Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Masopustní veselice po celém kraji i sáňkařský cup

Masopust kam se podíváš. Asi tak bude vypadat tento víkend. Vedle masopustních veselic můžete vytáhnout i sáňky a rohačky a vyrazit na sáňkařský závod.

Tradiční Masopust na Dlaskové statku v Dolánkách u Turnova bude v sobotu opět plný tradic. Návštěvníci se mohou těšit na soud s Masopustem, hry i taškařice. Dlaskův statek se veřejnosti otevře ve 12 hodin a akce potrvá až do 15:30.

Další masopustní veselí si můžete užít v rámci akce Harcovského masopustu v areálu chráněných dílen Domova Harcov. I tato událoSt nabízí bohatý hudební program. Vstoupí zde například dětský folklorní soubor Jizerka a dojde i na pochování basy.

Pokud jste v zimě pořádně trénovali na sáňkách, můžete své zkušenosti zÚročit zítra na třetím ročníku Sáňkařského Svijany Cupu na Smržovce. Registrovat se můžete ve Ski areálu Filip od 8:45 a první jezdci se na trasu vydají v 10 hodin. Důležité je, aby každý závodník měl helmu, bez té nebude na trasu puštěn.

V rámci Mezinárodního dne průvodců si můžete vychutnat komentované procházky městem na téma Clam-Galassové. Zítra proběhnou hned dvě takové procházky, a to od 10 a od 14 hodin. ZájemCI se sejdou před informačním centrem.

Na náměstí Dr. E. Beneše se v neděli koná vůbec první ročník Libereckého masopustu. Přijďte se do centra pobavit a připojit se k průvodu. Ten v 10:30 vyrazí od radnice a půjde městem za hudebního doprovodu. Na náměstí nebude chyběT masopustní trh ani pravá zabijačka. Celá akce trvá od 10 do 15 hodin.

Další masopust si můžete zítra užít například v Hejnicích nebo v Kryštofově Údolí.

Autoři | Foto muezum-turnov.cz

Štítky kultura, akce, tipy na víkend, masopust, sáňkařský cup, Dlaskův statek, Dolánky u Turnova, Jizerské hory, saně, Svijany, Smržovka

TIPY NA VÍKEND: Masopustní veselice po celém kraji i sáňkařský cup  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.