Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Karatisté z Gryfu sbírali body na Letní olympiádě dětí

Se třemi stříbrnými a jednou bronzovou medailí se vrátili z Letní olympiády dětí a mládeže, která se konala tento týden v Plzni, karatisté Gryfu František Chudoba a Matěj Štěpán. Liberecký kraj skončil v celkovém pořadí všech sportů na 10. místě se ziskem 216 bodů. Více než polovinu z nich přitom nasbírali právě karatisté!

Matěj Štěpán získal dvě bodová umístění, a to 3. místo v kategorii kumite žáci -50 kg a 7. místo v kategorii kata žáci. František Chudoba vybojoval 2. místo v kategorii kumite žáci +50 kg. Společně se dvěma dívkami z oddílu SK Karate Shotokan Liberec pak ještě chlapci vyhráli dvě stříbrné medaile v týmových soutěžích: kata team a kumite team. Karatisté celkově přispěli do hodnocení kraje 125 body z konečných 216.

„Z úspěchu kluků máme obrovskou radost,“ říká trenérka Gryfu Tereza Matějková. „Na olympiádu jsme se pilně připravovali, ačkoliv klasická závodní sezóna karate byla již za námi. Matěj se zúčastnil i disciplíny kata, v které běžně nesoutěží, a přesto se dokázal probojovat na 7. místo. Radost okořenila i skutečnost, že nejvíce body přispělo do celkového hodnocení kraje právě karate, které nemá v Liberci zrovna tak velkou základnu jako jiné sporty,“ dodává trenérka. 

Nyní čeká všechny už jen odpočinek, dovolené a sportovní vyžití u jiných aktivit, než je karate. Příprava na podzimní sezónu začne závodnímu týmu až druhý týden v srpnu.

Napsala Dana Filipová

Štítky Letní olympijské hry, František Chudoba, karate, Plzeň, Liberecký kraj, Liberec, olympijské hry, Dana Filipi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karatisté z Gryfu sbírali body na Letní olympiádě dětí  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.