Počasí dnes4 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: V zimě na běžkách, v létě po svých. Jizerská přilákala 2 396 běžců

Rekordní ročník letní Jizerské 50 je za námi. Letní počasí přilákalo do srdce Jizerských hor, do Bedřichova, téměř dva a půl tisíce fanoušků běhu. Ti se rozdělili na tři dospělé distance a do dětských závodů.

Idylické počasí se sluncem nad hlavou běžce nemuselo trápit, ti se totiž jen pár metrů od startu schovali do stínu lesa Jizerských hor. Samotný závod doprovázela parádní atmosféra, plno úsměvů a spokojenost s předvedenými výkony. „Mě to moc bavilo, okolí trasy bylo krásné, užila jsem si to,“ chválila si v cíli vítězka na 23 km Eva Krchová, která by se ráda v příštím roce kvalifikovala na Letní olympijské hry do Tokia. „Je to můj velký sen. Snad mi pomůže i příprava se seriálem Běhej lesy,“ dodala talentovaná běžkyně. Mezi muži na stejné trase kraloval Karel Splítek, který 23 km stihl za 1 hodinu a 27 minut.


Padesátka přinesla velké překvapení. Tentokrát se z výhry neradoval tradiční vítěz Přemysl Ježek, ale David Vaněk, který s časem 3:24:40 utekl obhájci titulu o 100 vteřin. „Bál jsem se, abych nedostal křeč, ale dopadlo to dobře. Na 40. kilometru jsem se utrhl na špici a pak už před sebe nikoho nepustil,“ popsal dění na trati vítězný závodník. Mezi ženami se překvapení nekonalo, vítězka Radka Churáňová byla s časem 3:33:56 dokonce třetí i mezi všemi muži. „Běželo se mi krásně, trať mě bavila. Navíc i přes velké horko bylo dost občerstvovaček, takže jsem měla pořád dost energie,“ konstatovala Churáňová. 





Na nejkratší 12km distanci se radovali David Kučera (0:39:21) a Kateřina Kubiasová (0:51:17). 

Tisková zpráva | Foto Běhej lesy

Štítky Jizerky, běhej lesy, jizerská 50, Jizerské hory, Jizerská padesátka, Bedřichov, Letní olympijské hry, Tokio

FOTO, VIDEO: V zimě na běžkách, v létě po svých. Jizerská přilákala 2 396 běžců  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.