Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Florbalisté si v aréně poradili s Ústím. V poslední třetině nastříleli pět branek

Deset bodů mají na svém kontě liberečtí florbalisté z posledních čtyř utkání. Naposledy v sobotu před zraky téměř čtyř stovek diváků v aréně porazili Ústí nad Labem 9:5. O svém vítězství rozhodli kanonádou ve třetí třetině, kterou vyhráli 5:2.

Po rozpačitém začátku soutěže se Liberečtí rozjeli. Nejprve ve třináctém kole vyhráli v Pardubicích a pak sahali po vítězství na Tatranu, tam to ale bylo za bod. Následně doma přejeli Brno a nyní i Ústí nad Labem. Poslední čtyři kola tak přinesla 10 bodů. Přitom za prvních dvanáct kol získali bodů pouze osm.

I to je důvod, proč mají na deváté příčce tabulky čtyřbodovou ztrátu na osmou příčku, která zaručuje playoff. Navíc osmí Bohemians mají k dobru dva zápasy.

Utkání 16. kola začali domácí dobře, už ve čtvrté minutě vedli. Jenže do kabin šli v lepší náladě hosté, kteří se dostali do vedení 3:2. Druhou část vyhrál Liberec.

Vyrovnaný zápas rozhodl Liberec ve třetí třetině, kdy deset minut před koncem vedl 8:3, Ústí pak ještě zkorigovalo, ale konečný výsledek je 9:5.

Filip Hanžl (FBC Liberec) „Opět navázali na předchozí zápas. Podařilo se nám chytit začátek utkání a postupem času jsme převzali otěže utkání.“

Vojta Marek (Florbal Ústí): „Náš nejhorší výkon v sezóně, a proto soupeř zaslouženě vyhrál. Koncentrovanost a víru v naší hru jsme prokázali pouze v částech utkání.“

FBC Liberec - Florbal Ústí 9:5

Branky a asistence: 03:11 Lukáš Kořínek (Jakub Kopecký), 18:19 Petr Salát (Lukáš Kořínek), 20:30 Tomáš Marek (Jiří Strobach), 28:54 Jiří Strobach (Vojtěch Hrůza), 45:30 Radek Valeš (Prokop Ferdan), 46:28 Lukáš Kořínek (Jakub Kopecký), 48:39 Jakub Kopecký (Jan Bitman), 49:32 Tomáš Marek (Vít Vaníček), 59:36 Jan Šoltys (Vít Vaníček) - 14:15 Jakub Kolstrunk (Mikuláš Krbec), 17:41 Jakub Kolstrunk (Jaromír Täuber), 18:41 Jakub Kolstrunk (Mikuláš Krbec), 49:58 Mikuláš Krbec (Jiří Horák), 50:19 Jakub Kolstrunk (Mikuláš Krbec). Rozhodčí: Jiří Müller - Matouš Novosad. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváků: 382. Zásahy brankářů: Vít Vaníček 18 - Petr Weissgärber 35. Třetiny: 2:3, 2:0, 5:2.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FBC Liberec, Florbal Ústí, Tipsport Superliga, Ústí nad Labem, florbalista, Liberec, Tomáš Marek, Tatran, Brno, Pardubice, Jiří Müller, Jiří Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté si v aréně poradili s Ústím. V poslední třetině nastříleli pět branek  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.