Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Regionální potravina startuje už poosmé. Hlásit se můžou lokální výrobci v devíti kategoriích

Jste producenty potravin a jste přesvědčeni, že vaše výrobky patří mezi nejlepší v kraji? Zúčastněte se osmého ročníku prestižní soutěže o značku regionální potravina Libereckého kraje. Přesvědčte veřejnost o kvalitě svých výrobků a podpořte tím regionální zemědělce a producenty potravin. Příjem přihlášek končí 5. června. Za účast v soutěži se neplatí žádný poplatek.

Udělování značky „Regionální potravina“ je určeno pro potravinářské nebo zemědělské výrobky od malých a středních potravinářských podniků, tedy firem s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Do soutěže se může přihlásit také fyzická osoba oprávněná k podnikání nebo právnická osoba se sídlem podnikání na území Libereckého kraje.

Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky „Regionální potravina“, musí být vyroben v Libereckém kraji, případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně sedmdesát procent. Hlavní surovina musí být ze sta procent tuzemského původu.

Výrobky lze přihlásit do těchto kategorií:

1. Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).

2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.), včetně tepelně neopracovaných masných výrobků, konzerv a polokonzerv

3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).

4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).

5. Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).

6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)

9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).

Přihlášku do soutěže pro jednotlivé výrobky adresuje přihlašovatel na adresu: Regionální agrární rada Libereckého kraje, U Nisy 745/6a, 460 02 Liberec 3, případně elektronicky na mail: pachlova@apic.cz

Všechny informace o soutěží Regionální potravině najdete zde.

Tisková zpráva

Štítky potravina, Liberecký kraj, jídlo, soutěž, pečivo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Regionální potravina startuje už poosmé. Hlásit se můžou lokální výrobci v devíti kategoriích  |  Soutěže  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.