Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Den otevřených dveří na TULce, předvánoční dílny i koncerty

Samozřejmě, že hlavní akcí tohoto víkendu bude nedělní rozsvícení vánočního stromku před libereckou radnicí. Vedle toho můžete ale zavítat na koncert Čechomorů, Horobál nebo třeba nedělní pohádku.

Kulturně ožije Liberec již dnes večer. Od 19 hodin vystoupí v libereckém Domě kultury skupina Čechomor. V rámci svého turné oslavuje 30 let od svého vzniku. 

Všem lezcům je určen sobotní devátý Horobál na lezecké stěně Šutr. Těšit se můžete na živou hudbu i tombolu. Akce začíná ve 20 hodin.

Pokud zvažujete studium na Technické univerzitě, nebo jste jen neměli příležitost do moderních budov univerzity zavítat, máte zítra příležitost. V rámci Dne otevřených dveří na TUL budou totiž některá místa zpřístupněna všem. Prezentace jednotlivých fakult proběhne v aule na budově G od 9:30, 10 a 10:30. Prohlídka učeben a laboratoří pak začne v 10:50. Můžete se podívat i na studentské zázemí v podobě harcovských kolejí. Ty budou otevřeny od 13 do 15 hodin.

V Lidových sadech můžete zítra od 9 do 16 hodin zavítat do Předvánoční dílny. O doprovodný program se postarají dětské soubory. Nebude chybět ani pohádka pro nejmenší.

Ani tento týden nebude chybět nabídka nedělní pohádky. Tentokrát vás zveme od 16 hodin do Knihkupectví a antikvariátu Fryč na pohádku o Deseti černoušcích v podání divadelního souboru Piškot.

Za koncertem vážné hudby můžete zamířit v neděli do Velkého sálu Krajské vědecké knihovny. Od 17:30 se zde koná koncert absolventů klavírní třídy Dany Krouské v doprovodu jazzového souboru Augustina Bernarda.

Pro kreativní a šikovné lidi je připraven workshop v KultiVARu na téma Vánoční stromky z palet. Akce probíhá zítra od 14 do 18 hodin. Výroba stromku zabere přibližně hodinu a půl, a proto přijďte včas.

Foto TUL

Štítky kulturní přehled, kultura, tipy na víkend, koncert, pohádka, den otevřených dveří, dílna, Čechomor, Liberec, vánoční stromek

TIPY NA VÍKEND: Den otevřených dveří na TULce, předvánoční dílny i koncerty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.