Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lyžaři běžci vyhodnotili nejlepší sportovce uplynulé sezony

Liberecká Kavárna Pošta byla v úterý místem vyhlášení nejlepších závodníků oddílu běžeckého lyžování TJ Dukla Liberec za sezonu 2014/2015. V slavnostní atmosféře na úvod vystoupil předseda oddílu Zbyněk Valoušek, který přivítal přítomné hosty, mezi kterými nechyběli nejúspěšnější odchovanec a podporovatel oddílu Radim Nyč.

Mezi přítomnými nechyběli ani zástupci sponzorů a samozřejmě všichni závodníci a jejich rodiče. Jako první byla vyhlášena družstva přípravky a předžáků, tedy nejmladších závodníků ve věku od šesti do devíti let, kteří se účastnili především menších místních závodů a pohárových závodů pořádaných Libereckým krajem v nichž získávali cenné zkušenosti do budoucích let.

„V letošním roce jsme měli rekordní počet nových lyžařů, pro obrovský zájem jsme vytvořili nové družstvo pro nejmladší zájemce o běh na lyžích, do kterého přijímáme děti již od šesti let,“ zhodnotil sezonu Jaroslav Čermák, který byl současně vyhlášen „Trenérem oddílu“.

Pravidelně vozí medaile

Po nich přišli na řadu jednotlivci z kategorie mladších žáků, kteří se již účastnili celorepublikových závodů, z nichž pravidelně vozili medailová umístění. Vyhlášeni byli Jonáš Hellmich, Nela Půbalová, Matilda Ježková, Karolína Dvorská, Jiří Tuž a Matyáš Pávek.

Starší žáci navázali na své úspěchy z minulých let a dělali nám radost medailovými umístěními na krajských i celorepublikových závodech. Vyhlášeni byli Eliška Šibravová, Štěpánka Pillerová a Jiří Zeman. „S letošní sezonou jsem i přes zdravotní problémy před republikovými závody spokojená, ale mé ambice jsou samozřejmě vyšší,“ řekla nejlepší závodnice Eliška Šibravová.

V kategorii dorostenců byli nejlepšími reprezentantkami oddílu vyhlášeny Eliška Krčková, Kateřina Hynčicová, Matyáš Tecl, Marek Gebouský a Ondřej Gebouský. Eliška Krčková a Kateřina Hynčicová, které získaly stříbrnou a bronzovou medaili na Českém poháru v Harrachově, byly zařazeny do reprezentačního družstva Olympijských nadějí.

V národním týmu budou Českou republiku reprezentovat Petra Hynčicová a Jakub Gräf.

Nově založené družstvo Masters v letošní sezoně nejlépe reprezentoval Jakub Škoda, který se umístil na 65. místě na Jizerské 50 a získal bronzovou medaili na Mistrovství světa v lyžařském orientačním běhu.

Svaz lyžařů peníze nepošle

Nová sezona však již naplno začala pro manažery oddílu, nové vedení Svazu lyžařů ČR totiž o víkendu zrušilo podporu libereckého oddílu, dlouhodobě jednoho z nejúspěšnějších v ČR  „Vykrýt čtvrtmilionovou díru v rozpočtu nebude jednoduché, první úspěšná jednání však již máme za sebou a věříme, že další sponzory se nám do zimy povede sehnat,“ konstatovala manažerka oddílu Romana Kerelová.

„Na závěr dnešního slavnostního vyhlášení nejlepších sportovců bych chtěl vám sportovcům popřát mnoho úspěchů i v nadcházející sezoně a poděkovat váženým hostům za účast a podporu, bez niž by činnost sportovního klubu nebyla možná“ řekl na závěr předseda oddílu Zbyněk Valoušek.

„S úspěchy našich borců jsem spokojen, jsou příslibem budoucích úspěchů v reprezentačních  družstvech,“ dodal vedoucí trenér Dukly Petr Rieger.

Štítky Dukla Liberec, Radim Nyč, lyžař, Česko, olympijské hry, Jaroslav Čermák, Mistrovství světa v lyžařském orientačním běhu, Jizerská padesátka, Liberecký kraj, Petra Hynčicová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžaři běžci vyhodnotili nejlepší sportovce uplynulé sezony  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.