Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tři liberečtí dobrodruzi se chystají pokořit výzvu Red Bull Can You Make It?

 
čtvrtek, 31. března 2016, 10:09

Tým LiveExperienceExplore je jeden z pětice studentských týmů, který se v dubnu vydá na cestu Evropou. Vstříc všem výzvám a nástrahám, které je během cesty potkají a s odhodláním posunout své cestovatelské hranice co možná nejdál. Projet tisíce kilometrů bez telefonu a bez peněz, s Red Bull plechovkami jako jediným platidlem už totiž bude chtít pořádný kus dobrodružného (a vyjednávacího) ducha.

Za motivujícím názvem „LiveExperienceExplore“ se skrývají tři studenti Technické univerzity v Liberci, Matěj, Marek a Robin. Všichni jsou nadšení sportovci a oné cestovatelské výzvy se rozhodli zhostit naplno. Jakožto jediný liberecký tým tedy rozhodně budou svou univerzitu zodpovědně reprezentovat.

Jak oslavili postup a za co vymění první plechovku? Dozvíte se v krátkém rozhovoru:

Jak jste oslavili, že jste byli vybráni jako jeden z pěti českých soutěžních týmů?

Nejdřív jsme tomu ani nechtěli věřit, ale když se s námi sešli lidi od Red Bullu, už nám to přišlo skutečný. Pak jsme to samozřejmě zapili s několika kamarády, ale plánujeme ještě jednu předodjezdovou rozlučkovou party, kam bychom rádi pozvali víc lidí.

Za co vyměníte první plechovku?

Těžko říct takhle z hlavy. Jídlo to asi nebude, protože vyrazíme nacpaný z domova. Nejspíš tedy za  jízdenku nebo jiný způsob dopravy dál z Barcelony, odkud startujeme.

Už máte naplánovanou trasu, kudy to střihnete do Paříže, tedy do místa, kde Red Bull Can You Make It? končí?

Trasu vymyslíme až podle umístění checkopointů po Evropě. Chtěli bychom se zkusit dostat do Anglie. Když už se tam dostanou migranti bez peněz, tak proč by se to nám s Red Bullama nepovedlo.

Tisková zpráva
 


 

Kam dál?

Rytmus diskutoval se studenty. Sláva a peníze jsou podle něj až na...

pondělí, 21. března 2016, 18:20

O tom, že na výsluní showbysnysu to není vždy úplně idilické se dlouhé debaty vést nemusí. Své o tom ví raper Patrik Vrbovský,...

Martin Kraus: Snil jsem o show podobné té Jana Krause, inspirovala mě...

čtvrtek, 17. března 2016, 22:04

Jméno Martin Kraus znal před dvěma lety jen málokdo. Dnes se ale dvaadvacetiletý moderátor dostává do povědomí široké veřejnosti...

Methedras loves Czech republic! Andrea Bochi to chce v libereckém...

středa, 16. března 2016, 12:48

Liberecký klub Bedna se na Velký pátek otřese pod náporem čtyř italských ďáblů z kapely Methedras. Rozhovor se zakládajícím...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

Zafranović chystá film o Dubčekovi, Brežněva ztvární Depardieu

Slovenský scenárista Karol Hlávka a chorvatský režisér Lordan Zafranović připravují celovečerní film o hlavní osobnosti pražského jara 1968 Alexandru Dubčekovi s názvem Lidská tvář. Zatím není jasné, kdo bude hrát hlavní roli. Jako nejvyšší představitel Sovětského svazu Leonid Brežněv by se měl ve filmu objevit francouzský herec s ruským občanstvím Gérard Depardieu. Novinářům o tom informoval producent Andrej Antonio Leca. Natáčení filmu je plánované na rok 2021, o rok později by měl mít světovou premiéru.

Denně dělám i třináct operací, říká plastický chirurg Měšťák

I třináct operací denně stihne plastický chirurg Jan Měšťák, který v pondělí oslaví 75. narozeniny. Za rok jich udělá kolem pěti stovek, pracuje i v sobotu, řekl v rozhovoru. Nejnáročnější a nejzodpovědnější pro jsou podle něj operace nosů, lidem ale nejvíc mění život.

Cibule stojí dvojnásobek než loni, zdražil i květák či brambory

Cibule stojí v obchodech dvojnásobek než loni, o více než polovinu zdražily květák, brambory a zelí. Kromě zeleniny ale spotřebitelé platí více také za vepřové maso, pečivo a těstoviny. Proti loňskému červenci naopak zlevnily máslo, vejce, cukr a ovoce. Vyplývá to z červencových průměrných cen, které zveřejnil Český statistický úřad. Statistici každý měsíc sledují a zveřejňují ceny šesti desítek potravin.