Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Radovan Vích (SPD): Máme odvahu prosazovat správná řešení

PR článek

Liberecký krajský zastupitel Radovan Vích před dvěma léty spojil svou politickou práci s výraznou tváři české politiky, kterou je Tomio Okamura. Radovan Vích je předsedou Regionálního klubu Okamurova hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) v Libereckém kraji a byl na konferenci členů hnutí zvolen lídrem kandidátky hnutí pro sněmovní volby v roce 2017 za Liberecký kraj.

Vaše hnutí je programově vnímáno jako ostře vyhraněné proti imigraci. Bude otázka imigrace zásadním programovým bodem hnutí?

Hnutí Svoboda a přímá demokracie SPD se programově vymezuje především pro obhajobu zájmů České republiky, jejich občanů, svobody a demokracie. Pokud to myslíme se zájmy naší země a naších lidí skutečně opravdově, pak nám musí být jasné, že imigrační program tak jak ho rozpoutala Evropská unie je zásadním ohrožením bezpečnosti České republiky. Vzhledem k tomu, že významná část imigrantů pochází ze zemí, které nemají sebemenší kulturní a politickou zkušenost s demokracii, jde o i bezprecedentní ohrožení svobody a demokracie. Neříkám zde žádné spekulace: Francie, která přijala miliony muslimských imigrantů, žije již dva roky ve výjimečném stavu. V ulicích je tam 100 000 vojáků, kteří se snaží zabránit nejhoršímu. Tuto budoucnost pro Českou republiku nechci. Chci Českou republiku, která se bude rozvíjet na svých tradicích, kde lidé budou prosperovat ze své práce a kde bude svoboda a demokracie. Chceme demokracii, kterou budeme rehabilitovat a která bude obsahovat přímou volbu a odvolatelnost politiků, právo na všeobecné referendum a politici budou nést plnou odpovědnost za to, co vykonají.

Použil jste výraz imigrační program, ale přece jde o imigrační krizi?

Použil jsem naprosto přesné označení. Evropská unie rozjela imigrační program, jehož cílem jsou zcela zásadní demografické, kulturní a politické změny v Evropě. Každý, kdo si přečte výroky německé europoslankyně o přesídlování celých islámských vesnic do Evropy nebo kdo slyší výroky pana Štěcha o faktické likvidaci živnostenského podnikání, si musí uvědomit v jak vážné politické situaci jsme se ocitli. Tady existuje reálný politický program globálního vládnutí, kde se nepočítá ani s existenci České republiky, ani s existenci českého národa. A nepočítá se ani s demokracii a svobodou. Je to doslova eurobolševismus. Proto žádáme změnu podmínek členství České republiky v Evropské unii a pokud by tato jednání neuspěla, je na místě referendum o vystoupení ČR z Evropské unie. Česká republika potřebuje program svého rozvoje a ne program přesídlování islámských vesnic na naše území.

Hnutí SPD se jednoznačně vyslovuje proti ilegální imigraci. Co dalšího ve svém volebním programu voličům nabízíte?

Chceme naší zemi bezpečnější a proto kromě jasného NE islámu a nulové toleranci nezákonné imigrace prosazujeme zákaz islámu v ČR. Nabízíme však samozřejmě komplexní program pro všechny resorty.  

Prosazujeme zásadní změnu politického systému směrem k přímé demokracii, přijetí zákona o referendu, odvolatelnost a přímou osobní, hmotnou a trestní odpovědnost politiků. Prosazujeme referendum o vystoupení ČR z EU. Nechceme být provincií EU, chceme rozvíjet a bránit suverénní Českou republiku. Prosazujeme také co nejužší spolupráci suverénních evropských zemí na základě vzájemné výhodnosti a při respektování národních zájmů.

Chceme právo a spravedlnost pro každého občana. Chceme stát sloužící občanům. Peníze musí jít slušným a pracujícím občanům - seniorům, rodinám s dětmi, pracujícím, zdravotně postiženým občanům a dětem ohroženým bídou. Říkáme jasně - NE imigrantům, NE parazitujícím.

Podporujeme vytváření nových pracovních míst za důstojnou mzdu – podporujeme proto živnostníky a podnikatele. Omezíme byrokracii, prosazujeme platbu DPH až ze skutečně zaplacených faktur, zrušení EET pro živnostníky a nahrazení paušální daní.

Nedovolíme další okrádání občanů lichvářskou a exekutorskou mafií - prosazujeme zestátnění exekutorů a zastropování úrokových sazeb u půjček.

Konec rozkrádání země - naše přírodní bohatství musí být pod kontrolou státu. Prosazujeme deprivatizaci vody zpět do rukou měst a obcí. Prosazujeme také zákon o prokázání původu majetku. Odmítáme zvyšování daní.

V neposlední řadě prosazujeme kvalitní vzdělání a dostupnou zdravotní péči pro všechny občany. Odmítáme další inkluzi ve školství. Chceme kvalitní potraviny a čisté životní prostředí a mohl bych pokračovat.

Má SPD také připravené konkrétní kroky pro rozvoj České republiky?

Samozřejmě! Potřebujeme podpořit malé a střední podnikatele v České republice a naopak ukončit nesmyslné podpory nadnárodních korporací, které zde budují montovny a skladiště, založené na levné práci. Musíme pro české podnikatele zjednodušit administrativu a daně a vytvořit podmínky pro rehabilitaci České republiky jako ekonomicky vyspělé průmyslové země. Chceme zvýšit úlohu státu v oblasti energetiky a využití nerostných surovin. Musíme se zamyslet nad úlohou českého zemědělství. Reálně stojíme před faktem, že této zemi chybí vlastní kvalitní potraviny a za několik let jí může chybět i vlastní cenově dostupná energie. Zásadním bodem našeho programu je podpora pracujících rodin s dětmi. Tady chystáme systém daňových prázdnin pro tyto rodiny. Obnovíme novomanželskou půjčku s podmínkou trestní bezúhonností rodičů a jejích zapojení do práce alespoň v případě jednoho z nich.

Pojďme od velké politiky do našeho kraje. Co považujete za zásadní problémy Libereckého kraje a Liberecka?

Myslím, že se dlouhodobě v Libereckém kraji potýkáme se strukturou zaměstnanosti, která je založená na velmi nízké mzdě. V kraji je třeba zlepšit dopravní obslužnost a specificky řešit především problém odlehlých regionů, jako je Frýdlantsko, Českolipsko a celé pojizeří. Dobrá dopravní infrastruktura je základem pro rozvoj podnikatelské činnosti v náročnějších oborech. Zároveň si myslím, že si lidé oprávněně stěžují na určitou aroganci moci, která se u politických stran při rozhodování ve věcech ve veřejném zájmu projevuje. Právě přímá volba a odvolatelnost politiků by takovou aroganci nepochybně odstranila. Jeden ze zásadních problémů, který se bude týkat i Libereckého kraje, bude hospodaření s vodou. V Libereckém kraji je již dnes nejdražší voda v celé republice. Je ale také reálná hrozba, že v důsledku sucha a vzhledem k tomu, co se děje v dole Turów-Bogatyně s rozšiřováním těžby, můžeme přijít nejen o flóru a faunu Jizerských hor, ale že také místním občanům vyschnou studny.  Na řadě míst hrozí další nárůst cen vody a hrozí problémy se zanedbaností infrastruktury vodního hospodaření.  V současné době proběhl urychlený odkup 50,1 procenta akcií společnosti SČVaK od francouzské společnosti Veolia, který odsouhlasili zástupci měst a obcí Libereckého a Ústeckého kraje, je ale potřeba za uvedeným rozhodnutím vidět nejen evidentní střet zájmů akcionářů, ale také skutečnost, že uvedenou kupní cenu okolo 2 miliard korun zaplatí občané Libereckého a Ústeckého kraje v podobě zvýšených cen za vodné a stočné.  

Jaké jsou Vaše odhady volebních výsledků hnutí SPD v Libereckém kraji?

Vzhledem k tomu, jaký máme v kraji počet členů a příznivců a s ohledem na předvolební odhady a volební modely renomovaných agentur zabývajících se touto problematikou si dovoluji odhadnout celostátní výsledek SPD více než 10%, ale do voleb je ještě téměř měsíc a to je poměrně dlouhá doba. V Libereckém kraji chceme dosáhnout vyššího průměru než celostátního. To je náš cíl. Máme odvahu prosazovat správná řešení, která slouží naším lidem a proto tomuto výsledku věřím.

Štítky Liberec, volby, SPD, Radovan Vích, Liberecký kraj, Česko, Svoboda a přímá demokracie, demokracie, Tomio Okamura, Evropská unie, referendum, daň, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radovan Vích (SPD): Máme odvahu prosazovat správná řešení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.