Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ZOH 2018: Češi byli v medailovém pořadí čtrnáctí, Norové překonali rekord

Česká výprava skončila na olympijských hrách v Pchjongčchangu v pořadí států s dvěma zlatými, dvěma stříbrnými a třemi bronzovými medailemi čtrnáctá. Vyhrálo Norsko, které získalo 14 zlatých a celkem 39 medailí, čímž o dva cenné kovy překonalo rekord Spojených států amerických z Vancouveru 2010.

Dvě zlaté medaile má lyžařka a snowboardistka Ledecká, stříbro rychlobruslařka Martina Sáblíková a biatlonista Michal Krčmář, bronz biatlonistka Veronika Vítková, rychlobruslařka Karolína Erbanová a snowboardistka Eva Samková.

České čtrnácté místo je vyrovnaným nejlepším výsledkem z her v Naganu 1998 a Vancouveru 2010. V Soči před čtyřmi lety skončili čeští reprezentanti patnáctí, třebaže získali rekordních osm medailí (2-4-2) a po diskvalifikaci ruské štafety biatlonistek za doping ještě čekají na další bronz.

Norsko s 14 zlatými zároveň vyrovnalo historický rekord Kanady z domácích her ve Vancouveru 2010. Čtrnáct zlatých medailí získalo v Pchjongčchangu také Německo, to ale mělo o čtyři stříbrné a čtyři bronzové méně než Norové. Třetí skončili s 11 triumfy Kanaďané.

Autoři | Foto Facebook.com (Český olympijský tým)

Štítky ZOH, Pchjongčchang, rekord, Vancouver, bronzová medaile, Norsko, olympijské hry, USA, biatlonista, Martina Sáblíková, Veronika Vítková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZOH 2018: Češi byli v medailovém pořadí čtrnáctí, Norové překonali rekord  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.