Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Florbalisté vydřeli dva body v Otrokovicích. Záchrana v soutěži je o něco blíž

Nájezdy rozhodly o vítězi utkání 23. kola Tipsport superligy mezi Otrokovicemi a Libercem. A šťastnější byli hosté, kteří dvě minuty před koncem dokázali vyrovnat a nakonec si připsali i bonusový bod. Liberec se tak posunul na desáté místo, do play off už se ale nedostanou, osmé Pardubice mají dvě kola před koncem sedmibodový náskok. Desátá příčka ale týmu zaručí udržení se v elitní soutěži.

Celý zápas se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Do vedení šli hosté, domácí ale dvěma rychlými góly stav otočili. Jenže Liberec ještě do konce první třetiny dokázal srovnat. Druhou třetinu ovládli domácí 2:1 a před závěrečným dějstvím měli těsný náskok. Ve třetí třetině domácí drželi vedení, jenže v 58. minutě se trefil Hrůza a šlo se do prodloužení.

V něm mohly oba týmy rozhodnout a zkusili také hru bez brankáře, branka už ale nepadla. Rozhodly tak nájezdy, v nichž byli šťastnější hosté. Ti tak získali důležité body v boji o udržení se v soutěži. Devátý a desátý tým tabulky totiž po základní části nemusí do play down.

Matěj Klucho (Liberec) „Z naší strany vydřené vítězství, Otrokovice měly určitě více vyložených šancí. Ale dnes je koncovka lehce trápila. Díky tomu dospěl zápas až do nájezdů. Děkujeme divákům za fantastickou kulisu a soupeři hodně štěstí v play off."

Michal Kvapil (Otrokovice) „Na dnešní hře bylo vidět, že soupeř chtěl víc vyhrát. Nástup do první třetiny z naší strany byl velmi vlažný, ve druhé třetině jsme to zlepšili, podařilo se nám odskočit o dvě branky, ale to někdy nestačí. Musíme bojovat, hodit to za hlavu a jít dál. I takové zápasy jsou. Gratuluji soupeři k vítězství."

Panthers Otrokovice . FBC Liberec 6:7sn

Branky: 8. Marek Zapletal, 17. Pavel Jurčík, 25. Pavel Jurčík, 26. Martin Szweda, 43. Lukáš Pešat, 53. Martin Szweda - 8. Jan Šoltys, 20. Prokop Ferdan, 24. Jan Baudisch, 46. Radek Valeš, 47. Tomáš Marek, 58. Vojtěch Hrůza, Vojtěch Hrůza; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 275; zásahy brankářů: Jaromír Malina 22, Radovan Michajlovič 0 - Vít Vaníček 11; po třetinách: 2:2, 2:1, 2:3, 0:0

Autoři | Foto FBC Liberec

Štítky FBC Liberec, Otrokovice, Tipsport Superliga, soutěž, Liberec, Tipsport, Pardubice, Panthers Otrokovice, Tomáš Marek, Pavel Kačer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalisté vydřeli dva body v Otrokovicích. Záchrana v soutěži je o něco blíž  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.