Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už jako kluk jsem chtěl být masér, ani jsem nevěděl, že to je opravdová profese, říká Marek Bohdálek

PR článek

Co člověk, to originální příběh. Nejinak je tomu i u fyzioterapeuta a maséra Marka Bohdálka, který pomáhá lidem už více než dvě dekády. O povolání maséra snil jako kluk. Tehdy přitom netušil, že se této činnosti bude jednou opravdu věnovat.

Vždycky jste toužil být masérem?
Už jako malý jsem doma masíroval bráchu a rodiče. Když mi bylo asi deset, tak jsem v knihovně objevil knížku o masážích a začal jsem říkat, že jednou budu masér. Přitom jsem ani netušil, že taková profese vůbec existuje. A tehdy jsem ani nevěděl, že se toto jednou uskuteční.

Vedle masáží a fyzioterapie se věnujete i meditacím, k těm jste se dostal jak?
Jako puberťák jsem se věnoval bojovému umění a byl tam i kluk, který se zabýval meditacemi. Řekl jsem si, že to zkusím, koupil si první knížky a hrozně mě to chytlo. Nikdy jsem nebyl nějak nábožensky založený, ale nesmírně mě zaujalo, že se dá cíleně pracovat s kvalitou myšlenek, vnitřním postojem k situacím a podobně. Zkoušel jsem i různé relaxace, využíval jsem je i na vojně. Úplně nejdůležitější roli v mém životě po naivních začátcích hrálo setkání v knihkupectví a nakladatelství Avatar, kde jsem při řízené meditaci poprvé do hloubky zažil to, o čem jsem si deset let četl.

Meditace mi pomáhala i na vojně

Ať už vás trápí bolavá záda, máte pocit, že se ve všem tom shonu nemůžete zastavit nebo vás láká dozvědět se něco o meditacích a umění klidu mysli, pak byste rozhodně měli zamířit k Marku Bohdálkovi, který za více než 25 let praxe nasbíral mnoho zkušeností. Bližší informace naleznete na stránkách www.masazebohdalek.cz

Meditoval jste na vojně? To na vás nekoukali jako na blázna?
Naopak. Kluci viděli, že jsem v pohodě a držím si nadhled. Na vojně to někdy nebylo právě příjemné, ale tohle mi pomáhalo. Také to tam vnášelo jinou, přátelštější atmosféru.

A po vojně jste se rovnou stal masérem?
Po vojně jsem se k původní profesi vrátit nechtěl a přemýšlel jsem, co vlastně chci v životě dělat? Začal jsem jezdit do jógového centra ve Žďárci u Skutče a nějak si vzpomněl na dětský sen. Udělal jsem si rekvalifikační kurz a začal pracovat na ambulantní rehabilitaci. Znovu jsem se vrátil i do školy. Chtěl jsem vystudovat fyzioterapii, musel jsem ale nejdříve vystudovat střední zdravotnickou. Takže když se ze mě stala sestřička, mohl jsem konečně studovat fyzioterapii.

O Marku Bohdálkovi se můžete dozvědět více i v některém z jeho videí

Dlouho jste pracoval na různých ambulantních rehabilitacích, proč jste si otevřel soukromou praxi?
Pracoval jsem mnoho let jako fyzioterapeut a masér, ale zde se mohu lidem více věnovat. Neodbíhám k telefonům, veškerá moje pozornost je zaměřená na klienty. Mnohem více se soustředím na podstatu problému a často mám pocit, že i klienti se tady cítí dobře a mají zájem se spolupodílet na vlastním uzdravení.

Se zdravotním problémem nebo bez něj, u Marka je vítán každý

Marek Bohdálek je zkušený profesionál. Vedle vzdělávání v oblasti fyzioterapie a masérství má ale blízko i k aromaterapii, józe i východní medicíně. Mimo své práce se spolupodílí i na chodu libereckého Zenového centra.

Kdo patří mezi vaše nejčastější klienty?
Tak to je opravdu různé. Na fyzioterapii většinou přijdou lidé, kteří mají nějaký zdravotní problém, ale postupně přibývá lidí, kteří chtějí o své tělo pečovat preventivně. Mám pocit, že mnoho mladých lidí se dnes rozhlíží. Nechce žít klasickým konzumním stylem. Ti často přicházejí třeba i na úvod do meditace.

Může za vámi tedy přijít člověk, který má nějaký problém, nebo i ten, kdo si chce jen odpočinout?
Vítaný je kdokoliv. Mohu pomoci lidem masáží, fyzioterapií, instruktáží cviků a pokud mají zájem o meditaci, mohu je nasměrovat na prostředky nebo techniky k nalezení vnitřního klidu.

Vaše nabídka je opravdu pestrá. Mezi masážemi nabízíte i bambusovou, o co jde?
Jedná se o neskutečně příjemnou relaxační techniku, která se dá udělat velmi jemně a zároveň i intenzivně. Provádí se nahřátými bambusovými tyčkami, takže ani u svalovce není problém přitlačit. Zároveň ale může být natolik jemná, že ji lze aplikovat i na obličej. Této masáži se ale věnuje moje manželka.

Ukázka bambusové masáže. To nevypadá vůbec špatně, že?

Foto www.masazebohdalek.cz

Štítky Marek Bohdálek, masér, fyzioterapeut, Liberec, meditace, fyzioterapie, masáž, Avatar

Už jako kluk jsem chtěl být masér, ani jsem nevěděl, že to je opravdová profese, říká Marek Bohdálek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.