu Praha, kde se koná další ročník Benefičního plesu Českého červeného kříže. Dress code pro letošní rok je ve znamení 100 let republiky.

 

 

Foto Noc divadel

Štítky kulturní přehled, tipy na víkend, divadlo, řemeslo, Cocotte Minute, Divadlo F. X. Šaldy, Liberec, údolí, Český červený kříž, Klub Na Rampě, představení, Metzlův dům, Praha

TIPY NA VÍKEND: Den řemesel, Noc divadel nebo Cocotte Minute  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.