Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Konečně výhra. Florbalisté přetlačili Pardubice a uťali sérii šesti proher

Šest utkání čekali florbalisté FBC na výhru. I když byli několikrát výhře blízko, povedlo se to až s Pardubicemi. Zápas se přitom hrál v Chrudimi, kam se na superligový zápas přišlo podívat přes šest set lidí. Liberec se díky výhře posunul na dvanáctou příčku tabulky.

Až do padesáté minuty to vypadalo na poklidné vítězství hostí. Ti vedli už 7:2, ale domácí během sedmi minut čtyřikrát skórovali a bylo tu drama. Liberec už ale vítězství uhájil a necelou minut před koncem rozhodl Ferdan.

Liberec se tak posunul na dvanáctou pozici s jedenácti body. Jen dva body mu pak chybí na deváté místo. Na playoff už je ztráta vyšší – osm bodů.

V příštím kole hraje FBC na hřišti Tatranu Sřešovice.

Milan Koubek (Sokol Pardubice) „Dneska jsme to Liberci usnadnili a nabídli jsme jim dost laciných gólů. Jinak si myslím, že o utkání rozhodla druhá třetina, kde jsme tlačili, ale bohužel místo toho abychom vstřelili branky jsme je nechali dát slepované góly.. Ve třetí třetině nás za vítězstvím tlačili fantastičtí diváci, ale bohužel to již nestačilo.“

Zdeněk Skružný (FBC Liberec) „Zhruba 50 minut jsme hráli přesně podle svých představ. Fungovalo vše, útok, obrana i brankář. V závěru jsme z toho bohužel vlastními chybami udělali drama. Zaplať Pánbůh za 3 body. Děkujeme Chrudimi za krásnou atmosféru."

Sokol Pardubice – FBC Liberec 6:8

Branky aasistence: 10:04 Jan Kourek (Karel Brychta), 17:20 Jan Kourek (Marek Ďopan), 48:31 Marek Ďopan, 49:37 Přemek Pakosta (Jan Bílý), 50:12 Ivo Teichman (Tomáš Dlesk), 56:47 Ivo Teichman (Marek Ďopan) - 08:55 Prokop Ferdan (Tomáš Marek), 29:08 Radek Valeš (Vojtěch Hrůza), 30:23 Jan Baudisch (Pavel Hůza), 35:35 Lukáš Kořínek (Vít Vaníček), 42:52 Tomáš Marek (Radek Valeš), 43:54 Jan Baudisch, 46:39 Jakub Kopecký, 59:12 Prokop Ferdan (Jan Bitman). Rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváků: 620. Zásahy brankářů: Jakub Levínský 16 - Vít Vaníček 21. Třetiny: 2:1, 0:3, 4:4.

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, Sokol Pardubice, Tipsport Superliga, Pardubice, Liberec, Chrudim, florbalista, Tomáš Marek, Popelka Biliánová, Zdeněk Skružný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konečně výhra. Florbalisté přetlačili Pardubice a uťali sérii šesti proher  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.