Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dopoledne na hokej, večer na bojovníky. Sobota bude v aréně hodně hektická

Hodně hektická bude sobota v liberecké multifunkční Home Credit Areně. V jediný den se tam odehraje čtvrtfinálový duel hokejové extraligy mezi Libercem a Hradcem Králové i zápasy bojovníků. Problémy pro pořadatele večerní akce mohou nastat, pokud se hokej bude prodlužovat.

Potíže mohou mít i diváci, aby se dostali včas k aréně, neboť v dopravě se očekávají velké komplikace. Kdo může, ať přijde pěšky, řekl ředitel sportovního areálu Lukáš Přinda. V sobotu bude posílena MHD, zejména tramvajová linka z centra do Dolního Hanychova.

"Nestalo se nám zatím, že by se potkaly akce takového charakteru v jediný den," uvedl Přinda. "Snažili jsme se tomuto souběhu akcí předejít, ale Mountfield HK bohužel neakceptoval návrh Bílých Tygrů odehrát utkání v nedělním termínu a vedení extraligy nakonec rozhodlo o tom, že se zápas odehraje v sobotu v dopoledních hodinách," dodal.

Čtvrtfinálový zápas hokejistů odstartuje v 11:00, večer bojovníků Night off Warriors by měl začít o sedm hodin později. Potíže mohou nastat, pokud hokejový zápas neskončí v základní hrací době a bude se prodlužovat. Utkání, jež obvykle trvá zhruba tři hodiny, by se pak hrálo tak dlouho, dokud některý z týmů nedá branku. "Potřebujeme, aby utkání skončilo nejdéle v 15:30," uvedl Přinda.

Jinak by podle něj pořadatelé nestačili včas halu připravit na večer bojovníků. I tak bude časově velmi náročné zakrýt ledovou plochu a přestavět halu z hokejové akce na sportovně společenskou. "Jsme přesvědčení, že jsme schopni zvládnout to do hodiny," uvedl ředitel. Na přestavbě haly se podle něj bude podílet asi 50 lidí.

V areálu s 35 sportovišti se v sobotu uskuteční i řada dalších velkých akcí. Patří mezi ně pohárové závody ve skocích na trampolíně, celostátní turnaj hokejových přípravek či tradiční Liberecké Všeho Trhy na venkovních plochách sportovního areálu. "Je to nejnabitější den v historii, jaký Sport Park čeká," uvedl Přinda.

Odhadem se během dne v areálu vystřídá asi 15 tisíc sportovců a diváků. "V sobotu musejí návštěvníci na přilehlých komunikacích očekávat výrazné zhuštění provozu, které bude znamenat i tvorbu kolon," dodala za Sport Park Martina Černá.

K dispozici pro hokejové utkání nebude ani centrální parkoviště. To se pořadatelé budou snažit nahradit v maximální míře zpřístupněním všech alternativních ploch v okolí.

Autoři | Foto Jiří Princ

Štítky Liberec, Home Credit Arena, HC Bílí Tygři Liberec, Night of warriors, Lukáš Přinda, hokej, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, SPORT PARK a.s., Liberec VIII-Dolní Hanychov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopoledne na hokej, večer na bojovníky. Sobota bude v aréně hodně hektická  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.